Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Tungehvarre (Arnoglossus laterna)

Tungehvarre (Arnoglossus laterna) tungehvarrefiskeri,
Tungehvarre (Arnoglossus laterna) tungehvarrefiskeri, Tungehvarre (Arnoglossus laterna) tungehvarrefiskeri, Tungehvarre (Arnoglossus laterna) tungehvarrefiskeri, Tungehvarre (Arnoglossus laterna) tungehvarrefiskeri,

Kendetegn - Sådan kender du tungehvarre

Der er endnu ikke skrevet en beskrivelse af tungehvarre.

Hvor stor kan en tungehvarre blive?

Den tungeste tungehvarre indrapporteret på FiskeFoto vejer 0,0234 kg. Den længste tungehvarre indrapporteret på FiskeFoto er 14,2 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for tungehvarre 16,1 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges tungehvarre?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
00 0 0 50 0 0 0 0 0 0

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for tungehvarre

Mikro rekord16,1 cm.

Hvad vejer en tungehvarre ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af tungehvarre med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Tungehvarre på andre sprog

Engelsk:scaldfish
Tysk:Lammzunge
Norsk:glassvar, tungevar
Svensk:tungevar
Latin:Arnoglossus laterna
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for tungehvarre:

Der findes ingen mindstemål for tungehvarre.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for tungehvarre:

Der findes ingen fredningstider for tungehvarre.
Find alle fredningstider for danske fisk her


5 fangster af TungehvarreUdvalgte fangstrapporter med tungehvarre-fangster

Tungehvarren i hus

På tur med Peter og tungevinduerne. Vi spottede mange sjove arter, men de var ikke sultne allesammen. For mit vedkommende blev det til lidt kutlinger, nogle ganske habile skrubber, en panserulk, en havkarusse og en fjæsing. De to sidstnævnte har jeg ikke tidligere fanget i år. Herefter mødtes vi med Mark Hemmingsen, og så fandt vi den sjældne tungehvarre. Fedt med en helt ny art.
Vis hele fangstrapporten

Tungehvarre.sats

Efter vores seneste succestur, hvor Brian og jeg fandt både snippe, glastunge og tungehvarre på en nordjysk kyststrækning, var der én ting, der stadig nagede mig gevaldigt.
-For i samme øjeblik, som Brian fangede den første stangfangede tungehvarre, smuttede den tungehvarre, som jeg fiskede til ud af syne. Et par minutter inden havde jeg spottet en underlig fisk, som først huggede ud efter mit lille stykke sandorm agnet på tanagokrogen. Desværre fik jeg ikke sat krogen ordentligt, og herefter viste den specielle fladfisk slet ikke interesse for agnen mere. Efter at have nærstuderet Brians tungehvarre, vidste jeg med mig selv, at det var en tungehvarre, som jeg havde fisket til…
Dagene efter turen, nagede tanken om den undvigende tungehvarre mig konstant.
Af denne grund, fik jeg den spontane idé, at det var nu eller aldrig, hvis jeg skulle have en realistisk mulighed for at fange en tungehvarre. For hvem ved, hvor længe at tungehvarrene ville være at finde på lavt vand på denne kyststrækning?
Jeg ankom til kyststrækningen ved 22.00, og hurtigt fik jeg waders på og klargjort mit tungevindue og fiskestænger. Det tog mig kun ca. 10-15 min, før jeg spottede 2 tungehvarre lige ved siden af hinanden. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at min puls ikke steg bare en lille smule ved synet af en potentiel ny fiskeart til artfisker-CV’et. Desværre skulle tungehvarrene vise sig fra deres forsigtige side, og jeg skulle skifte agn af flere omgange, før den ene af fiskene huggede på et lille stykke reje. Yes! Tungehvarren var sikkert oppe i tungevinduet, og fiskeart nr. 104 var en realitet… 😁
Selvom jeg mest af alt havde lyst til at slutte turen, valgte jeg at fiske videre, og kort efter joinede Brian i jagten på en ny rekord tungehvarre. Vejrforholdene var ganske fine, og i løbet af aftenen spottede jeg omtrent 25-30 tungehvarre, dog lykkedes det mig kun at få lokket 4 dem til at hugge. Derudover bød turen også på glastunger, slethvarre og stor tangnål.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk