Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Elritse (Phoxinus phoxinus)

Elritse (Phoxinus phoxinus) elritsefiskeri, lille, ørred,
Elritse (Phoxinus phoxinus) elritsefiskeri, lille, ørred, Elritse (Phoxinus phoxinus) elritsefiskeri, lille, ørred, Elritse (Phoxinus phoxinus) elritsefiskeri, lille, ørred, Elritse (Phoxinus phoxinus) elritsefiskeri, lille, ørred,

Kendetegn - Sådan kender du elritse

Elritsen er en lille fisk, som oftest vil være 5 - 8 cm. når man fanger den. Elritsen minder en del om ørredyngel, og kan nemt forveksles med denne. Dog kendes elritsen nemt fra ørreden, ved at ørreden har en fedtfinne, altså en lille finne imellem rygfinnen og halefinnen, elritsen har ikke en fedtfinne.

Elritsefiskeri - Hvordan fanger man elritse?

Elritsen kan fanges på et stykke regnorm fisket på en lille enkeltkrog.

Fiskepladser - Hvor fanges elritse?

Elritser findes i ferskvand, ofte i vandløbs øvre dele. Nogle steder kan man se store stimer af elritser, som står og tager fødeemner i overfladen.

Spisefisk - Tilberedning af elritse

Elritser spises normalt ikke af mennesker i Danmark, men er en udmærket agnfisk til aborrefiskeri.

Hvor stor kan en elritse blive?

Den tungeste elritse indrapporteret på FiskeFoto vejer 0,00309 kg. Den længste elritse indrapporteret på FiskeFoto er 11,3 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for elritse 12,1 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges elritse?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
20 3105325960 2

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for elritse

Mikro rekord12,1 cm.

Hvad vejer en elritse ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af elritse med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Elritse på andre sprog

Engelsk:minnow
Tysk:Elritze
Norsk:ørekyte
Svensk:elritsa
Latin:Phoxinus phoxinus
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for elritse:

Der findes ingen mindstemål for elritse.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for elritse:

Der findes ingen fredningstider for elritse.
Find alle fredningstider for danske fisk her


47 fangster af Elritse

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med elritse-fangster

Elritser fra Gudenåen

På en målrettet tur efter elritser gik det ligesom det skulle. Omkring 10 elritser blev fanget på den lille størrelse 22 krog agnet med en stump regnorm. Regnormen fiskede jeg meget tæt på bunden helt inde ved bredden, og her stod elritserne. Der var ikke mange af de store, men i hundredevis af bittesmå elritser, som det også lykkedes mig at fange nogle af med mit fangstnet. En del af elritserne var i den flotte gydedragt og der var gydevorter på snuden af flere af fiskene.
Vis hele fangstrapporten

Elritser

På tur med Jørn UL, skulle der fiskes elritser. Sporet var varmt, for forleden fangede jeg en del elritser på mit spot i Gudenåen. De små hidsige fisk var i stødet, og vi fangede vel 40 elritser tilsammen. Det blev også til en håndfuld trepiggede hundestejler til mig. En hyggelig eftermiddag med gode røverhistorier ved Gudenåen.
Vis hele fangstrapporten

Gudenåens småfisk og rovdyr - Gedde, aborre, elritse og trepigget hundestejle

Den lille UL stang, blev svinget et par timer ved Gudenåen idag. I et af de først kast var det hug, fisken faldt hurtigt af, så jeg kastede til samme sted, og så var der fast fisk. En mindre gedde havde taget min jig. Jeg fiskede videre lidt opstrøms, og fangede et par aborrer eller tre på jiggen. Fine fisk på op til ca 25 cm.
Til sidst på dagen skulle der medes lidt. Noget nappede i ormen, og hev mit penneflåd under, uden at blive kroget. Det måtte være åens elritser. Jeg skiftede til en mikrokrog og så var der fisk med det samme. Fine store elritser stod i kø, for at komme på land. Det blev til omkring 10 elritser. I et lille indhug af åen, fik jeg lige inden jeg tog hjem en trepigget hundestejle. Lovely!
Vis hele fangstrapporten

Aftentur til Gudenåen

Turen startede med at jeg kastede lidt med jigs, men det gav intet... så jeg gik over til den sikre metode - regnorm! På proppen fangede jeg en elritse, og på bundforfanget fangede jeg aborre, skalle og en lille gedde. Jeg har før fanget en del gedder på regnorm i moser, men det er vist ved at være nogle år siden. Da den lille pindgedde huggede og kort efter viste sig i overfladen, gik der mange tanker igennem mit hoved. Ål, knude, sandart? Men det var altså bare en almindelig kedelig gedde. Hen på aftenen fiskede jeg lidt efter ål, men det gav intet, jeg stoppede fiskeriet lidt over midnat.
Vis hele fangstrapporten

Solide elritser

Efter noget godt elritse-fiskeri forleden, skulle jeg lige se om jeg kunne fange en lidt større en af slagsen.
Der var stadigt godt med elritser i åen, og jeg fangede ret hurtigt 20 fine fisk. Den største var med sine 9,6 cm. 4 mm. længere end min tidligere PR. Fisken er en potentiel DK rekord for elritse.
Vis hele fangstrapporten

Stalling, bækørred og elritse fra Gudenåen

En tur til Gudenåen ved Åstruplund sammen med Søren.
Søren havde før fanget bækørreder på stykket, så det var også hvad vi forventede at fange. Store regnorm blev sendt ned af strømmen under flåd, og inden længe fik Søren den første bækørred. Kort efter fik jeg også hug. En lille sølvskinnende fisk kom ind - en stalling! Senere fik jeg et par bækørreder mere, og i et lille stille område bag noget grøde, fik jeg også et par elritser.
Kameraet havde jeg glemt hjemme på køkkenbordet, så billederne måtte tages med den gamle Nokia C5! Billedet af elritsen er fra Sørens telefon.
Vis hele fangstrapporten

Elritse - store småfisk

Et kort stop ved en lokal å gav en hel spandfuld af elritser - sådan næsten da.
I hvert tilfælde 15 fine elritser, som lystigt huggede på et lille stykke regnorm fisket tæt på bunden. Det tog ikke mange minutter at fange de 15 fisk, og de var generelt store. Den største var 9,2 cm., og vil blive anmeldt som ny danmarksrekord.
En sjov lille art, som jeg ikke har fanget på fiskestang i mange år.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk