Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Lille tangnål (Syngnathus rostellatus)

Lille tangnål (Syngnathus rostellatus) tangnålfiskeri,
Lille tangnål (Syngnathus rostellatus) tangnålfiskeri, Lille tangnål (Syngnathus rostellatus) tangnålfiskeri, Lille tangnål (Syngnathus rostellatus) tangnålfiskeri, Lille tangnål (Syngnathus rostellatus) tangnålfiskeri,

Kendetegn - Sådan kender du lille tangnål

Der er endnu ikke skrevet en beskrivelse af lille tangnål.

Hvor stor kan en lille tangnål blive?

Den længste lille tangnål indrapporteret på FiskeFoto er 17,1 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for lille tangnål 18,7 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges lille tangnål?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
01110 0 0 1110 0

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for lille tangnål

Mikro rekord18,7 cm.

Sammenlign billeder af lille tangnål med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Lille tangnål på andre sprog

Engelsk:nilsson's pipefish
Tysk:Kleine Seenadel
Norsk:liten kantnål
Svensk:mindre kantnål
Latin:Syngnathus rostellatus
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for lille tangnål:

Der findes ingen mindstemål for lille tangnål.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for lille tangnål:

Der findes ingen fredningstider for lille tangnål.
Find alle fredningstider for danske fisk her


6 fangster af Lille tangnålUdvalgte fangstrapporter med lille tangnål-fangster

Svært men muligt

Det lykkedes sgu at få landet en af de aller sværeste arter vi har. Den Lille Tangnål som nærmest ikke har nogen mund, sjældent er stor nok til overhovedet at tage en agnet krog og som sjældent ses i en størrelse som kan fanges. Med god hjælp fra aftenens makker Brian omkring spotning og agn, fik jeg denne flotte fyr til at tage et fragment af en mysis efter 5-6 minutters nørkleri. Med de 17,1 cm var den lige en mm under gældende dansk rekord.
Vis hele fangstrapporten

Lille tangnål

Jeg var egentligt taget på fisketur efter tangspræl, men...

Da jeg ankom ved den valgte fiskeplads var kl. 22, og jeg startede straks fiskeriet ved at rigge et rig til tangspræl til, og derefter gik jeg en tur langs en lille flydebro i håbet på, at en tangspræl ville vise sig frem i pandelampens skær. Efter ca. 1 min. bliver mit synsfelt dog forstyrret af en helt anden fiskeart, nemlig en lille tangnål, som lå på bunden. Efter at have observeret den lille tangnål i ca. 1 min. blev det klart for mig, at jeg måtte skynde mig at rigge min lille tanagokrog til. Den lille tangnål agere nemlig helt anderledes end alle små tangnåle jeg tidligere har observeret. Denne lille tangnål var tydeligvis på jagt efter bytte. Normalvis svømmer de små tangnåle, som jeg ofte har observeret under mit fiskeri, stille og roligt rundt, og viser ingen interesse for nogen former for agn fisket til dem, men denne var en klar undtagelse. Den lille tangnål stod helt stille i vandet ved bunden og finnerne var alle fuldt udspilet og konstant sitrende. Med små hurtige ryk, var det tydeligt at se, at den bed ud efter et eller andet meget småt i vandet.
Jeg fik monteret en tanagokrog i str. 36 med den mindste krogspids, jeg har med i min fisketaske. På det yderste af krogspidsen på et lille fragment af halen fra en lille mysis. I første forsøg huggede den lille tangnål ud efter min agn og fik desværre fat i krogskaftet, som den nu blot stod med i munden. –lettere rådvild, tog jeg mig mod til at give et forsigtigt modhug, men til mit uheld, fik krogspidsen desværre ikke ordentligt fat i mundvigen. Tangnålen virkede overhovedet ikke skræmt, og jeg forsøgte derfor endnu engang at fiske til den, og denne gang huggede den helt præcist på det lille stykke mysis agnet på krogspidsen, og med et kontant modhug, kunne jeg nu løfte en for mig helt ny fiskeart på land.
Yes, min første stangfangede lille tangnål… 😁

Den lille tangnål blev målt til 11,9 cm på min tommestok.

Omend jeg ikke fandt tangsprællen, som jeg oprindeligt fiskede efter, blev det nu alligevel til en herlig fisketur, med endnu en ny fiskeart til mit artsfisker-CV.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk