Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Flyfishing by Laura
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster

Hvid Stør (Acipenser transmontanus)

Hvid Stør (Acipenser transmontanus) størfiskeri, put and take,
Hvid Stør (Acipenser transmontanus) størfiskeri, put and take, Hvid Stør (Acipenser transmontanus) størfiskeri, put and take, Hvid Stør (Acipenser transmontanus) størfiskeri, put and take, Hvid Stør (Acipenser transmontanus) størfiskeri, put and take,
Sidens indhold i overskrifter

Kendetegn - Sådan kender du hvid stør

Hvid stør kendes på den langstrakte krop, den lange halefinne og de tydelige benplader langs sidelinjen og på ryggen. Den hvide stør har lange skægtråde foran munden, og en mund som kan skydes ud som et rør. Hvid stør har ingen tænder i munden.

Fangstmetoder - Hvordan fanger man hvid stør?

Det er meget udbredt at fiske efter hvid stør med det samme grej, som man fisker karper med. Altså kraftige lange stænger, store fastspolehjul, stangholdere med bidmeldere, boilies og pellets på et hairrig og forskellige former for forfodring. Ved denne type fiskeri passer stængerne sig selv i stangholderen, og man skal først koncentrere sig om fiskeriet, når en bidmelder hyler, og en hvid stør har kroget sig selv. Fiskeriet fungerer fint, og er især praktisk, hvis man fisker om natten, da man nemt kan tage sig en lur imens man fisker.
Men man kan fange hvid stør med langt mindre udstyr end det ovennævnte. I stedet for at bruge bidmeldere kan det nemlig være effektivt at kigge på stangspidsen, og give modhug i same sekund som støren tager agnen. Man skal bruge en kraftig stang med en blød top, et gennemløbsrig og agn i form af små stykker skalle, regnbueørred eller et bundt regnorm. Forfanget kastes ud, linen strammes op og bremsen sættes stramt, så man er klar til at give et godt modhug. Bremsen skal naturligvis indstilles sådan, at den krogede fisk kan tage udløb. Stangen sættes et sted, så den peger ca. 45 grader op i luften. Når støren suger agnen ind i munden bøjer stangspidsen. Modhugget skal falde omgående, så det er vigtigt at man holder øje med stangen hele tiden.
Put and take søerne har forskellige krav til det grej, som størerne må fanges med, om der skal bruges en afkrogningsmåtte, om fiskene må løftes på land, hvilken agn der må bruges osv.

Fiskepladser - Hvor fanges hvid stør?

Hvid stør sættes ud i mange danske put and take søer, sammen med andre størarter som eksempelvis diamantstør og belugastør. I put and take søerne må man fange størerne, men de skal altid genudsættes, der er altså tale om såkaldt catch and release fiskeri.

Spisefisk - Tilberedning af hvid stør

Hvid stør fanget i de danske put and take søer må ikke slagtes.

Fiskekalender - Hvornår fanges hvid stør?

Hvid stør kan fanges året rundt, men i vintermånederne er fiskeriet ofte sværere, da fiskene ikke spiser så meget, når vandet er koldt.
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
11310 252340 0

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for hvid stør

Put & take97,000 kg.

Hvad vejer en hvid stør ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Hvid Stør på andre sprog

Engelsk:white sturgeon
Latin:Acipenser transmontanus
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for hvid stør:

Der findes ingen mindstemål for hvid stør.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for hvid stør:

Der findes ingen fredningstider for hvid stør.
Find alle fredningstider for danske fisk her


22 fangster af Hvid Stør

Vis flere

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Fiskegrej og havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Fluekastekurser og guidede ture til Varde Å og Skjern Å
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk