Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Nipigget hundestejle (Pungitius pungitius)

Nipigget hundestejle (Pungitius pungitius) hundestejlefiskeri, pigger, hårdfør,
Nipigget hundestejle (Pungitius pungitius) hundestejlefiskeri, pigger, hårdfør, Nipigget hundestejle (Pungitius pungitius) hundestejlefiskeri, pigger, hårdfør, Nipigget hundestejle (Pungitius pungitius) hundestejlefiskeri, pigger, hårdfør, Nipigget hundestejle (Pungitius pungitius) hundestejlefiskeri, pigger, hårdfør,

Kendetegn - Sådan kender du nipigget hundestejle

Nipigget hundestejle er en lille fisk, som normalt bliver op til 7 - 8 centimeter lang. Fisken har ligesom den meget lignende art; trepigget hundestejle en række pigge på ryggen. Den nipiggede hundestejle har 8 - 10 pigge på ryggen, imens den trepiggede hundestejle har 2 - 5 pigge på ryggen. På bugen har både nipigget hundestejle og trepigget hundestejle et sæt lange pigge. Der findes og en lille pig ved gattet. Hundestejlens pigge kan stikke, men de er ikke giftige. Den nipiggede hundestejle er utroligt hårdfør.

Hundestejlefiskeri - Hvordan fanger man nipigget hundestejle?

Den nipiggede hundestejle er ret grådig, og fanges nemt på et lille stykke regnorm fisket på en lille enkeltkrog. Krogen skal være lille. Gerne helt ned i en størrelse 22. Nogle gange kan man opleve, at nipiggede hundestejler hugger på en stor regnorm, under fiskeri efter andre ater. Hundestejlen kan endda hænge på ormen så længe, at man kan løfte den op af vandet, på trods at af fisken ikke er kroget.

Fiskepladser - Hvor fanges nipigget hundestejle?

Nipigget hundestejle kan leve både i ferskvand og saltvand. Ofte finder man nipigget hundestejle i små grøfter og vandhuller, hvor andre fisk ikke kan etablere sig. Nipiggede hundestejler findes ofte i store stimer på flere hundrede, eller tusinder af eksemplarer.

Spisefisk - Tilberedning af nipigget hundestejle

Nipiggede hundestejler spises normalt ikke i Danmark.

Hvor stor kan en nipigget hundestejle blive?

Den tungeste nipigget hundestejle indrapporteret på FiskeFoto vejer 0,00173 kg. Den længste nipigget hundestejle indrapporteret på FiskeFoto er 7,6 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for nipigget hundestejle 7 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges nipigget hundestejle?

Nipiggede hundestejler er aktive og kan fanges året rundt.
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
4226320 21111

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for nipigget hundestejle

Mikro rekord7,0 cm.

Hvad vejer en nipigget hundestejle ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af nipigget hundestejle med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Mindstemål for nipigget hundestejle:

Der findes ingen mindstemål for nipigget hundestejle.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for nipigget hundestejle:

Der findes ingen fredningstider for nipigget hundestejle.
Find alle fredningstider for danske fisk her


25 fangster af Nipigget hundestejle

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med nipigget hundestejle-fangster

Endelig en nipigget

Uha den art (nr. 73 på UL) har jeg kæmpet hårdt for, - og været igennem en halv milliard 3-piggede. Så glæden over min aller mindste fisk til dato var stor.
Vis hele fangstrapporten

Nipigget hundestejle

Jeg var denne taget på en kort tur til en lokal sø for at se om de nipiggede hundestejler var ved at være bidelystne igen.

Det blev til lidt blandet hundestejler i form af trepigget og nipigget.
Vis hele fangstrapporten

Nipigget hundestejle

En kort aftentur i går resulterede i fiskeart nr. 30 i år i form af denne fine nipigget hundestejle. 🎣 🙂
Vis hele fangstrapporten

Mislykket multetur

Rygter om stimer af småmulter fik mig til at pakke UL-grejet, men fremme ved havnen lykkedes det mig ikke at lokalisere fiskene. Jeg fik dog øje på nogle store trepiggede hundestejler, som jeg fiskede efter i stedet. med et lille stykke orm på en str. 18 krog fik jeg et par pæne eksemplarer, og på forunderlig vis lykkedes det mig også at fange en lille nipigget hundestejle på den ellers alt for store krog.
Vis hele fangstrapporten

Nipiggede fra Lundum

Efter en tur på isen på en lokal dam (https://www.fiskefoto.dk/fangstrapport/isfiskeri-aborrer-og-regnbueoerreder-fra-isen/2774) skulle jeg lige se, om jeg også kunne lokke en regnbueørred op af vandet i Lundum. Der var is på det meste af søerne i Lundum, men jeg kunne fiske ved indløbet i den midterste sø. Det lykkedes mig ikke at fange nogle regnbueørreder, men jeg fangede mig en håndfuld små nipiggede hundestejler. De andre lystfiskere ved søen fiskede med elektrikerrør, som de brugte til at skubbe forfanget ind under isen. Der fungerede fint for dem, og de fik vist alle fisk med hjem.
Vis hele fangstrapporten

Nipigget hundestejle fanget ved isfiskeri

Ørrederne i put and take søen ville ikke rigtigt lege med, men på et af mine testhuller på 30 cm. vand var nogle småfisk interesserede i regnormen som sad på min mormyska. Jeg skiftede til en lille krog agnet med regnorm, og ret hurtigt fangede jeg en fin nipigget hundestejle på ca. 6 cm. En fin art til årslisten. Hvis frosten fortsætter, må ørrederne have et forsøg til!
Vis hele fangstrapporten

Ny art! Nipigget hundestejle

Et lille vandhul med svag gennemstrømning, og hundredvis af små hurtige fisk... det måtte jo være hundestejler. Det var det også, men den nipiggede af slagsen. Jeg har aldrig fanget dem, hverken med net eller på krog, men i dag fik jeg mig en ny art. 4 - 5 - 6 stykker blev det til på få minutter.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk