Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Firtrådet havkvabbe (Enchelyopus cimbrius)

Firtrådet havkvabbe (Enchelyopus cimbrius) havkvabbefiskeri,
Firtrådet havkvabbe (Enchelyopus cimbrius) havkvabbefiskeri, Firtrådet havkvabbe (Enchelyopus cimbrius) havkvabbefiskeri, Firtrådet havkvabbe (Enchelyopus cimbrius) havkvabbefiskeri, Firtrådet havkvabbe (Enchelyopus cimbrius) havkvabbefiskeri,

Kendetegn - Sådan kender du firtrådet havkvabbe

Der er endnu ikke skrevet en beskrivelse af firtrådet havkvabbe.

Hvor stor kan en firtrådet havkvabbe blive?

Den længste firtrådet havkvabbe indrapporteret på FiskeFoto er 6,9 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for firtrådet havkvabbe 6,9 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges firtrådet havkvabbe?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
010 0 0 120 0 0 0 0

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for firtrådet havkvabbe

Mikro rekord6,9 cm.

Sammenlign billeder af firtrådet havkvabbe med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Firtrådet havkvabbe på andre sprog

Engelsk:four-bearded rockling
Tysk:Vierbärtelige Seequappe
Norsk:firskjegget tangbrosme, firtrådet tangbrosme
Svensk:fyrtömmad skärlånga
Latin:Enchelyopus cimbrius
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for firtrådet havkvabbe:

Der findes ingen mindstemål for firtrådet havkvabbe.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for firtrådet havkvabbe:

Der findes ingen fredningstider for firtrådet havkvabbe.
Find alle fredningstider for danske fisk her


4 fangster af Firtrådet havkvabbeUdvalgte fangstrapporter med firtrådet havkvabbe-fangster

Firetrådet

I aftes kørte jeg en tur til havnen trods kulde og blæst men i en østvendt havn var der rimelig læ for blæsten .jeg satte noget lys op for og lokke nogle smådyr frem der kom hurtigt mange mysis men der var ikke mange fisk der kom dog en stor næbsnog forbi og nappede noget små dyr /plankton i sig men den ville ikke bide på krogen sener var der et par tangnåle de ville heller ikke lege med .men så så jeg en fisk på en langs gående bjælke på broen det var en firetrådet havkvabbe den måtte jeg bare fange den var dog ikke så stor men med et lille stykke mysis på.tanargo krogen lykkes det efter 15 min fedt .
Vis hele fangstrapporten

Firtrådet havkvabbe.

Efter sommerafslutning med kollegerne i Cirkus Nemo, tog jeg direkte til den samme østjyske havn, som jeg var ved aftenen/natten forinden, for at se om jeg kunne fange en ny fiskeart.
Fiskearten jeg var på jagt efter var en firtrådet havkvabbe. Efter at have haft en del fisketure til havnen i løbet af de seneste par måneder, uden at se tegn på fiskeartens tilstedeværelse, var frustrationerne taget til, og troen på at jeg en dag ville finde og fange fiskearten så småt ved at forsvinde.
Da jeg endelig ankom til havnen var forholdene nærmest perfekte, og en hurtig tur med min lygte afslørede minsandten en lille fin havkvabbe, som lå i en lille lomme af vand i noget drivende tang. Hurtigt fik jeg fjernet lyskeglen fra fisken, således at den ikke ville blive skræmt. Et lille stykke mysis blev agnet på en tanagokrog, hvorefter jeg forsigtig fik jeg placeret agnen foran fisken som kun lå ca. 5-10 cm under havoverfalden. Havkvabben huggede med samme og med et forsigtigt løft med stangen, fik jeg sat krogen. Yes!
Havkvabben kom hurtigt op i min fotoboks, således at jeg kunne få nogle billeder, samt lave en sikker artsbestemmelse. Oppe i fotoboksen, var det nu tydeligt at se at havkvabben kun havde 4 skægtråde, og derfor var der tale om en ny fiskeart til mit artsfisker-CV.

Yeah, fiskeart nr. 107 jeg har fanget i Danmark! 😄
Tak til Brian Kristensen for hjælp med fotos af denne lille fine firtrådet havkvabbe, og tak til Søren Johansen for sparring omkring fiskeriet.

I alt så jeg 3 havkvabber i løbet af natten, så alt i alt en fantastisk nats fiskeri.
Vis hele fangstrapporten

4 trådet havkvabbe

Jeg var igen kørt til en østjysk havn for og se hvad natten kunne byde på jeg startede ved en bro hvor det var muligt og se bunden jeg fangede nogle sort kudtlinger og 2 plætted kudtlinger .men så så jeg noget spændene på bunden kunne det være en firtrådet jeg var næsten sikker så jeg sænket tanago krogen ned andet med halen af en mysis der gik ikke længe før den huggede og kunne løftes forsigtig op i spanden .fed der var ingen tvivl om den var stører end den sidste jeg fangede .jeg målte den også til hele 6,9 cm 🙂en times tid sener kørte jeg til et andet spot i havnen hvor jeg satte lys op og så nogle spændene fisk dog uden og fange dem .jeg fangede flere sort kudtlinger og havkarusser hen på morgenen .
Vis hele fangstrapporten

4 trådet havkvabbe

Jeg var for jeg ved ikke hvormange gange i år kørt til en østjysk havn for og fiske lidt natfiskeri .jeg startede med og prøve efter makreller men det lykkes ikke da mørket faldt på tænkte jeg arbejdspladsen og lyste i vandet der kom hurtigt en masse dyr plankton mysis og rejer så dukkede der nogle krystald kudtlinger op som jeg prøvede til men det lykkes ikke men efter en times tid dukkede der en yngel af 4 trådet havkvabbe op hurtigt sænket jeg en mysis ned til den og den nappede til den fedt men så var den væk igen .en halvtimes sener dukkede den op igen så prøvede jeg igen og det samme skete igen men 3 gang lykkes det mig og kroge den ved og kun bruge halen fra mysisen .så var lykken gjort 🙂 det svære døde den under afkrogningen 😔havde ellers fornemmelse af de var meget sejlivet. Jeg tror det er den første stangfanget 4 trådet havkvabbe i Danmark og jeg har jagten den siden jeg en frost kold aften i vinteren fangede nogle med næt .
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk