Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Hestemakrel (Trachurus trachurus)

Hestemakrel (Trachurus trachurus) hestemakrelfiskeri, makrelforfang, århus havn,
Hestemakrel (Trachurus trachurus) hestemakrelfiskeri, makrelforfang, århus havn, Hestemakrel (Trachurus trachurus) hestemakrelfiskeri, makrelforfang, århus havn, Hestemakrel (Trachurus trachurus) hestemakrelfiskeri, makrelforfang, århus havn, Hestemakrel (Trachurus trachurus) hestemakrelfiskeri, makrelforfang, århus havn,

Kendetegn - Sådan kender du hestemakrel

Hestemakrellen minder med sin strømlignede kropsform lidt om makrel, men hestemakrellen har ikke det karakteristiske sorte camouflagemønster på ryg og side som makrel har. Desuden har hestemakrellen række kraftige skæl langs sidelinjen, som man kan mærke, hvis man fører en finger på langs af fisken.
Sidelinjen hos hestemakrel slår et kraftigt knæk omtrent midt på fisken.

Hestemakrelfiskeri - Hvordan fanger man hestemakrel?

Hestemakrel kan fanges på sildeforfang og makrelforfang, men sandsynligvis også på naturlig agn. Efter sigende kan hestemakrel nogle steder være en plage for lystfiskere, da de hugger på ophængerne før makrel og torsk når at komme til.

Fiskepladser - Hvor fanges hestemakrel?

Af og til kan man støde på hestemakrel i havneområder, eksempelvis på Århus Havn. Men de kan også fanges ved fiskeri fra båd.

Spisefisk - Tilberedning af hestemakrel

Hestemakrellen har fået sit navn heste-makrel, fordi at den anses for at være af ringere kvalitet end makrel (Scomber scombrus). Dog bliver hestemakrel værdsat som spisefisk, eksempelvis af nogle herboende vietnamesere, men formodentligt også af andre danskere.

Hvor stor kan en hestemakrel blive?

Den tungeste hestemakrel indrapporteret på FiskeFoto vejer 0,376 kg. Den officielle danske lystfiskerrekord for hestemakrel er 0,875 kg. Den længste hestemakrel indrapporteret på FiskeFoto er 36,5 cm. lang.

Fiskekalender - Hvornår fanges hestemakrel?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
00 0 0 0 134620 0

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for hestemakrel

Dansk rekord0,875 kg.

Hvad vejer en hestemakrel ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af hestemakrel med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Hestemakrel på andre sprog

Engelsk:horse mackerel
Tysk:Bastardmakrele, stöcker
Norsk:taggmakrell, hestemakrell
Svensk:taggmakrill
Latin:Trachurus trachurus
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for hestemakrel:

Der findes ingen mindstemål for hestemakrel.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for hestemakrel:

Der findes ingen fredningstider for hestemakrel.
Find alle fredningstider for danske fisk her


16 fangster af Hestemakrel

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med hestemakrel-fangster

Tid til Hestemakrel

Det var blevet tid til en tur efter Hestemakrel...
Vejrudsigten lovede relativt varmt og solrigt vejr, og med svag vind fra den rigtige retning, måtte jeg altså bare en tur ud efter hestemakrel efter endt arbejdsdag. Fiskeriet foregik med makrelforfang fisket hen over bunden, men efter flere timers fiskeri uden så meget som et enkelt hug, valgte jeg at skifte til et tobisforfang med små kroge, og sørme om der ikke pludseligt var der kontakt til hestemakrel. 😄
Aftenens fiskeri resulterede i 2 hestemakreller og 1 sild.
Vis hele fangstrapporten

Hestemakreller i tusindvis

På en makreltur til Københavns Havn, der gav makrel, sild, torsk, hvilling og sej, stødte jeg på en kæmpemæssig stime hestemakreller, og der kom hurtigt en del fisk på land. Det er mange år siden, jeg sidst har fanget hestemakreller, så selvom fiskene var små, var jeg fint tilfreds.
Vis hele fangstrapporten

Artsfiskeri på Fredericia Havn - Bonus hestemakrel

Sammen med en rigtig havnerotte, skulle der natfiskes på Fredericia Havn i det fine sensommervejr. Kenny kender Fredericia Havn ud og ind, og ofte tager han på natfisker efter torsk, sej og hestemakreller på havnen. En hestemakrel stod jt på min ønskeliste, men en flok makreller, en stegetorsk eller nogle sej ville heller ikke være dumt.
Vi startede fiskeriet et par timer inden solnedgang. Jeg lagde en bundsnøre ud, og fiskede samtidigt med kastepirk og sildeforfang. Noget pillede omgående ved mit bundfiskede stykke tobis, det lignede havkarussehug! Jeg skiftede til en lille krog, og fik hurtigt en havkarusse på land. På sildeforfanget fik vi hver en lille sej næsten samtidigt, og lige i skumringen fik Kenny en hestemakrel... Så var det med at holde linerne i vandet. Små lokkende nyk med sildeforfanget tæt på havnebunden, og haps så sad der en super flot, velfightende og stor hestemakrel på 280 gram og 29 cm på sildefluen. Ny personlig rekord så det basker! I skumringen fik jeg også en sild, og det skulle ikke blive den sidste af slagsen på denne tur.
I mørket gik jeg på opdagelse med pandelampen i et område af havnen, hvor vandet er lavt. Der var masser af småfisk, ulk, torsk, trepigget hundestejle, tangnål, havkarusse, hornfisk, sortkutling og sikkert flere andre kutlingearter. Det lykkedes mig at få et par sortkutlinger på det lave vand.
I mørket skete der ikke så meget på det dybe vand, så vi flyttede plads et par gange. Nogle småtorsk kom på land rundt omkring, men ingen med ret meget størrelse på. På turens sidste plads var der gang i de sølvblanke. Sildefiskeriet var godt, og sildene kom på land i fine mængder. De var ikke store, men store nok til at de kunne komme i spanden. Hen imod kl. 2 om natten sagde jeg godnat, men Kenny fortsatte natfiskeriet. En kort morgenmelding på SMS fra Kenny fortalte, at makrellerne var kommet ind ved solopgang, måske skulle jeg havde blevet på havnen natten over.
Vis hele fangstrapporten

Småfisk fra Århus Havn: Hestemakrel, sild, ising, hvilling, fjæsing og sej

Makrellerne på Århus Havn stod for skud! Sammen med Gustav tog jeg til Det Grønne Fyr på Århus Havn. Vi startede begge med at fiske med tobis under flåd, imens vi kastefiskede med kastepirk og sildeforfang. Flådfiskeriet gav intet, men jeg fik da ret hurtigt en fjæsing og en sild på sideforfanget. Flådet blev byttet ud med et bundforfang, som vi begge agnede med friske sildestykker. Fiskeriet med sidestykker på bunden gav et par små isinger, og det lykkedes også Gustav at fange en sej på 33 cm. Imens vi medefiskede på bunden, gav spinnefiskeriet også en lille hvilling og til slut turens jdepunkt, en fin hestemakrel. Det er mange år siden at jeg har fanget hestemakrel, men sidst jeg fangede en, var det også Århus Havn som leverede den. Ikke mange eller store fisk, men med 5 arter til mig, og i alt 6 arter med Gustavs sej, var der da god spredning på arterne
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk