Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Ulk (Myoxocephalus scorpius)

Ulk (Myoxocephalus scorpius) ulkefiskeri, mole, sild, børsteorm, pigge, københavner, københavnertorsk
Ulk (Myoxocephalus scorpius) ulkefiskeri, mole, sild, børsteorm, pigge, københavner, københavnertorskUlk (Myoxocephalus scorpius) ulkefiskeri, mole, sild, børsteorm, pigge, københavner, københavnertorskUlk (Myoxocephalus scorpius) ulkefiskeri, mole, sild, børsteorm, pigge, københavner, københavnertorskUlk (Myoxocephalus scorpius) ulkefiskeri, mole, sild, børsteorm, pigge, københavner, københavnertorsk

Kendetegn - Sådan kender du ulk

Ulken kendes på dens store hoved, som er besat af pigge. Den almindelige ulk kan forveksles med den meget lignende art langtornet ulk, men som navnet antyder, har langtornet ulk længere torne på gællelågene end den almindelige ulk. Går tornene / piggene længere bagud end gællelåget, kan der være tale om en langtornet ulk, desuden har den langtornede ulk en række mindre pigge langs sidelinjen og ved hver mundvig har den langtornede ulk en lille hudflap / skægtråd.

Ulkefiskeri - Hvordan fanger man ulk?

Ulke kan fanges på de fleste naturlige agn, hvis de fiskes tæt på bunden. Et bundforfang agnet med sandorm, børsteorm, reje, sild eller anden fisk kan ulken ikke stå for.

Fiskepladser - Hvor fanges ulk?

Ulke holder til på blandet bund. Den fanges ofte i havne, og imellem sten og tang.

Spisefisk - Tilberedning af ulk

Ulke skulle være udmærkede spisefisk.

Hvor stor kan en ulk blive?

Den tungeste ulk indrapporteret på FiskeFoto vejer 0,334 kg. Den officielle danske lystfiskerrekord for ulk er 0,65 kg. Den længste ulk indrapporteret på FiskeFoto er 26 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for ulk 35 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges ulk?

Ulke er ofte meget aktive i skumringen.
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
453131574231034

Danmarksrekord - De officielle danske rekorder for ulk

Længderekord35,0 cm.
Dansk rekord0,650 kg.

Hvad vejer en ulk ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af ulk med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Ulk på andre sprog

Engelsk:short-spined sea scorpion
Tysk:Gemeiner Seescorpion
Norsk:ulke (vanlig)
Svensk:rötsimpa, ulk
Latin:Myoxocephalus scorpius
I Danmark kendes ulk også under navnene:
københavner og københavnertorsk.
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for ulk:

Der findes ingen mindstemål for ulk.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for ulk:

Der findes ingen fredningstider for ulk.
Find alle fredningstider for danske fisk her


73 fangster af Ulk

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med ulk-fangster

Torsketur på Fredericia Havn

Hen på efteråret plejer Kenny at fange godt med torsk om aftenen på Fredericia Havn. Så turen til til Fredericia, hvor vi riggede til lidt inden solnedgang, så alt var klart. Kenny fik hurtigt nap - en stor ulk! Lidt senere kom der også nogle småtorsk på land, men de var langt under mindstemålet. Efter et par timer skiftede vi plads, og prøvede flere forskellige andre pladser i løbet af aftenen. Vi fangede kun ulke og en del mindre torsk på 10 - 20 cm. Bedre held næste gang.
Vis hele fangstrapporten

Forrygende festlig fladfisketur på Langelandsbæltet

Min bror og jeg havde givet min far en fladfisketur i julegave sidste år, så det var på tide at komme afsted! Fladfiskene er fine og tykke her om efteråret, så gode madfisk skulle der nok være chancer for på Langelandsbæltet.
Ryan arrangerede turen, og berømtheder som Pausefiskeren fra det vestjyske var da også med, sammen med et par af de gamle gutter fra den nedlagte fiskeklub Bundbid.
Der skulle drivfiskes med bundforfang agnet med børsteorm, og der var nap fra første minut. Fine isinger, skrubber og rødspætter kom på land hele vejen rundt om båden, og mange af dem var over det halve kilo. Der blev også fanget lidt andre spændende fiskearter som ulk, grå knurhane, sej, torsk og hvilling. Vejret var godt på turen, og jeg havde 10 falde samt en torsk med hjem, det samme gjaldt for min bror som også have 10 fladfisk med hjem og min far fik 7.
Jeg har før været afsted med MS Felix, og dette bliver ikke sidste gang!

Læs mere om turene med MS Felix her:
http://www.msfelix.dk/
Vis hele fangstrapporten

Målrettet fisketur efter langtornet ulk.

Målrettet fisketur efter langtornet ulk.

Fiskeriet gik ikke helt efter planen, da jeg desværre ikke fangede en langtornet ulk.

Til gengæld lykkedes det mig at fange både sandkutling, skrubbe, torsk, alm. ulk, ålekvabber og havkarusser.
Vis hele fangstrapporten

Et lille Sildetrip, med afstand på Fredericia havn.

Mig og fruen samt super vejr, jt humør og godt med liv i Fredericia havn - med den gode lystfisker Kasper.

Desværre ikke helt bonanza fiskeri på dagen. Men til sidst kom Silden endelig i kort tids bonanza - så der kom lidt med hjem.

Det blev til ialt 35 stk.

10 Tobis. Kom med hjem.

1 Lille torsk.

1 lille Hvilling.

Og 4 Ulke. som selvf røg retur.
Vis hele fangstrapporten

En gammel art

Efter rapporter om fangst af sortvels fra både Frank og Brian, ville jeg se, om jeg kunne gøre dem kunsten efter og sikre endnu en art til listen.

Jeg begyndte inderst i havnen med to stænger med bundrig med rejer. Det gav intet, så efter en time gik jeg ud for enden af molen og fiskede fra stampladsen.

Det gav heller intet, så jeg bevægede mig indad. Ved næste plads var der hug. Det føltes som en junior-torsk eller måske en af de mange sej, vi fanger på kysten, men den faldt af halvvejs inde.

Ny plads, og her havde jeg igen hug men fejlede at kroge den.. troede jeg. Da jeg halede ind for at tjekke agnen, sad der en lille ulk.

Jeg fiskede videre nogle timer, men der kom ikke andet end bundbid. Det var hyggeligt at fiske i mørket med lidt sne om ørerne.
Vis hele fangstrapporten

Fangstrapport fra Østjylland, Århus Havn (Havn / mole)

Efter en påsketur til Hvide Sande, havde jeg en masse børsteorm til overs fra vores fladfiske fiskeri ved den jyske vestkyst, og de skulle self. ikke gå til spilde. Jeg besluttede mig derfor at tage et smut på Århus Havn. Jeg begyndte fiskeriet omkring 18:30 og der var med det samme hug på min bundfiskede børsteorm, den første fangst var en ulk, og derefter kom et hav af små isinger på land. Imens jeg fiskede på bunden, fiskede jeg også en stor børsteorm et par meter under et flåd, det gav 4 - 5 sej i løbet af aftenen, og 3 af dem var store nok til at komme med hjem. Ved 9 tiden begyndte det at blive mørkt, og torskene begyndte at hugge på bundsnørren, de var dog alle meget små, men til gengæld fik jeg et lidt uventet fangst, i form af en fin rødspætte og senere en fin skrubbe, som begge kom med hjem. En fin dag på havnen med masser af småfisk som sædvanligt, men også lidt til fryseren. I alt 6 arter.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk