Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Fiskeordbog

Hvad er en fejlkrogning?
Hvad er at fejlkroge?

At fejlkroge en fisk eller at en fisk er fejlkroget vil sige, at fisken er kroget på en måde, hvor den ikke selv har hugget efter agnen. En fisk der eksempelvis er kroget midt på kroppen eller i halen, har tydeligvis ikke hugget efter agnen. Man siger at fisk som er kroget foran gællerne, selv har hugget på agnen, dog kan det naturligvis være tilfælde, hvor en fisk ved en tilfældighed er blevet fejlkroget foran gællerne.
Fejlkrogninger sker ofte steder, hvor der er mange fisk til stede, og hvor der evt. fiskes med flere kroge eller trekroge. Under fiskeri med makrelforfang og sildeforfang er det meget normalt at sild, makrel eller tobis bliver fejlkrogede. Fejlkroninger kan også forekommer i put and take søer, hvor et blink, en spinner eller en flue ved et tilfælde hives ind i en af de mange regnbueørreder i søen.
Nogle steder fejlkroges fisk bevidst af lystfiskere, eksempelvis ved bulefiskeri eller fiskeri efter hornfisk, men det anses ikke som sportsligt at fejlkroge fisk. Før i tiden har det været meget udbredt at fiske med endegrej, som havde meget store kroge, således at det var nemt at fejlkroge fiskene.
Tobis fejlkroges tit, da tobis ofte går i store tætte stimer. (fejlkrogning, )
Tobis fejlkroges tit, da tobis ofte går i store tætte stimer.


Fangster af Tobis (plettet tobiskonge)

Alle ord i ordbogen

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk