Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Savgylte (Symphodus melops)

Savgylte (Symphodus melops) savgyltefiskeri, lille, krog,
Savgylte (Symphodus melops) savgyltefiskeri, lille, krog, Savgylte (Symphodus melops) savgyltefiskeri, lille, krog, Savgylte (Symphodus melops) savgyltefiskeri, lille, krog, Savgylte (Symphodus melops) savgyltefiskeri, lille, krog,

Kendetegn - Sådan kender du savgylte

Savgylten minder om berggylten, men savgylten har en sort prik bag øjet og midt på haleroden.

Hvor stor kan en savgylte blive?

Den tungeste savgylte indrapporteret på FiskeFoto vejer 0,1 kg. Den længste savgylte indrapporteret på FiskeFoto er 18,1 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for savgylte 20,2 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges savgylte?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
00 0 0 4345570 0

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for savgylte

Mikro rekord20,2 cm.

Hvad vejer en savgylte ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af savgylte med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Savgylte på andre sprog

Engelsk:corkwing wrasse
Tysk:Schwarzugiger Lippfisch
Norsk:grønngylt
Svensk:skärsnultra
Latin:Symphodus melops
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for savgylte:

Der findes ingen mindstemål for savgylte.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for savgylte:

Der findes ingen fredningstider for savgylte.
Find alle fredningstider for danske fisk her


28 fangster af Savgylte

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med savgylte-fangster

UL-mix fra Århus

Der kom både torsk, havkarusse, ulk og ikke mindst savgylten på land. Savgylten var især SÅ vigtigt, da jeg har bakset en del med at få den på land. Endeligt kunne jeg skrive den super smukke art ind på ULlisten. I øvrigt som art nummer 78.
Vis hele fangstrapporten

Artsfiskeri på Bønnerup Havn

Meteorologerne varslede om indian summer og vestlig vind her midt i september - det kaldte på en tur til Djursland. Vejret var som lovet fantastisk på Bønnerup Havn, og fiskene var rigtigt i bidehumør. Mit eneste mål var egentligt at få årets første fjæsing, men det blev til meget mere end det.
Jeg startede på lavt vand i et havnebassin, og fangede hurtigt et hel spand havkarusser og nogle sortkutlinger. Jeg så også en fisk, som jeg tror har været en savgylte, men den var ikke så interesseret i maddingen. Jeg skiftede plads, og fiskede nu på omkring 3 meter vand. Her boede savgylterne! Jeg fik min første savgylte i mange mange år, ja faktisk en hel håndfuld af dem. Super art!
Så stod fjæsingerne for skud. Helt ude på molehovedet tyrede jeg sildeforfanget ud, og det tog ikke mange kast at score den art. På molehovedet fejlkrogede jeg også nogle tobiser.
Jeg ville finde en gang pomfritter på havnen omkring middag, men jagten på mad blev afbrudt, da jeg så en stor stime småsild i et havnebassin inderst i havnen. Sildene var nemme at fange på sildeforfanget, men inden jeg nåede at få den første sild hevet op, kom en stime at rigtigt fine makreller forbi. En makrel huggede på en af de små sildsildeforfanget, men faldt desværre ret hurtigt af - æv! En flådstang blev hentet i bilen, og ud kom en lille levende sild. Makrelstimen kom forbi igen, og bang, så var der fast fisk. En rigtig fin makrel lige over halvkiloet. Jeg havde flere kontakter med makrellerne i løbet af dagen, men det lykkedes mig kun at få een med hjem. Super fint artsfiskeri på Bønnerup Havn.
Vis hele fangstrapporten

Savgylte og græskarpe

Så fik jeg afsluttet maj måned med manér...

Jeg kan nu gøre status med 43 fiskearter fanget inden udgangen af maj.

Jeg startede min fisketur ved et havneområde, hvor jeg fiskede efter savgylter. efter et par timer lykkedes det mig at få de første par savgylter på land blandt de mange havkarusser.

Hen på aftenen valgte jeg at gøre stop ved en sø, jeg ikke har fisket ved før. -Hurtigt blev det klart at søen har en bestand af karper. Taktikken blev fiskeri med matchstangen, flåd og orm. På det valgte fiskespot kastede jeg en lille håndfuld pellets ud og efter ca. 10 min. vandrede flådet hurtigt til siden. Et forsigtigt tilslag og der var fast fisk i den anden ende. -Efter en god fight på ca. 10 min. blev en fin græskarpe nettet. Sikke en fin overraskelse. Aftenens resultat blev i alt 3 fine græskarper, alle med en vægt på mellem 4-5 kg + en del sølvkarusser.
Vis hele fangstrapporten

Multi arts tur på havnen

Skulle have været med kutter, men da skipperen blev syg måtte vi fiske hvor kutteren lå i stedet, i helsingør statshavn hvor jeg fik 4 sortkutlinger, 5 havkarudser og 2 savgylter
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk