Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Sibirisk stør (Acipenser baerii)

Sibirisk stør (Acipenser baerii) størfiskeri, put and take,
Sibirisk stør (Acipenser baerii) størfiskeri, put and take, Sibirisk stør (Acipenser baerii) størfiskeri, put and take, Sibirisk stør (Acipenser baerii) størfiskeri, put and take, Sibirisk stør (Acipenser baerii) størfiskeri, put and take,

Kendetegn - Sådan kender du sibirisk stør

Sibirisk stør kendes på den langstrakte krop og den lange halefinne. Sibirisk stør har lange skægtråde foran munden, og en mund som kan skydes ud som et rør. Sibirisk stør har ingen tænder i munden. Sibirisk stør er ofte mørkere i farven end de andre størarter som findes i put and take søerne.

Størfiskeri - Hvordan fanger man sibirisk stør?

Det er meget udbredt at fiske efter sibirisk stør med det samme grej, som man fisker karper med. Altså kraftige lange stænger, store fastspolehjul, stangholdere med bidmeldere, boilies og pellets på et hairrig og forskellige former for forfodring. Ved denne type fiskeri passer stængerne sig selv i stangholderen, og man skal først koncentrere sig om fiskeriet, når en bidmelder hyler, og en sibirisk stør har kroget sig selv. Fiskeriet fungerer fint, og er især praktisk, hvis man fisker om natten, da man nemt kan tage sig en lur imens man fisker.
Men man kan fange sibirisk stør med langt mindre udstyr end det ovennævnte. I stedet for at bruge bidmeldere kan det nemlig være effektivt at kigge på stangspidsen, og give modhug i same sekund som støren tager agnen. Man skal bruge en kraftig stang med en blød top, et gennemløbsrig og agn i form af små stykker skalle, regnbueørred eller et bundt regnorm. Forfanget kastes ud, linen strammes op og bremsen sættes stramt, så man er klar til at give et godt modhug. Bremsen skal naturligvis indstilles sådan, at den krogede fisk kan tage udløb. Stangen sættes et sted, så den peger ca. 45 grader op i luften. Når støren suger agnen ind i munden bøjer stangspidsen. Modhugget skal falde omgående, så det er vigtigt at man holder øje med stangen hele tiden.
Put and take søerne har forskellige krav til det grej, som størerne må fanges med, om der skal bruges en afkrogningsmåtte, om fiskene må løftes på land, hvilken agn der må bruges osv.

Fiskepladser - Hvor fanges sibirisk stør?

Sibirisk stør sættes ud i mange danske put and take søer, sammen med andre størarter som eksempelvis belugastør og hvid stør. I put and take søerne må man fange størerne, men de skal altid genudsættes, der er altså tale om såkaldt catch and release fiskeri.

Spisefisk - Tilberedning af sibirisk stør

Sibirisk stør fanget i de danske put and take søer må ikke slagtes.

Hvor stor kan en sibirisk stør blive?

Den tungeste sibirisk stør indrapporteret på FiskeFoto vejer 39,6 kg. Den længste sibirisk stør indrapporteret på FiskeFoto er 170 cm. lang.

Fiskekalender - Hvornår fanges sibirisk stør?

Sibirisk stør kan fanges året rundt, men i vintermånederne er fiskeriet ofte sværere, da fiskene ikke spiser så meget, når vandet er koldt.
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
20 34151430 0 0

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for sibirisk stør

Put & take34,400 kg.

Hvad vejer en sibirisk stør ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af sibirisk stør med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Sibirisk stør på andre sprog

Engelsk:siberian sturgeon
Latin:Acipenser baerii
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for sibirisk stør:

Der findes ingen mindstemål for sibirisk stør.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for sibirisk stør:

Der findes ingen fredningstider for sibirisk stør.
Find alle fredningstider for danske fisk her


23 fangster af Sibirisk stør

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med sibirisk stør-fangster

En tromletyk sibirisk stør

En hurtig dagtur til Nordvestsjællands Fiskepark resulterede i en lang stribe af flotte fisk en en fantastisk og tromletyk sibirisk stør på 34,4 kg og 153 cm som den største.
Vis hele fangstrapporten

Stor sibirisk stør fra Kaldred

Sammen med Henrik Carl tog jeg på sjællandsturens sidste dag til Kaldred put and take, som nu hedder Nordvestsjællands Fiskepark. Her var der godt gang i størfiskeriet, og Henrik fik over 20 stør på land, imens jeg måtte nøjes med 5. Henriks største fisk vejede over 60 kilo, og jeg fik da også en ny art i form af en stor sibirisk stør på 21 kilo. En enkelt regnbueørred fik jeg også overlistet på UL stangen.
Vis hele fangstrapporten

Fed sibirisk stør

En tur til Nordvestsjællands Fiskepark (Kaldred Put and Take) gav denne velnærede sibiriske stør på 19,5 kg.
Vis hele fangstrapporten

323 kg stør i poppe på en dag!!!!!!!

mig og min fætter stod op kl 04,20, og så kørte vi af sted vi havde pakket bilen dagen inden. Da vi kommer frem om morgen er der et par biller, vi går ned til vores gode stop hvor vi setter camp, jeg har en Alam den bibber kl 0600 så vi kan fiske så længe som muligt, jeg kaster ud og kigger op min stang top, og vender på at der skal komme et hug der gik ikke længe før at mine fætter havde bid, cirka 5 minutter og så havde vi en serbiskstør på land, og vi fangede 6 stør kl 6 og klokken 7 fangede vi 5 stør og kl fanged vi 3 stør men da klokken blev 0900, så forsvandt de mange hug, der efter fangede vi ikke så meget, men så blev kl 1200 og så krogede troels wille en balugastør på 30 kg meget flot stør. kl 13 fik jeg et hug jeg satte krugen og fik bundbid, men det var ikke et normalt bundbid, de kunne løftes lidt men ikke som en gren, men som en meget stor fisk som ikke viste den var blevet kroget! der gik cirka 5 minutter hvor den bare lå på bunden hvor den bare slappede af, men så begyndte den at svømme meget langsomt i ring og jeg kunne ikke gåre noget den hev bare line meget langsomt, efter små 30 minutter med hvor den bare svømmede rundt i ring 4 meter ude for and mig, gik Troels op til kafeen for at re hvor stor Deres største stør var cirka? så de kom ned og kiggede med og de sagde at henrik carl også havde kruget den og hvor bare havde gjort det sammen, som med mig bare ligget på bunden og slappet af... men efter en lille time så røg den af krogen uden den havet kæmpet en stor kamp;( dagen gik hvider og da vi tog hjem som de sidste havde vi fanget 33 stør 6 sibriske, 2 hvidestør, 10 balugastør 15 diamantstør
Vis hele fangstrapporten

Stor sibirisk stør

På en dagtur til Nordvestsjællands Fiskepark (tidligere Kaldred Put and Take) lykkedes det mig at lande en af søens store sibiriske stører - en flot fisk på 19,2 kg. Jeg fik også en håndfuld andre stører på op til 25 kg.
Vis hele fangstrapporten

8 timers tur i poppelsøen

Det blev til 1 ny pr i sibirisk stør, 2 små russiske stør, 1 lille hvid stør og 1 ny pr belugastør.
Vis hele fangstrapporten

Medetur til til min yndlingssø

Fik 2-3 karusser, 8-10 rudskaller, 1 sibirisk stør, 8-10 sølvkarusser og 2-3 aborre
Vis hele fangstrapporten

Mega fed tur!

Trods hold i nakken og 30 graders solskin fik jeg en fed tur med sibirisk stør, sølvkarusse, karusse, rudskalle, aborre og suder
Vis hele fangstrapporten

Stør fra en vild dam!

Fik 20+ rudskaller, 10+ gråskaller, 2 sølvkarusser, 10+ karusser, 3 aborre og min første sibirisk stør, alle fiskene blev fanget i en vild sø!
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk