Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Trepigget hundestejle (Gasterosteus aculeatus)

Trepigget hundestejle (Gasterosteus aculeatus) hundestejlefiskeri, pigge, regnorm,
Trepigget hundestejle (Gasterosteus aculeatus) hundestejlefiskeri, pigge, regnorm, Trepigget hundestejle (Gasterosteus aculeatus) hundestejlefiskeri, pigge, regnorm, Trepigget hundestejle (Gasterosteus aculeatus) hundestejlefiskeri, pigge, regnorm, Trepigget hundestejle (Gasterosteus aculeatus) hundestejlefiskeri, pigge, regnorm,

Kendetegn - Sådan kender du trepigget hundestejle

Den trepiggede hundestejle er en lille fisk som ofte kun er op til ca. 8 cm. lang, dog kan den blive lidt længere. Den trepiggede hundestejle har nogle spidse, og i forhold til fisken, meget lange pigge på ryg og bug. På ryggen kan der være 2 - 5 pigge, på bugen er der altid en på hver side af fisken. Piggene kan stikke, men er ikke giftige. Den trepiggede hundestejle kan forveksles med den nipiggede hundestejle, men den nipiggede hundestejle har 8 - 10 pigge på ryggen, i modsætning til den trepiggedes 2 - 5 pigge. Når den trepiggede hundestejle gyder, kan hannen blive rød på bugen, det er hannens gydedragt.

Hundestejlefiskeri - Hvordan fanger man trepigget hundestejle?

Den trepiggede hundestejle er utroligt grådig, og kan nemt fanges på et lille stykke orm, fisk eller reje på en lille enkeltkrog. Man kan opleve, at hundestejler bider sig fast i en stor regnorm under fiskeri efter større arter, og bliver hængende, selv når ormen løftes op af vandet.

Fiskepladser - Hvor fanges trepigget hundestejle?

Trepiggede hundestejler findes både i fersk og saltvand. I havne kan man ofte se store stimer på flere tusinde hundestejler. Hundestejler er utroligt sejlivede, og kan leve i meget små bække og damme, hvor andre fisk ikke kan etablere sig.

Spisefisk - Tilberedning af trepigget hundestejle

Trepiggede hundestejler bruges ikke til menneskeføde i Danmark.

Hvor stor kan en trepigget hundestejle blive?

Den længste trepigget hundestejle indrapporteret på FiskeFoto er 8,8 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for trepigget hundestejle 9,1 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges trepigget hundestejle?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
92122220104511832

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for trepigget hundestejle

Mikro rekord9,1 cm.

Sammenlign billeder af trepigget hundestejle med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Trepigget hundestejle på andre sprog

Engelsk:Three-spined stickleback
Tysk:Dreistachliger Stichling
Norsk:trepigget stingsild
Svensk:storspigg
Latin:Gasterosteus aculeatus
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for trepigget hundestejle:

Der findes ingen mindstemål for trepigget hundestejle.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for trepigget hundestejle:

Der findes ingen fredningstider for trepigget hundestejle.
Find alle fredningstider for danske fisk her


110 fangster af Trepigget hundestejle

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med trepigget hundestejle-fangster

Grådige trepiggede

10 minutters fiskeri i den lille havn ved Nissum Fjord, hvor jeg plejer at kunne fange en lille hork, trepigget hundestejle, skalle, strømskalle eller aborre. Idag blev det kun til trepigget hundestejle. Flere gange fik jeg en hundestejle på hver sin ende af ormen på een gang
Vis hele fangstrapporten

Trepigget hundestejle

Efter 5 - 6 timers eftermiddagsfiskeri på søen uden fangst, var jeg nød til at køre ned til åen, for at at fange dagens fisk. Det blev en trepigget hundestejle.
Vis hele fangstrapporten

Gammel kending på ny plads

En kollega og jeg kørte til Randers for at fiske. De sidste ture har alle været nullerter, så tanken var, at her kunne vi i det mindste nemt finde nogle skaller eller aborrer, og måske kunne jeg få den manglende løje til artslisten. Men nej.

Vi begyndte ved Nørreåens nedre stræk, hvor den løber ud i Gudenåen, men opgav hurtigt. Der var for meget strøm, vandet var helt brunt, og ingen andre havde fanget noget. Vi satte kursen mod havnen.

Her så vi hurtigt en stor stime af meget overfladeaktive fisk, som måtte være løjer. De var dog ikke til at få i tale, så vi fiskede udad i håbet om at finde de mange aborrer eller skaller, men nej.

Emil havde held til at fange trepiggede hundestejler, men intet ville lege med mig.

Solen gik på hæld, og mens jeg hentede en trøje i bilen, begyndte Emil pludselig at råbe. Mit penneflåd var gået under. Hurtigt tilbage, modhug, og der var fisk på. Den blev landet, og det var.. en lille bækørred!?

Dem er jeg vant til at fange i ganske små bække, så det var noget af en overraskelse. Senere fik jeg dobbelthug: To glubske trepiggede havde set sig lune på en regnorm og kom på land.

Vi gik over og fiskede i selve åen men uden held. Til sidst pakkede vi sammen og hoppede i bilen, hvor sædevarmen blev skruet op til 11.
Vis hele fangstrapporten

Elritser fra Gudenåen

De små kroge skulle bades i Gudenåen. Jeg fangede ret hurtigt nogle elritser, og lidt længere nede af åen, fangede jeg nogle skaller og en trepigget hundestejle i det rolige vand bag en udhængende busk. Nogle af elritserne var rigtigt flotte i den grønne og røde gydedragt og med gydevorter på næsen.
Vis hele fangstrapporten

Småfiskeri i Nibe

På en tur til det nordjyske kom jeg forbi Nibe. Lystbådehavnen skulle da have en chance, og det var som forventet nemt at spotte hundestejler og kutlinger. Jeg fik nogle rigtigt solide trepiggede hundestejler, og nogle sorte kutlinger. Desuden så jeg også noget som måske har været en tangspræl eller måske bare en ålekvabbe. Men den var svær at fiske til, da agnen blev overfladet af grådige hundestejler. Min største trepiggede hundestejle på 7,2 cm. bliver meldt til rekordudvalget som ny danmarksrekord. Jeg har i øvrigt selv den nuværende rekord på på 6,8 cm.
Vis hele fangstrapporten

Artsfiskeri på Snaptun Havn

I dag gjaldt det de små arter. Jeg mødtes med Søren og Silas i Snaptun ved 13 tiden, og da grejerne var pakket ud, kunne fiskeriet gå i gang. Vi fangede hurtigt sorte kutlinger og havkarusser på vores bundrig som var agnede med regnorm. Jeg forsøgte mig også med min lille isfiskestang, med en lille krog i størrelse 22 agnet med regnorm, var det nemt at fange både havkarusser, sorte kutlinger og trepiggede hundestejler. Det lykkedes mig også at fange en fin ulk på isfiskestangen. Da mørket begyndte at falde på, kom der mange mindre torsk ind på det lave vand ved havnen, de var ikke så interesserede i min bundfiskede regnorm, men Søren fik nogle af dem på levende rejer!
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk