Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Flyfishing by Laura
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster

Hornfisk (Belone belone)

Hornfisk (Belone belone) hornfiskefiskeri, game fish, springe, line, sild, blink, silkekrog, horn
Hornfisk (Belone belone) hornfiskefiskeri, game fish, springe, line, sild, blink, silkekrog, hornHornfisk (Belone belone) hornfiskefiskeri, game fish, springe, line, sild, blink, silkekrog, hornHornfisk (Belone belone) hornfiskefiskeri, game fish, springe, line, sild, blink, silkekrog, hornHornfisk (Belone belone) hornfiskefiskeri, game fish, springe, line, sild, blink, silkekrog, horn
Sidens indhold i overskrifter

Kendetegn - Sådan kender du hornfisk

Hornfisken er en rigtig miniature 'Game fish', den hopper ofte vildt ud af vandet når den sidder på krogen.
Hornfisken kendes på dens langstrakte form, det spidse næb samt grønne ben og skæl. Små hornfisk kan forveksles med tobis, men tobisen har ikke det lange næb, som karakteriserer hornfisken.

Fangstmetoder - Hvordan fanger man hornfisk?

Hornfisk kan fanges på flere måder. En meget anvendt metode er fiskeri med blink, men hornfiskene kan også fanges på en flådfisket sildestrimmel eller endda på flue.

Ved fiskeri med blink, vil det ofte være et hit, at fiske med lange smalle og skinnende blink. Hornfiskene er ikke altid lige nemme at kroge, men monterer man et stykke line på 5 - 6 cm. imellem blinket og trekrogen, forøger man chancerne for at kroge fisken, når den slår til blinket med sit lange næb.
Alternativt kan man bruge en silkekrog, som ikke er en rigtig krog, men et lille bundt af silketråde. Når hornfisken hugger på 'krogen', bliver dens små spidse tænder viklet ind i silketrådene, og fisken sidder fast. Silkekrogene fungerer efter sigende godt til hornfisk, men skulle man få hug af eksempelvis en havørred eller sej, er chancerne små, for at få fisken med på land. Blinket skal spindes forholdsvist hurtigt ind ved fiskeri efter hornfisk.

Fiskeri med sildestrimmel og bobleflåd efter hornfisk er lidt mere afslappende end spindefiskeriet, men det kan være lige så effektivt! Metoden er ret simpel. En trekrog eller enkeltkrog monteres 1 - 1,5 meter under et bobleflåd, og en sildestrimmel monteres på trekrogen. Man kan evt. sætte et splithagl på linen ca. 10 cm. fra krogen, hvis sildestrimlen har tendens til at flyde ovenpå, eller ligge sig meget tæt på overfladen. En hornfiskestrimmel eller rejer kan også bruges til hornfiskefiskeriet. Prop og fiskestrimmel kastes ud, og så er det bare at vente på hug. Hornfiskene tager som regel agnen hårdt, så der er ingen tvivl når der er hug! Vil hornfiskene ikke rigtigt hugge, kan man forsøge sig med at spinde bobleflåd og fiskestrimmel langsomt ind, det kan nogle gange lokke hornfiskene til at tage agnen.

Hornfisk kan også fanges på flue, små reje eller tangloppeimitationer skulle være den rigtige medicin til næbdyrene!

Fiskepladser - Hvor fanges hornfisk?

Hornfiskene går ind på meget lavt vand, og kan fanges fra de fleste kyster. Hornfiskene kan dog også fanges på dybere vand, hvor de ofte vil opholde sig tæt på overfladen.
Hvert år fanges der mange hornfisk ved slusen i Hvide Sande, som er en kendt hornfiskeplads.

Spisefisk - Tilberedning af hornfisk

Hornfisk smager godt, og har en meget karakteristisk smag. Fisken har mange ben, men til gengæld er benene grønne, så de er forholdsvist nemme at få øje på, i det lyse kød. Ønsker man at fjerne benene fra hornfiskene før tilberedning, kan man investere i et såkaldt hornfiskejern, som er et værktøj, som gør det muligt at filetere hornfisken.
En nem måde at tilberede hornfisk på, er at dampe dem i ovnen. De rensede fisk pakkes ind i sølvpapir sammen med lidt salt, peber og krydderurter efter eget valg. Pakken bages i ovnen i 30 - 45 minutter afhængigt af pakkens størrelse.

Fiskekalender - Hvornår fanges hornfisk?

De første hornfisk plejer at blive fanget i løbet af maj eller i slutningen af april, men det kan variere en del, alt efter hvor mild vinteren har været.
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
00 0 731111130 0 0 0

Danmarksrekord - De officielle danske rekorder for hornfisk

2 kg line1,025 kg.
4 kg line1,200 kg.
6 kg line1,110 kg.
Fluefanget0,650 kg.
Dansk rekord1,610 kg.

Hvad vejer en hornfisk ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Hornfisk på andre sprog

Engelsk:garfish
Tysk:Hornhechte
Norsk:horngjel
Svensk:näbbgädda, horngädda
Latin:Belone belone
I Danmark kendes hornfisk også under navnet:
horn.
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for hornfisk:

Der findes ingen mindstemål for hornfisk.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for hornfisk:

Der findes ingen fredningstider for hornfisk.
Find alle fredningstider for danske fisk her


64 fangster af Hornfisk

Vis flere

Kasper Strube Webdesign
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Fiskegrej og havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Fluekastekurser og guidede ture til Varde Å og Skjern Å
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk

Find profil