Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Lange (Molva molva)

Lange (Molva molva) langefiskeri,
Lange (Molva molva) langefiskeri, Lange (Molva molva) langefiskeri, Lange (Molva molva) langefiskeri, Lange (Molva molva) langefiskeri,

Kendetegn - Sådan kender du lange

Langen er en langstrakt fisk med en stor mund og skarpe tænder. På hagen har langen en kraftig skægtråd. Lange er en fiskeart i torskeordenen, men den rer ikke til torskefamilien som fx torsk, kuller og sej gør.

Langefiskeri - Hvordan fanger man lange?

Langen tager gerne en naturlig agn som stykker af makrel, sild eller hornfisk. Derfor fanges mange langer på et kraftigt bundforfang med et lod på 200 - 400 gram og en stor enkeltkrog agnet med et stykke fisk. Langen kan dog også finde på at hugge på en pirk eller en ophænger som for eksempel en sprutte eller gummimakker.

Fiskepladser - Hvor fanges lange?

Langefiskeri foregår langt fra kysten i Danmark. Fra turbåde til fx Det Gule Rev på Nordsøen fanges mange langer. Langen holder til ved bunden, og der skal derfor fiskes bundnært, hvis der skal fiskes målrettet efter langer.

Spisefisk - Tilberedning af lange

Langen er en god spisefisk og lange kan eksempelvis skæres til fileter, paneres og steges på panden.

Hvor stor kan en lange blive?

Den tungeste lange indrapporteret på FiskeFoto vejer 16,5 kg. Den officielle danske lystfiskerrekord for lange er 28,5 kg. Den længste lange indrapporteret på FiskeFoto er 140 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for lange 169 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges lange?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
00 1122120 0 21

Danmarksrekord - De officielle danske rekorder for lange

4 kg line5,000 kg.
6 kg line7,250 kg.
8 kg line6,500 kg.
10 kg line21,150 kg.
Længderekord169,0 cm.
Dansk rekord28,500 kg.

Hvad vejer en lange ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af lange med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Lange på andre sprog

Engelsk:ling
Tysk:Leng
Norsk:lange
Svensk:långa
Latin:Molva molva
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for lange:

Lange: 63 cm. (I saltvand)
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for lange:

Der findes ingen fredningstider for lange.
Find alle fredningstider for danske fisk her


12 fangster af Lange

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med lange-fangster

God nytårstorsk fra Det Gule Rev

Efter et par aflyste kutterture i løbet af året, lykkedes det mig omsider at komme med på en tur med Bodil fra Thyborøn. Turen var en 20 timers tur, hvor der skulle fiskes efter torsk og andet godt fra havets bund. Kl. 2 om natten sejlede vi ud fra Thyborøn havn ved den jyske vestkyst. Inden afgang gik folk i seng under dækket. Der var lidt bølger på havet, så det var med at ligge på en bestemt måde i køjen, for ikke at rutsje for meget frem og tilbage. Ved afgang monterede jeg et plaster imod søsyge bag øret, og det sparede mig for ubehag under hele turen.
Om morgenen efter mange timers sejlads kunne fiskeri gå i gang. Jeg havde en almindelig pirkestang med et kraftigt mulithjul med, samt en noget lettere og blødere havstang med et kraftigt fastspolehjul. Jeg er ikke fan af multihjul, så jeg startede med mit lette sæt med fastspolehjul. En pirk på omkring 80 gram samt par ophængere blev monteret. Der gik ikke længe før skipper Per fandt fisk til os. Min første fisk var en torsk, men den næste var såmænd en lille lange. Jeg har vist kun fanget en enkelt lange i Danmark før. Det gik godt med fiskeriet, og med et par indlagte pauser imellem fiskepladserne, kunne man lige nå at få en skraber. Vejret var fint og roligt, og hen på dagen kiggede solen frem.
Da dagens fiskeri var ovre, havde jeg fyldt en hel murerbalje med torsk og to små langer. Min sidemand fik både mørksej og lubbe, disse to arter fik jeg desværre ikke krogen i på denne tur. Fileteret vejede dagens fangst 25 kilo, så nu har jeg torsk til et par dage i fryseren - og mon ikke der skal spises torsk til nytår.
Vis hele fangstrapporten

Havtur med MS Bodil

4 dages havtur gav en del langer med mine største på 8, 10, 16 og 16,5 kilo. Herudover en havkat på 3 kilo, en lille brosme og 5 kulmuler op til 5 kilo.
Vis hele fangstrapporten

Fangstrapport fra Nordjylland, Det Gule Rev fra Thyborøn (Hav)

Jeg var på en 20 timers tur med Jeppe og Brian hvor vi sejlede fra Thyborøn kl. 2 om natten og startede fiskeriet om morgenen. Vi fiskedede både på koraler og på vrag, og der blev landet MASSER af torsk, også en del målere, altså fisk over 10 kilo!
Ud over torsk blev der fanget lange, lubbe, sej, knurhane og makrel. Jeg havde 28 kilo torskefilet med hjem fra denne tur. Det var nogenlunde det samme for alle der var med på turen.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk