Kendetegn - Sådan kender du græskarpe
Græskarpen er en langstrakt karpefisk.
Græskarpen kendes nemt på den lidt specielle mund og hoved, som minder lidt om
multens. Dog har
græskarpen ikke de samme børster på overlæben, som
multen har.
Fangstmetoder - Hvordan fanger man græskarpe?
Græskarper kan ligesom
skælkarper og
spejlkarper fanges på
regnorm, majs, brød eller forskellige former for
boilies.
Græskarper kan fanges ved bunden på et bundforfang eller på
flådfisket agn, men
græskarper er også meget villige til at tage flydende agn fra overfladen. Derfor kan det give pote at
forfodre, eksempelvis med stykker af franskbrød, hvis man spotter græskaprer. Det kan være en fordel, at vente med at fiske efter
græskarperne, til de har taget godt for sig af de flydende brødstykker. Til fiskeri i overfladen kan man bruge et lille bobleflåd og en
enkeltkrog, eller man kan fiske med ren line, altså bare en
enkeltkrog med et stykke brød på. Bobleflådet giver dog en god kastevægt, som i nogle tilfælde kan være nødvendigt.
Fiskepladser - Hvor fanges græskarpe?
Græskarper fanges normalt i ferskvand, men de kan også trække ud i brakvand.
Græskarpen
hører ikke til i Danmark, og de
græskarper som fanges er udsatte fisk. Derfor findes
græskarper ofte i put and take søer, hvor de bliver sat ud, for at holde
grøden i søen nede.
Græskarper spiser, som navnet antyder meget
grøde eller græs om man vil.
Græskarper findes dog også uden for put and take søerne, ofte i de samme søer og damme som huser
spejlkarper,
skælkarper, sølvkarusser, guldfisk og andre udsatte fiskearter.
Spisefisk - Tilberedning af græskarpe
Græskarper spises ikke i Danmark. I put and take søer er det som regel forbudt at hjemtage
græskarperne.