Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Tangspræl (Pholis gunnellus)

Tangspræl (Pholis gunnellus) tangsprælfiskeri,
Tangspræl (Pholis gunnellus) tangsprælfiskeri, Tangspræl (Pholis gunnellus) tangsprælfiskeri, Tangspræl (Pholis gunnellus) tangsprælfiskeri, Tangspræl (Pholis gunnellus) tangsprælfiskeri,

Kendetegn - Sådan kender du tangspræl

Der er endnu ikke skrevet en beskrivelse af tangspræl.

Hvor stor kan en tangspræl blive?

Den tungeste tangspræl indrapporteret på FiskeFoto vejer 0,01877 kg. Den længste tangspræl indrapporteret på FiskeFoto er 19,5 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for tangspræl 20,5 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges tangspræl?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
14210 210 110 0

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for tangspræl

Mikro rekord20,5 cm.

Hvad vejer en tangspræl ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af tangspræl med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Tangspræl på andre sprog

Engelsk:gunnel, butterfish
Tysk:Butterfisch
Norsk:tangsprell
Svensk:tejstefisk
Latin:Pholis gunnellus
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for tangspræl:

Der findes ingen mindstemål for tangspræl.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for tangspræl:

Der findes ingen fredningstider for tangspræl.
Find alle fredningstider for danske fisk her


13 fangster af Tangspræl

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med tangspræl-fangster

På tur med fiskefoto del 2

Efter en vellykket aften tur hen på natten bestemte Kasper og mig os for og prøve noget natfiskeri på en havn .der blev hurtigt spotted tangspræld 🙂. Imens jeg var ved og finde noget i bilen spættede Kasper en ål under broen og da han lige havde fanget en den anden dag lod han mig prøve .jeg fangede en reje som jeg sænket ned foran den og haps så var den på krogen og inde imellem stenene efter lidt tovtrækkeri kom den op .lidtsener fangede jeg en tangspræld på mysis min første i år 🙂så den blev tilmeldt artslisten .sener fik jeg ålekvabbe havkarusse ,3piggethundestejle, sortkudtling og Kasper fangede også et par arter så hen på morgenen var jeg godt træt og vi kørte til kaspers sommer hus og sov .
Vis hele fangstrapporten

Jubiii - en tangspræl (dansk UL-art nr. 79)

En ret fed tur hvor jeg tilfældigt stødte ind i og teamede op med Brian Kristensen, gav en ny PR med en Ålekvabbe på 21,1, en ny art til årslisten med en fin panserulk og en helt ny art i form af en ganske stor tangspræl på 18,1 centimeter. Suuuuper fed tur i nogle ellers ganske trælse forhold med regnbyger, lidt for uroligt vand og alt for meget vind.
Vis hele fangstrapporten

Den drilske tangspræl

Der skal ikke herske nogen tvivl om at 2021 har været et fabelagtigt fiskeår for mit vedkommende indtil nu, og nogle gange føles det faktisk også som om, at jeg lykkedes med det meste som jeg sætter mig for, men...
Min nemesis, fisken jeg ikke har kunnet fange i snart 2 sæsoner, nemlig tangspræl. 😕
Tangspræl er om nogen fiskearten, som har drillet mig mest i min tid som dedikeret artsfisker. Hvilket nok skyldes, at den er umådelig god til at gemme sig mellem tang og sten, og så det faktum, at det er relativt sjældent, at jeg i det hele taget har observeret fiskearten.
I nat var jeg igen igen, taget på et målrettet sats efter tangspræl, og denne gang, lykkedes mig minsandten at finde en tangspræl, som lå gemt i noget tang. Jeg placerede hurtigt mit lille stykke reje agnet på en str. 14 krog, og tangsprællen huggede hurtigt efter rejen. Desværre havde den svært ved at få krogen ordentligt ind i munden, og derved kunne den heller ikke kroges. -Fisken svømmede videre ind mellem tang og forsvandt ud af syne. P**. 🤬
Jeg valgte at blive ved tangplanterne i området i tilfælde af at den skulle vise sig igen. Mens jeg ventede på at tangsprællen skulle vise sig frem igen, skiftede jeg til en noget mindre tanagokrog, således at jeg var sikker på at den kunne få krogen ordentligt ind i munden denne gang. Denne beslutning skulle vise sig at være en god beslutning, for efter ca. 5 minutter kom tangsprællen frem igen. I de følgende 10-15 min. forsøgte jeg at fiske så tæt på tangsprællens mund som muligt, men det var lettere sagt end gjort, da den konstant svømmede længere og længere ind mellem de mange tætte tangplanter. Til sidst, lykkedes det mig dog at få præsenteret mit lille stykke reje foran tangsprællen og efter lidt betænkningstid, valgte den at spise rejen. Da det sidste af rejen agnet på tanagokrogen, så ud til at være helt inde i munden på fisken, gav jeg et hurtigt tilslag, og endelig kunne jeg få landet den længe ventet tangspræl.
Yes! Langt om længe! -Mega fedt, endelig at kunne vinge tangspræl af på mit artsfisker CV. ✔ 💪 😁
Udover tangsprællen, lykkedes det mig også at fange bl.a. spættet kutling.
Vis hele fangstrapporten

Aften-roderi

Var i sommerhus og skulle lige teste den lokale havn.
Da mørket havde indtruffet skulle mikroarterne have chancen.
Der var masser af tangnåle, som dog alle glimrede ved ikke at gide noget som helst...
Som et godkendt plaster på såret, blev det til denne tangspræl som potentielt er ny dansk rekord
Vis hele fangstrapporten

Mikro arter på havnen

Som så mange gange før smuttede jeg en tur på havnen i Kalundborg for at hygge med lidt fiskeri efter små fisk som havkarusser hundestejler kutlinger osv. Men denne aften skete der ikke det vilde fra fiskenes side af men måske mit held for det blev til debut i tangspræl samt nu godkendt Dk rekord i mikrolisten.
Jeg fiskede med reje som jeg tit gør men der skete intet så jeg valgte at ligge agnen langs med havne kanten i håbet om der måske var en langtornet ulk som jeg har fanget en del af tidligere i år. Imens gik jeg og prøvede fange rejer i håbet om en levende reje kun kvikke fiskeriet lidt op. Da jeg så langt om længe havde lidt rejer og skulle skifte agnen så var der modstand da jeg trak ind og efter kort tid kom en sød lille tangspræl til syne og ny art på cvet blev noteret
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk