Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Flyfishing by Laura
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster

Skrubbe (Platichthys flesus)

Skrubbe (Platichthys flesus) skrubbefiskeri, fladfisk, børsteorm, sild, sandorm, sandigler, tobis,
Skrubbe (Platichthys flesus) skrubbefiskeri, fladfisk, børsteorm, sild, sandorm, sandigler, tobis, Skrubbe (Platichthys flesus) skrubbefiskeri, fladfisk, børsteorm, sild, sandorm, sandigler, tobis, Skrubbe (Platichthys flesus) skrubbefiskeri, fladfisk, børsteorm, sild, sandorm, sandigler, tobis, Skrubbe (Platichthys flesus) skrubbefiskeri, fladfisk, børsteorm, sild, sandorm, sandigler, tobis,
Sidens indhold i overskrifter

Kendetegn - Sådan kender du skrubbe

Skrubben er en fladfisk. Skrubben kan forveksles med rødspætten, ide at de har samme kropsform, og begge kan have røde prikker. Rødspætten har dog ofte kraftigere røde prikker end skrubben har, og et sikkert kendetegn på skrubben er, at oversiden af fisken er ru. Lader man en finger glide fra hoved imod hale, vil en rødspætte føles helt glat og skrubben ru. En skrubbe har ikke nødvendigvis røde prikker.

Fangstmetoder - Hvordan fanger man skrubbe?

Skrubber fanges normalt på et fladfiskeforfang. Et fladfiskeforfang er et bundrig med synk i bunden, og to enkeltkroge monteret længere oppe ad linen. Ved krogene kan der sidde forskellige lokkemidler i form af perler, små rørstykker eller spinnerblade. Forfang med lokkemidler på, kaldes for perleforfang. Perleforfang er mest effektive, hvis de fiskes aktivt, eksempelvis ved at man driver med en båd, eller selv spinner forfanget langsomt hen over bunden. Krogene på forfanget agnes med sandorm, børsteorm, sildestrimler eller andre fiskestrimler. Regnorm kan bruges i nødstilfælde, men den bedste agn til skrubber er sandorm eller børsteorm.

Fiskepladser - Hvor fanges skrubbe?

Skrubber kan fanges direkte fra kysten mange steder i Danmark. Men det kan være en fordel at komme et stykke ud i havet, eksempelvis ved at fiske fra en mole eller ved en havn. Århus Havn, Grenaa Havn eller stranden ved Hvide Sande er fine bud på skrubbepladser i det jydske. Vil man have større chancer for at få en skrubbe over mindstemålet, kan man betale sig til en kuttertur på Langelandsbæltet, Storebælt eller Øresund. Her fanges hvert år skrubber helt op til 40 - 50 cm.!

Spisefisk - Tilberedning af skrubbe

Skrubben er en fantastisk spisefisk. Skrubben kan flås eller fileteres. Den hele fisk eller fileterne paneres i æg og en blanding af rasp og mel, hvorefter den steges i smør på en varm pande. Skrubben serveres traditionelt med nye kogte kartofler, persillesovs, citron og måske en klat remoulade.

Fiskekalender - Hvornår fanges skrubbe?

I foråret er det ofte nemt at fange skrubber. Desværre er de som regel meget tynde efter gydningen i denne periode, og man vil opleve at mange fisk ikke er værd at hjemtage, selvom at de måske er langt over mindstemålet. I efteråret kan der også være godt skrubbefiskeri, og i denne periode er skrubben som regel en bedre madfisk end den er i foråret.
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
00 223181410725912

Danmarksrekord - De officielle danske rekorder for skrubbe

2 kg line0,980 kg.
4 kg line1,800 kg.
6 kg Line1,745 kg.
Fluefanget1,100 kg.
Dansk rekord2,600 kg.

Hvad vejer en skrubbe ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Skrubbe på andre sprog

Engelsk:flounder
Tysk:Flunder, Butt
Norsk:skrubbe
Svensk:skrubbskädda
Latin:Platichthys flesus
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for skrubbe:

Skrubbe: 25,5 cm. (I ferskvand)
Skrubbe: 23 cm. (I saltvand) (Underområde 22-25)
Skrubbe: 21 cm. (I saltvand) (Underområde 26-28)
Skrubbe: 18 cm. (I saltvand) (Underområde 29-32)
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for skrubbe:

Hunskrubber: 15. februar - 14. maj (I ferskvand) (På hvilke rognsækkens bagspids strækker sig ud over midten af fiskens totallængde)
Find alle fredningstider for danske fisk her


112 fangster af Skrubbe

Vis flere

Kasper Strube Webdesign
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Fiskegrej og havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Fluekastekurser og guidede ture til Varde Å og Skjern Å
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk

Find profil