Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Fiskeordbog

Hvad er en vandkikkert?
Hvad er et tungevindue?
Hvad er et fiskevindue?

Et tungevindue er et hjælpemiddel, som kan bruges, når der fiskes efter fiskearter, som lever på lavt vand. Det kan fx være fiskearter som tunge, ulk, pighvar, slethvar, tangnåle, tangsnarre, ålekvabbe, skrubbe og lignende. Tungevinduet fungerer som en vandkikkert, og er i grove træk en bred ramme med glas i bunden, som kan flyde på vandet. Når tungevinduet flyder på vandet, kan man kigge ned igennem det. Man får som lystfisker et meget klarere udsyn til hvad der sker på havbunden eller søbunden, når man bruger et tungevindue, end hvis man kiggede ned igennem en kruset vandoverflade.
Tungevinduet bruges ofte på den måde, at man går på lavt vand med waders, og har vinduet til at flyde foran sig. Vinduet er vistnok opfundet i Norge, og det bruges i alle tilfælde af mange norske artsfiskere. Tungevinduet har fået sit navn, da det ofte bruges som hjælpemiddel til at fange den lumske fiskeart tungen, men vinduet kunne også kaldes for et fiskevindue.
Det er meget udbredt at bruge tungevinduet om natten, og derfor vil man som regel bruge vinduet samme med en pandelampe eller en lampe som er fastmonteret på vinduet.
Tungevinduet kan laves af mange materialer, men man ser ofte, at vinduerne er fremstillet af træ og glas eller plexiglas.

Læs mere om fiskeri med tungevindue i artiklen her:
https://www.fiskefoto.dk/artikel/mine-foerste-erfaringer-med-tungevinduet-artsfiskeri/81
Tungevinduet er i brug ved kysten. (vandkikkert, artsfiskeri)
Tungevinduet er i brug ved kysten.


Fangster af Tunge / søtunge

Alle ord i ordbogen

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk