Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Creeps 4 You
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster

Grundling (Gobio gobio)

Grundling (Gobio gobio) grundlingfiskeri, århus, å, regnorm, lille,
Grundling (Gobio gobio) grundlingfiskeri, århus, å, regnorm, lille, Grundling (Gobio gobio) grundlingfiskeri, århus, å, regnorm, lille, Grundling (Gobio gobio) grundlingfiskeri, århus, å, regnorm, lille, Grundling (Gobio gobio) grundlingfiskeri, århus, å, regnorm, lille,

Kendetegn - Sådan kender du grundling

Grundlingen kendes på kroppens aflange form, den nedadrettede mund og skægtrådene ved siden af munden.

Grundlingfiskeri - Hvordan fanger man grundling?

Grundlingen kan fanges på en lille krog agnet med et stykke regnorm.

Fiskepladser - Hvor fanges grundling?

Grundling findes i vandløb og søer, hvor den holder til tæt ved bunden.

Spisefisk - Tilberedning af grundling

I Danmark spises grundling normalt ikke.

Fiskekalender - Hvornår fanges grundling?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
012336446310

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for grundling

Mikro rekord16,8 cm.

Hvad vejer en grundling ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af grundling med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Grundling på andre sprog

Engelsk:gudgeon
Tysk:Gründling
Norsk:sandkryper, grundling
Svensk:sandkrypare
Latin:Gobio gobio
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for grundling:

Der findes ingen mindstemål for grundling.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for grundling:

Der findes ingen fredningstider for grundling.
Find alle fredningstider for danske fisk her


34 fangster af Grundling

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med grundling-fangster

Solaborre, grundling og trepigget hundestejle fra Ørnsø Fiskesø

Efter et par meldinger om store solaborrer og grundlinger fra Ørnsø Fiskesø, måtte jeg hellere komme afsted, og se om jeg kunne få en af de store småfisk på krogen. Til at starte med gik jeg en tur rundt om søen, som jeg aldrig før havde fisket i. Jeg så kun en enkelt solaborre, så forhåbningerne var ikke store. Jeg købte dog 3 timers fiskeri alligevel, og riggede til med et lille penneflåd og en lille enkeltkrog agnet med regnorm. Solaborren som jeg havde spottet, stod stadigt på sin plads, da jeg kom tilbage til pladsen, og ret hurtigt fik jeg lokket den til at hugge. Fisken var fin, men det var ikke en rekordfisk. Pludseligt så jeg en stime store grundlinger komme forbi. Jeg justerede flådet, så agnen blev fisket tæt på bunden, og med det samme var der hug. Grundlingerne kom ind i en lind strøm, og der var nogle fine eksemplarer på 14 - 15 cm. imellem, men ikke rekordfisken, som skulle være over 16 cm.! Jeg fik også et par trepiggede hundestejler på krogen ind imellem de mange grundlinger.
Sidst på aftenen kom flere solaborrer til syne på det lave vand. Solaborrerne ville kun hugge på helt friske sprællende regnorm, døde slatne stumper ville de ikke røre. Kort inden min fisketid løb ud, fik jeg en rigtig god solaborre på hele 19,8 cm. Jeg fik nogle andre gæster ved søen til at vidne på målingen, og fisken vil blive anmeldt som ny danske rekord for solaborre.
I øvrigt havde de andre gæster ved søen fanget lidt regnbueørreder på powerbait.
Vis hele fangstrapporten

Store grundlinger, aborrer og trepiggede hundestejler fra Ringkøbing Fjord

Et par timers morgenfiskeri i en lille å ved Ringkøbing Fjord gav en hel stak fine grundlinger samt en del små aborrer og trepiggede hundestejler. Den længste grundling er med sine 14,6 cm. kandidat til en ny dansk rekord for grundling.
Vis hele fangstrapporten

Grundling, aborre og trepigget hundestejle fra Ringkøbing Fjord

På et par forskellige pladser ved Ringkøbing Fjord, fangede jeg aborrer, trepiggede hundestejler og som noget nyt store gundlinger! Aborrerne jagede tæt på land i de sene aftentimer, og jeg fik omkring 10 små aborrer på det lette UL grej og orm og prop. Hundestejlerne var også nemme at fange, og mange af dem var tyrkise og røde i deres flotte yngledragter. På den lyse bund i et vandløb, kunne jeg se nogle småfisk som stod i strømmen. Det kunne godt være små skaller, men de så alligevel lidt anderledes ud. Til min store overraskelse fik jeg efter en del forsøg en af fiskene på land. En lang og fed grundling. Senere fulgte endnu 4 grundlinger, som alle var fra 10 - 13,5 cm. Den største er dermed en potentiel ny danmarksrekord.
Vis hele fangstrapporten

Grundlinger, aborrer og guldskaller fra Skovsøen

Oliver havde tippet mig om en lille mose, hvor det skulle vrimle med grundlinger og der skulle også være nogle guldfarvede fisk. De guldfarvede fisk måtte jo næsten være guldfisk (sølvkarusser) eller måske guldrimter.
Da jeg ankom til den lille skovsø, gik jeg først en tur rundt om den, for at finde en god fiskeplads. Midt i søen ringede småfisk i overfladen, så der var da liv... Jeg fandt en fiskeplads, og riggede min UL stang til med prop og en lille krog med orm. Meget hurtigt var der nap, ca. en meter fra bredden hvor jeg stod. En lille modhug og så kunne jeg hive dagens først grundling ind. Det er mange år siden at jeg sidst har fanget grundling, så det var sjovt lige at hilse på den igen. Den næste fisk var en lille aborre. Fiskeriet vekslede imellem aborrer og grundlinger, og det blev til i alt 3 små aborrer og 7 grundlinger. Igen af grundlingerne var kæmper, men fine små fisk. Pludseligt spottede jeg to gule fisk, jeg fiskede til dem, og de gik straks ombord i min flådfiskede regnorm. Nap nap og så sad den ene på krogen. Det var en meget slank guldfisk - nææææ det var det da ikke, det var en guldskalle. Guldskallerne er skaller/gråskaller, som er avlet frem til den gule farve, ligesom at guldfisk er sølvkarusser, som er avlet frem til at blive gule / røde. Skallen var hvid på siden, og gul på ryggen, og må være en fisk som er blevet sat ud i mosen.
En dejlig tur med 2 rigtigt gode arter!

Rettelse: Der er tale om en guld-rudskalle.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Levende agn til fisketuren - levering lige til døren
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk