Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Finnestribet ferskvandsulk (Cottus poecilopus)

Finnestribet ferskvandsulk (Cottus poecilopus) ferskvandsulkefiskeri,
Finnestribet ferskvandsulk (Cottus poecilopus) ferskvandsulkefiskeri, Finnestribet ferskvandsulk (Cottus poecilopus) ferskvandsulkefiskeri, Finnestribet ferskvandsulk (Cottus poecilopus) ferskvandsulkefiskeri, Finnestribet ferskvandsulk (Cottus poecilopus) ferskvandsulkefiskeri,

Kendetegn - Sådan kender du finnestribet ferskvandsulk

Der er endnu ikke skrevet en beksrivelse af finnestribet ferskvandsulk.

Hvor stor kan en finnestribet ferskvandsulk blive?

Den tungeste finnestribet ferskvandsulk indrapporteret på FiskeFoto vejer 0,00598 kg. Den længste finnestribet ferskvandsulk indrapporteret på FiskeFoto er 9,6 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for finnestribet ferskvandsulk 10,7 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges finnestribet ferskvandsulk?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
122130 32210 0

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for finnestribet ferskvandsulk

Mikro rekord10,7 cm.

Hvad vejer en finnestribet ferskvandsulk ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af finnestribet ferskvandsulk med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Finnestribet ferskvandsulk på andre sprog

Engelsk:alpine bullhead
Tysk:Buntflossenkoppe
Norsk:steinulke
Svensk:bergsimpa
Latin:Cottus poecilopus
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for finnestribet ferskvandsulk:

Der findes ingen mindstemål for finnestribet ferskvandsulk.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for finnestribet ferskvandsulk:

Der findes ingen fredningstider for finnestribet ferskvandsulk.
Find alle fredningstider for danske fisk her


17 fangster af Finnestribet ferskvandsulk

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med finnestribet ferskvandsulk-fangster

Finnestribet ferskvandsulk fra det vestjyske

På vej i sommerhus med Søren slog vi vejen forbi et spot, hvor jeg før har fanget finnestribet ferskvandsulk. Vi kom lige i skumringen, og det lod til at ulkene først kom frem fra deres skjul, da mørket rigtigt var faldet på. Søren startede med at fange et par fine ferskvandsulke, og derefter kom jeg også igang. Vi fik tre hver og Søren fangede en lille laksesmolt.
Vis hele fangstrapporten

Grov finnestribet ferskvandsulk

En lidt sen afgang imod det vestjyske passede lige med, at jeg kunne holde og fiske lidt ved de jyske ferskvandsulke. Der var ikke mange ulke at se, men jeg fik da rimeligt hurtigt to små eksemplarer af finnestribet ferskvandsulk. Dagen tredje og sidste fisk var dog noget større. Lidt større end den nuværende danske rekord og lige så stor som en endnu ikke godkendt rekord, som min kammerat Søren har tilmeldt for nyligt. Fisen var 9,6 cm lang, og bliver ikke tilmeldt som rekord. Jeg må fange en på 10 cm en anden gang.
Vis hele fangstrapporten

Det arts rige vandløb

Efter ungerne var lagt i seng ville jeg lige prøve en aften tur til en lille å .der var godt gang i åen jeg sendte et flåd ned af åen med regnorm på krogen så gik der ikke længe før jeg fangede en lille bækørred og flere fulgte efter efter en halvtimes tid fik jeg en aborer det er ellers sjælden jeg fanger dem i åen .der efter fangede jeg nogle skaller og da mørket faldt på fandt jeg pandekagen frem og en mindre stang med tanago krog og orm i håb om og støde på en finnestribet ferskvandsulk men på stede hvor jeg stod fik jeg 3 pigget hundestejle .Så kørte jeg lidt tilbage af åen hvor der var lidt store sten i åen og gode gemme steder til ferskvandsulk og der var de skam også i mellem 3 sten så jeg lidt af en ferskvandsulk så ormen blev sænket ned og haps men den blev det svære ikke kroget det var ligefør at tanago krogen var for lille da det var et stort exempelar af en finnestribet ferskvandsulk men i andet forsøg lykkes det den var hele 8,9 cm så pr til mig der efter fangede jeg et par 3 piggethundestejler .men så så jeg et mindre eksemplarer af ferskvandsulk det tog ormen i første forsøg og blev landet efter et par bilder kunne jeg køre velfornøjet hjem i seng.
Vis hele fangstrapporten

Finnestribet ferskvandsulk

På det sædvanlige spot var der også i dag nok af finnestribede ferskvandsulke at finde. Jeg fik to i spanden og fiskede til yderligere tre som ikke var sultne. En af dem jeg ikke fik, var tilsyneladende en rogntung hun.
Vis hele fangstrapporten

Ferskvandsulk

Bertram ville gerne fange en finnestribet ferskvandsulk, så vi kørte forbi stedet, hvor jeg for nyligt havde fanget ferskvandsulke sammen med Jørn. Vi startede med at fiske lidt i dagslys, og Bertram fik både strømskalle og en stalling. Stallingen findes jo ikke på Sjælland, og det var ikke en art, som vi havde satset på at få - så Bertram var godt tilfreds. Da mørket faldt på, skulle vi se, om vi kunne fange en finnestribet ferskvandsulk. Jeg startede med at fiske efter ulkene, da vi kun havde een pandelampe til deling. Jeg fangede en ferskvandsulk efter 5 minutters fiskeri, og så var det Bertrams tur. Bertram fandt adskillige ulke på det lave vand, men han havde desværre ikke held til at få dem til at hugge. De må på hans liste en anden gang.
Vis hele fangstrapporten

Finnestribet succes

Sammen med webmaster blev den svære, sjældne og smukke Finnestribede Ferskvandsulk udfordret i det vestjyske. Måske vi bare ramte rette tid, sted og teknik, men for os var den ikke specielt svær. Vi fik hele 11 eksemplarer på land, så vi var oven ud tilfredse. Ny art til os begge, og for mit vedkommende blev den fine lille art nummer 82 på UL.
Vis hele fangstrapporten

Finnestribet ferskvandsulk - en ny fiskeart

En hel fiskeweekend med Jørn UL startede ved et lille vandløb i det vestjyske, hvor Jørn havde opsnust, at der skulle være mulighed for at fange den ret sjældne fiskeart finnestribet ferskvandsulk. Jørn havde tidligere fisket i vandløbet, hvor han bl.a. havde fanget strømskalle, elritse og bækørred.
Vi var enige om at alene synet af en af ulkene ville være hele turen værd, men vi fik meget mere end det.
Udstyret med pandelamper og små UL stænger og ispimpler gik vi langs åens bred, for at se om vi kunne spotte en finnestribet ferskvandsulk. På noget meget lavt og stille vand spottede jeg en lille fisk, som stod på mudderbund. Var det bare en grundling, eller var det virkeligt en ulk? Grundlinger plejer at møffe rundt og sutte i bunden hele tiden, men fisken stod stille, og når de bevægede sig, svømmede den hurtigt 10 cm, og lagde sig så helt stille igen. Vi fiskede til ulken, og den bed på det lille stykke orm som vi serverede for den, dog uden at blive kroget! Æv!
Der gik dog ikke så længe, før vi fandt endnu en ferskvandsulk. Denne gang gik det bedre, og jeg kunne kroge og lande en helt ny fiskeart - fedt! Derefter gik det bare derud af. Med waders kunne jeg gå ud midt i åen, hvor der kun var 5 cm dybt. På en banke af småsten spottede jeg mange ferskvandsulke, og det gik godt med at få dem til at hugge. I løbet af nogle få timer fik jeg 10 ferskvandsulke, samt nogle små bækørreder som også stod ude midt i vandløbet. En godkendt fisketur!
Vis hele fangstrapporten

Endnu en tur efter finnestribet ferskvandsulk

Jeg havde efterhånden haft 12-13 resultatløse ture efter den finnestribede ferskvandsulk. Det lignede efterhånden lidt, at denne art ville blive min nemesis.....
Jeg havde efterhånden prøvet i 4-5 forskellige åer og bække, og havde kun formået at spotte en enkelt, som naturligvis intet ville.
Denne aften/nat var der intet at spotte de to første steder, på trods af gode forhold. Var lige ved at give op og køre hjem, men ville lige give en anden å et forsøg.
Og denne gang var heldet med mig. Jeg spottede en som tilmed var fødesøgende, og bed med det samme. Ny art. Art nummer 97 i Danmark og tilmed en potentiel ny dansk rekord.
Vis hele fangstrapporten

Finnestribet ferskvandsulk

Yes! 💪 😁
-Så kort kan det siges, når man lykkes med at fange en ny fiskeart...
Jeg var på endnu en fisketur med den gode fiskemakker Brian Kristensen, og denne gang ville vi satse på at finde og fange en finnestribet ferskvandsulk.
Vi har haft adskillige fisketure hver især, hvor vi har blanket på det groveste i forsøget på at fange den ellers livskraftige finnestribet ferskvandsulk.
Inden turen, drøftede vi pr. tlf. hvor og hvordan vi skulle gribe fiskeriet an, og jeg fortalte Brian om et af de steder, hvor jeg af flere omgange havde forsøgt, men uden held. På én eller anden måde, fik Brian alligevel overtalt mig til, at vi skulle give spottet et forsøg, hvilket jeg ikke fortryder nu. 😀
Vi startede fiskeriet efter mørkets frembrud, og efter relativt kort tid, lykkedes det mig at spotte, hvad der godt kunne ligne en ferskvandsulk på bunden af åen, men var det nu rent faktisk også en ferskvandsulk? 🤔
Desværre nåede jeg ikke at få præsenteret det lille stykke regnorm agnet på en tanagokrog, før at fisken var pist væk... 😕
Efter måske en times fiskeri ved nogle forskellige stræk ved åen, spottede jeg endnu en ferskvandsulk, og denne gang var jeg ikke i tvivl. Godt nok et lille eksemplar, men derfor skulle der stadig fiskes til den. -Desværre gentog forsvindingsnummeret sig igen, og inden agnen nåede at blive præsenteret, var fisken væk og ude af syne. 😕
Tålmodighed er en dyd, og heldigvis er jeg meget tålmodigt anlagt, hvilket da også betød, at jeg kort efter kunne spotte en tredje ferskvandsulk. - denne gang på et sted langs åen med lidt mindre strøm, hvilket betød at jeg bedre kunne præsentere agnen. -Fisken begyndte hurtigt at bevæge på sig, dvs. væk fra agnen, og lynhurtigt fik jeg justeret min pandelampe, så den kun lyste på det svageste lysniveau. Dette resulterede i, at fisken faldt til ro og blev liggende op ad en sten på størrelse med en knyttet hånd.
Herefter fik jeg endelig præsenteret det lille stykke regnorm foran ferskvandsulkens hoved, og uden tøven huggede den agnen. Et lille forsigtigt løft med stangen og krogholdet var sikret, og hurtigt kom den ind over land, hvor jeg kunne få den sikkert ned i fotoboksen med vand fra vandsystemet.
-Yes! Endnu en ny fiskeart til artsfisker CVet. 💪 😄
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk