Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Solskinsbars (Morone chrysops x Morone saxatilis)

Solskinsbars (Morone chrysops x Morone saxatilis) solskinsbarsfiskeri sunshine bass fiskeri,
Solskinsbars (Morone chrysops x Morone saxatilis) solskinsbarsfiskeri sunshine bass fiskeri, Solskinsbars (Morone chrysops x Morone saxatilis) solskinsbarsfiskeri sunshine bass fiskeri, Solskinsbars (Morone chrysops x Morone saxatilis) solskinsbarsfiskeri sunshine bass fiskeri, Solskinsbars (Morone chrysops x Morone saxatilis) solskinsbarsfiskeri sunshine bass fiskeri,

Kendetegn - Sådan kender du solskinsbars

Solskinsbars eller sunshine bass som er dens engelske navn, er en sølvskinnende fisk med vandrette sorte striber. På ryggen er der en lille rygfinne med kraftige pigge i. Solskinsbars kan minde om aborre, sandart eller havbars, men den bør ikke kunne forveksles med nogle af disse fiskearter.
Solskinsbars er en hybrid, altså en krydsning af to fiskearter. Der er tale om en hybrid imellem hvid bars (Morone chrysops) og stribet bars (Morone saxatilis). Solskinsbarsens latinske navn er således Morone chrysops x Morone saxatilis.

Solskinsbarsfiskeri - Hvordan fanger man solskinsbars?

Solskinsbars er blevet fanget på en lang række af kunstagn i put and take søerne, men jigfiskeri efter bars har især været populært og effektivt. Fiskene kan dog også fanges på en almindelig regnorm under flåd eller sågar på PowerBait.
Solskinsbars må som regel hjemtages fra put and take søerne.

Fiskepladser - Hvor fanges solskinsbars?

Solskinsbars er ikke en hjemmehørende art, og den bør kun findes i put and take søer.
I juli 2021 blev der som det første sted i Danmark sat solskinsbars ud i put and take søen Poppelsøen i Ballerup. Siden er der blevet sat solskinsbars ud i en lang række af put and take søer i Danmark bl.a. Loch Nees, Herning Fiskepark, Gunderup Fiskesø og Grønbæk Put and Take.
På trods af navnet solskinsbars, kunne noget tyde på, at barsen holder af at stå skyggefulde steder i søen fx under udhængende træer eller under en bro.

Spisefisk - Tilberedning af solskinsbars

Solskinsbars går for at være en god spisefisk. Kødet er lyst, og pilles nemt af benene i store flager.

Hvor stor kan en solskinsbars blive?

Den tungeste solskinsbars indrapporteret på FiskeFoto vejer 2,05 kg. Den længste solskinsbars indrapporteret på FiskeFoto er 56 cm. lang.

Fiskekalender - Hvornår fanges solskinsbars?

Da solskinsbars først blev sat ud i Danmark, regnede man med, at fiskene ville dø af kulde om vinteren. Dog har det vist sig, at flere solskinsbars har overlevet den danske vinter. Fiskene vil dog formegentligt være nemmest at fange, når der er lidt varme i vandet.
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
00 0 0 4130 10 0 0

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for solskinsbars

Put & take3,599 kg.

Hvad vejer en solskinsbars ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af solskinsbars med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Mindstemål for solskinsbars:

Der findes ingen mindstemål for solskinsbars.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for solskinsbars:

Der findes ingen fredningstider for solskinsbars.
Find alle fredningstider for danske fisk her


9 fangster af Solskinsbars

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med solskinsbars-fangster

Sunshine bass - Solskinsbars fra Grønbæk

Min altid opdaterede fiskemakker Jørn tippede mig om, at der var kommet en sending solskinsbars ud i en put and take ikke så langt fra hvor jeg bor. Grønbæk put and take ved Ans. Solskinsbars eller sunshine bass som de hedder på engelsk er en blanding af to fiskearter, og i et års tid har man kunne støde på dem i nogle put and take søer. For nyligt gik det dambrug som producerer fiskene i Danmark vistnok konkurs, så måske skulle der handles hurtigt, for at få krogen i en af fiskene, inden de måske igen forsvinder helt fra put and take søerne.
Jeg pakkede i hvert tilfælde bilen med grej, på vej imod mine bedsteforældres sommerhus på Djursland, kunne jeg lige svinge forbi Grønbæk. Basserne er blevet fanget på lidt af hvert i andre søer, jiggs er vist det mest almindelige, men der er også blevet fanget solskinsbarsregnorm under flåd, powerbait fisket på bunden og sikkert mange andre agn.
Jeg startede med at sætte en jig på min UL stang, og gik så en tur rundt om søerne. Der var en del springende ørreder og der var en del aktivitet nær øerne midt i den første sø. Ud over et par små aborrer, havde jeg ingen kontakter på jiggen. Et par forskellige gummidyr blev luftet men uden held.
Noget plaskede i en skyggefuld krog, og der var vist livlig aktivitet. Jeg kiggede nærmere på plaskeriet, og det viste sig, at hele søens bass udsætning tilsyneladende stod i en stor stime på dette sted. Det var ikke til at kaste med jig til fiskene, så jeg riggede om til en enkeltkrog med en stor regnorm. Solskinsbarserne var ret hugvillige, og selvom at de bare er nogle dumme put and take fisk, fik jeg alligevel pulsen lidt op da den første huggede på min langsomt synkende regnorm. Fighten var ikke noget særligt, men måske var det fordi, at fisken ikke havde så meget plads at stikke af på, der hvor jeg fangede den. Fisken blev hurtigt nettet med fangstnettet, en ny art var i hus. Jeg fik hurtigt endnu en bars, og så var klippekortet med en begrænsning på to solskinsbars pr. dag brugt op. Konge! Fiskene kom med hjem, det skal blive spændende at smage om de smager så godt, som rygterne siger.
Vis hele fangstrapporten

Striber på langs

Jeg teamede op med mine gæve humørfyldte makkere Peter og Kasper i jagten på striber. Først måtte Herning Fiskepark aflevere en med striber på langs (Sunshine Bass), og senere måtte en lille spændende sø korttids-udlåne en håndfuld med strber på tvær ( Aborre), med en topfisk til Kasper på flotte 35 centimeter
Vis hele fangstrapporten

3 stk. solskinsbars på en kort aftentur

Normalt er jeg ikke meget for at fiske put and take søer, men jeg kom nu alligevel afsted på en kort aftentur, for at se om jeg kunne overliste en solskinsbars. -Turen gik rigtig fint, med 3 solskinsbars på hhv. 1,3 kg, 1,65 kg, og 1,9 kg. Derudover havde
jeg en god håndfuld følgere, som fulgte min agn hele vejen til søbredden.
-Jeg må nok gå til bekendelse, solskinsbarsUL-grej er nu meget underholdende.
Vis hele fangstrapporten

Fangstrapport fra Vestjylland, Herning Fiskepark (Put & Take)

Fik lokket en enkelt af de nye barser til at hugge på jiggen. De hamrer hårdt på og fighter forrygende. Prøv det.
i Herning, Ålsbogård, Poppelsøen, Moesholm og snart flere steder
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk