Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Flyfishing by Laura
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster

Belugastør (Huso huso)

Belugastør (Huso huso) belugastørfiskeri, kaviar, put and take,
Belugastør (Huso huso) belugastørfiskeri, kaviar, put and take, Belugastør (Huso huso) belugastørfiskeri, kaviar, put and take, Belugastør (Huso huso) belugastørfiskeri, kaviar, put and take, Belugastør (Huso huso) belugastørfiskeri, kaviar, put and take,
Sidens indhold i overskrifter

Kendetegn - Sådan kender du belugastør

Belugastør kendes på den langstrakte krop, den lange halefinne og de tydelige benplader langs sidelinjen og på ryggen. Belugastøren har lange skægtråde foran munden, og en mund som kan skydes ud som et rør. Belugastør har ingen tænder i munden.

Fangstmetoder - Hvordan fanger man belugastør?

Det er meget udbredt at fiske efter belugastør med det samme grej, som man fisker karper med. Altså kraftige lange stænger, store fastspolehjul, stangholdere med bidmeldere, boilies og pellets på et hairrig og forskellige former for forfodring. Ved denne type fiskeri passer stængerne sig selv i stangholderen, og man skal først koncentrere sig om fiskeriet, når en bidmelder hyler, og en belugastør har kroget sig selv. Fiskeriet fungerer fint, og er især praktisk, hvis man fisker om natten, da man nemt kan tage sig en lur imens man fisker.
Men man kan fange belugastør med langt mindre udstyr end det ovennævnte. I stedet for at bruge bidmeldere kan det nemlig være effektivt at kigge på stangspidsen, og give modhug i same sekund som støren tager agnen. Man skal bruge en kraftig stang med en blød top, et gennemløbsrig og agn i form af små stykker skalle, regnbueørred eller et bundt regnorm. Forfanget kastes ud, linen strammes op og bremsen sættes stramt, så man er klar til at give et godt modhug. Bremsen skal naturligvis indstilles sådan, at den krogede fisk kan tage udløb. Stangen sættes et sted, så den peger ca. 45 grader op i luften. Når støren suger agnen ind i munden bøjer stangspidsen. Modhugget skal falde omgående, så det er vigtigt at man holder øje med stangen hele tiden.
Put and take søerne har forskellige krav til det grej, som størerne må fanges med, om der skal bruges en afkrogningsmåtte, om fiskene må løftes på land, hvilken agn der må bruges osv.

Fiskepladser - Hvor fanges belugastør?

Belugastør sættes ud i mange danske put and take søer, sammen med andre størarter som eksempelvis diamantstør og hvid stør. I put and take søerne må man fange størerne, men de skal altid genudsættes, der er altså tale om såkaldt catch and release fiskeri.

Spisefisk - Tilberedning af belugastør

Belugastør fanget i de danske put and take søer må ikke slagtes.

Fiskekalender - Hvornår fanges belugastør?

Belugastør kan fanges året rundt, men i vintermånederne er fiskeriet ofte sværere, da fiskene ikke spiser så meget, når vandet er koldt.
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
20 332562350 2

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for belugastør

Put & take57,200 kg.

Hvad vejer en belugastør ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Belugastør på andre sprog

Engelsk:beluga sturgeon
Latin:Huso huso
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for belugastør:

Der findes ingen mindstemål for belugastør.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for belugastør:

Der findes ingen fredningstider for belugastør.
Find alle fredningstider for danske fisk her


33 fangster af Belugastør

Vis flere

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Fiskegrej og havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Fluekastekurser og guidede ture til Varde Å og Skjern Å
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk