Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Hork (Gymnocephalus cernua)

Hork (Gymnocephalus cernua) horkfiskeri, aborre, lille, regnorm,
Hork (Gymnocephalus cernua) horkfiskeri, aborre, lille, regnorm, Hork (Gymnocephalus cernua) horkfiskeri, aborre, lille, regnorm, Hork (Gymnocephalus cernua) horkfiskeri, aborre, lille, regnorm, Hork (Gymnocephalus cernua) horkfiskeri, aborre, lille, regnorm,

Kendetegn - Sådan kender du hork

Horken er en lille fisk, typisk vil de hork man fange være imellem 10 og 15 cm lange. Horken har en pigget rygfinne som minder om aborrens. Horken kan skelnes fra aborren, ved at horken har sorte prikker på rygfinnen, og ved at den har en skægtråd i hver mundvig. Desuden har horken ikke lodrette sorte striber, det har aborren som regel.

Horkfiskeri - Hvordan fanger man hork?

Da horken holder til ved bunden, er den nemmest at fange på et bundrig, dog kan det også lade sig gøre at fange hork med prop. Horken hugger gerne på en regnorm.

Fiskepladser - Hvor fanges hork?

Hork fanges ofte i åer, men de kan også fanges i nogle søer. Hork findes bl.a. i Gudenåen, Århus Å og nogle vestjyske åer. Som tidligere nævnt holder horken til ved bunden.

Spisefisk - Tilberedning af hork

Hork spises normalt ikke i Danmark.

Hvor stor kan en hork blive?

Den tungeste hork indrapporteret på FiskeFoto vejer 0,06 kg. Den længste hork indrapporteret på FiskeFoto er 17 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for hork 19,5 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges hork?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
058610262131245

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for hork

Mikro rekord19,5 cm.

Hvad vejer en hork ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af hork med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Hork på andre sprog

Engelsk:ruffe
Tysk:Kaulbarsch
Norsk:hork
Svensk:gärs
Latin:Gymnocephalus cernua
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for hork:

Der findes ingen mindstemål for hork.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for hork:

Der findes ingen fredningstider for hork.
Find alle fredningstider for danske fisk her


73 fangster af Hork

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med hork-fangster

Suder, brasen, hork, aborre og gedde fra Skjern Bådehavn

Et listigt møde med den berygtede Pausefisker ved et for mig nyt vand - Skjern Bådehavn. Vi havde begge rt om fangster af sudere i havnen, og Pausefiskeren havde tidligere fanget gedder og aborrer på pladsen. Jeg havde knapnok fået rigget den første stang til, før Finn havde hug. En mindre gedde på ned-rigget. Så der var altså liv i vandet. Jeg fik sat en orm på min medestang, og proppen blev kastet ud til åkanderne. Der var ret hurtigt nap... og ind kom en lille slimet brasen. Spændende fisk - de kunne jo også være her i 5 kilos klassen. Kort efter der igen bid, og minsandten om ikke det var en suder. En mindre fisk på 400 - 500 gram, men fedt med endnu en art fra pladsen. Der kom også hork, aborre og gedde på land, så der var altså lidt af hvert at komme efter. Finn fik vist 5 små gedder, faktisk meget små pindgedder, uden at fornærme nogen. Ud over gedderne fik han også en del aborrer. Turen sluttede af med at jeg ikke kunne finde mine bilnøgler. De sidste to timer inden jeg gik i seng, brugte jeg på at lede efter dem, men uden held. Da det blev lyst om morgenen ledte jeg videre, og til sidst fandt jeg dem i et sammenfoldet stolesæde i min fisketaske!...
Vis hele fangstrapporten

Strømskalle, skalle, aborre og hork fra Nissum Fjord

I en lille havn ved Nissum Fjord fangede jeg aborrer, strømskaller, skaller og hork. Horken var en ny art fra denne plads, og en af dem var kun få millimeter fra den eksisterende danmarksrekord - som jeg iøvrigt selv har æren af at være indehaver af i øjeblikket.
Strømskallerne svømmede rundt i store stimer i overfladen, og ind imellem strømskallerne var der også lidt almindelige skaller / gråskaller. Aborrerne og horkene fangede jeg ved bunden.
Vis hele fangstrapporten

Godt fiskeri i Vonå!

På vores tur i det vestjyske, skulle Gustav og jeg mødes med Pausefiskeren i hans eget territorium. Der skulle dyppes orm i Vonå ved Ringkøbing. Fiskeriet startede lidt sløvt, og kun Pausefiskeren fik fisk det første stykke tid, men så fik Gustav og jeg også hul på bylden. Jeg fik både aborre, skalle og hork på mit lille bundforfang med regnorm, og en af aborrerne havde en anseelig størrelse med sine 33 cm og 440 gram. Et par hyggelige timer i godt selskab
Vis hele fangstrapporten

En tur til et dejligt sted ved Århus Å gav, aborre, skalle, rudskalle og hork

Stykket af Århus Å imellem Brabrand Sø og Engsøen skulle have et visit på sådan en dejlig lun september aften. Gustav og jeg fiskede ved vejen som går over åen, og der var godt med fisk i åen. Hurtigt kom både aborre, skalle, rudskalle og hork på land. Der var især mange hork, men de var generelt ikke så store. Rudskallerne havde til gengæld en fin størrelse, og på det lette UL grej var de en fornøjelse at fighte. De største rudskaller var på omkring 200 gram. Med kastenettet fangede Gustav en brasen på omkring 1 kilo, og masser af små skaller, rudskaller og hork.
Vis hele fangstrapporten

Aborrefiskeri med sidegevinster i Vonå

På min vestjyske fiske-safari kom jeg også forbi Vonå ved Ringkøbing. Finn -Pausefiskeren- guidede mig i brugen af en for mig ny agn, nemlig Texas rigget. Pausefiskeren var også leveringsdygtig i selve rigget, som består af et gummidyr, en speciel krog, et tungsten hoved og en perle. Rigget skulle være rigtigt effektivt til aborrer, og det blev da også bevist ved et par flotte aborrer på 25 - 26 cm. til os begge. Ud over jigg-fiskeriet med Texas rigget, blev det også til lidt bundmede med regnorm i åen. Det gav en noget uventet fangst i form af 2½ skrubbe (den ene kom aldrig helt på land) og et hav af horker! Horkerne var specielt kærkomne, da jeg endnu ikke havde denne art på min årsliste. Sammen med min regnløje som jeg havde fanget tidligere på dagen, fik horken mig op på 43 arter for 2014.
Vejret var i øvrigt fantastisk, men det blev alligevel en kølig tur på motorcyklen fra Ringkøbing til Århus, da fiskeriet trak lidt ud, og jeg først kom afsted omkring solnedgang. Men man må jo nyde Pausefiskerens selskab når man kan
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk