Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Søørred (Salmo trutta forma lacustris)

Søørred (Salmo trutta forma lacustris) søørredfiskeri, blink, sø,
Søørred (Salmo trutta forma lacustris) søørredfiskeri, blink, sø, Søørred (Salmo trutta forma lacustris) søørredfiskeri, blink, sø, Søørred (Salmo trutta forma lacustris) søørredfiskeri, blink, sø, Søørred (Salmo trutta forma lacustris) søørredfiskeri, blink, sø,

Kendetegn - Sådan kender du søørred

Søørreden er samme art som havørred og bækørred. Søørreden lever i ferskvand i søer, og ligner havørreden med de blanke skæl og sorte prikker. Når søørreden er i gydedragt, får den mørke og gullige farver, og kan forveksles med bækørred. Søørreden er en laksefisk, og har derfor en fedtfinne imellem rygfinnen og halefinnen.

Søørredfiskeri - Hvordan fanger man søørred?

Søørred kan fanges på forskellige kunstagn fx blink, spinner, wobler of flue. I de større søer hvor søørreden lever, er det populært at dørge efter ørrederne. Ved dørgefiskeri trækkes agnen efter en båd, båden skal sejle i et tempo, hvor agnen går ordentligt i vandet.

Fiskepladser - Hvor fanges søørred?

Søørreden findes bl.a. i Silkeborgsøerne, Mossø, Hald Sø og i Esrum Sø.

Spisefisk - Tilberedning af søørred

Søørreden er ligesom havørreden en god spisefisk. Søørreden kan ryges, graves, steges hel eller laves til steaks. Guiden her kan bruges til filetering af søørred: https://www.fiskefoto.dk/artikel/guide-til-filetering-af-sej-moerksej-fjaesing-aborre-havoerred-rengbueoerred-makrel/57

Hvor stor kan en søørred blive?

Den tungeste søørred indrapporteret på FiskeFoto vejer 2,77 kg. Den officielle danske lystfiskerrekord for søørred er 8,32 kg. Den længste søørred indrapporteret på FiskeFoto er 60 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for søørred 88 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges søørred?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
00 43220 0 110 0

Danmarksrekord - De officielle danske rekorder for søørred

8 kg line8,320 kg.
6 kg line1,780 kg.
10 kg line7,750 kg.
Fluefanget4,980 kg.
Længderekord88,0 cm.
Dansk rekord8,320 kg.

Hvad vejer en søørred ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af søørred med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Søørred på andre sprog

Engelsk:lake trout
Tysk:Meerforelle
Norsk:innsjøørret
Svensk:insjöörring
Latin:Salmo trutta forma lacustris
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for søørred:

Søørred: 40 cm. (I ferskvand)
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for søørred:

Søørred: 16. november - 29. februar (I ferskvand)
Find alle fredningstider for danske fisk her


16 fangster af Søørred

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med søørred-fangster

Et par fine søørreder

Et stærkt tip om en lækker sø med en god bestand af søørreder, skulle selvfølgeligt afprøves. På trods af ultra-kort fisketid, lykkedes det at få et par stykker i nettet til lidt fotos. Og så kunne jeg også samtidig lige få teste det sidste nye medlem i min efterhånden velvoksne samling af UL-stænger, og den nye 6,1/0-5 grams Parabellum er altså ret lækker.
Vis hele fangstrapporten

Søørred i Silkeborg-søerne

En halv times tidlig streetfishing i Silkeborg med 2 udvalgte agn var den enkle opskrift til at kunne lande denne smukke søørred på 2,3 kg. Taget på Illex Dexter jerk 70 i farven Rudd.

Ved spinstop i let strøm har den et livligt tilbagefald - og det var netop her, hugget faldt En super fight! De vilde head shakes mindede først om en mindre geddes, men flere lange udløb afslørede, at der var noget andet for enden af linen.
Vis hele fangstrapporten

Søørred på prop og orm

Vejrudsigten så simpelthen for god ud, til at jeg bare kunne lade båden ligge... så jeg var tidligt afsted, og søen var som forventet spejlblank. Planen var at fiske efter aborrer med et bundforfang og regnorm. Den manglende vind gav dog lidt problemer, for båden drev slet ikke, og derfor havde jeg svært ved at afsøge søbunden og finde aborrestimerne, som jeg ellers plejer at kunne, når det blæser lidt. På overfladen af søen var der en del aktivitet, nogle større fisk svømmede rundt og spiste i overfladen. Min tanke gik på at det måske kunne være helt, en ret fed at art fange på det åbne vand. Det lykkedes mig at få en af fiskene til at nappe. Den føltes ikke så stor, og faldt desværre af efter få sekunder. Æv! Jeg gad godt at vide om det var en helt eller om det måske bare var en skalle.
Sidst på dagen var der igen aktivitet ved overfladen tæt på vand. Mit flåd med regnorm blev kastet ud til krusningerne på overfladen, og hurtigt var der nap. Der var ikke meget modstand, men da fisken lige fandt ud af hvad der var sket strittede den noget imod. En rigtig fin blank søørred kunne efter en spændende fight nettes. Fisken kom med hjem denne gang.
Vis hele fangstrapporten

Flot blank søørred - ny art til artslisten

Et par eftermiddagstimer ved søen var godt givet ud ... vinden stod godtnok lige ind på kysten, så der var en del bølger på vandet. Men blinket kom ud, og efter en times fiskeri var der hug! Det kunne jo næsten kun være en søørred, og det var det. En flot blank fisk på 42 cm., som efter et par billeder blev genudsat. En ny art som jeg aldrig før har fanget. Fisken huggede på en gennemløber fra ILURES.
Vis hele fangstrapporten

Fangstrapport fra (Sø / mose)

En aften med rigtig skønt vejr, hvor planen egentlig var at fange sandart. Sønnen og hans kammerat og mig, sejlede rundt et par timer på det dybe vand. Da det ikke gav resultat, besluttede vi os for at sejle ind på lavere vand og fiske efter gedder. Det lykkedes også for sønnen fangede 3 gedder i 4 kast, 1,9 - 2,9 kg.
Jeg skiftede til en lille sort spinner med gule prikker og det resulterede i denne fine søørred på 2,24 kg. Et halvt sekund troede jeg det var endnu en gedde men fandt hurtigt ud af, på den vilde fight, at det var en søørred. Dejlig tur.
Vis hele fangstrapporten

Fangstrapport fra (Sø / mose)

Jeg var ude og fiske efter Sandarter i en større sø sammen med min mor.
Vi havde fisket i et par timer uden noget held, da der lige pludselig kom hug og jeg kunne med det samme mærke at det ikke var en sandart jeg havde på. Fisken fightede mere end jeg nogensinde har prøvet før, og da den kom op til overfladen og vi så det var en Søørred steg spændingen lige en smule. Den fightede i nogle minutter, men da vi endelig fik den op i nettet og fik målt og vejet den, var det det vildste jeg har været ude for.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk