Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Flire (Blicca bjoerkna)

Flire (Blicca bjoerkna) flirefiskeri, å, regnorm, flåd, prop,
Flire (Blicca bjoerkna) flirefiskeri, å, regnorm, flåd, prop, Flire (Blicca bjoerkna) flirefiskeri, å, regnorm, flåd, prop, Flire (Blicca bjoerkna) flirefiskeri, å, regnorm, flåd, prop, Flire (Blicca bjoerkna) flirefiskeri, å, regnorm, flåd, prop,

Kendetegn - Sådan kender du flire

Fliren kendes på den je fladtrykte kropsform, og en mund som er nedadrettet og som kan skydes ud. Flire og brasen ligner hinanden en del, dog har fliren et større øje end brasen. Man har førhen sagt, at diameteren på flirens øje er lige så stor som afstanden fra øjet til snudespidsen. Dette kendetegn kan dog ikke altid bruges til at skelne flire fra brasen, da mindre brasener også har et forholdsvist stort øje. Fliren har ofte rødlige finner. Brasen bliver desuden større end flire.

Flirefiskeri - Hvordan fanger man flire?

Flire fanges normalt på naturlig agn som regnorm eller majs. Agnen skal serveres tæt på bunden, enten med et bundrig, eller under et flåd.

Fiskepladser - Hvor fanges flire?

Fliren findes i mange åer, søer og moser. Fliren findes bl.a. i Susåen, Gudenåsystemet og i Århus Å.

Spisefisk - Tilberedning af flire

Fliren spises normalt ikke i Danmark.

Hvor stor kan en flire blive?

Den tungeste flire indrapporteret på FiskeFoto vejer 0,51 kg. Den officielle danske lystfiskerrekord for flire er 1,5 kg. Den længste flire indrapporteret på FiskeFoto er 37 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for flire 47 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges flire?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
20 1105699610 0

Danmarksrekord - De officielle danske rekorder for flire

Længderekord47,0 cm.
Dansk rekord1,500 kg.

Hvad vejer en flire ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af flire med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Flire på andre sprog

Engelsk:white bream
Tysk:Blicke
Norsk:flire
Svensk:björkna
Latin:Blicca bjoerkna
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for flire:

Der findes ingen mindstemål for flire.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for flire:

Der findes ingen fredningstider for flire.
Find alle fredningstider for danske fisk her


49 fangster af Flire

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med flire-fangster

Fine flirer

Jeg forfodrede til rimterne i åen med flydende brød, og nogle store fisk tog det... om det bare var store flirer eller rimter ved jeg ikke med sikkerhed, men jeg fik kun flirer i dag.
Vis hele fangstrapporten

Flire festival

Et par eftermiddagstimer ved åen gav 4 rigtigt fine flirer som alle var omkring 32 cm lange. Det blev også til en skalle. Det hele blev fanget på toastbrød fisket under flåd. Måske det tætteste man kommer på målrettet flirefiskeri, selvom at jeg egentligt var ude efter åens rimter.
Vis hele fangstrapporten

Personlig rekord i flire

Et par timer efter åens rimter gav ingen rimter, men et par sultne flirer tog mit flådfiskede toastbrød. Den største flire var rigtigt solid, og med sine 32 cm og 390 gram en ny personlig rekord. Jeg fik også en enkelt skallebæk.
Vis hele fangstrapporten

Snyde-brasen ved Gudenåen

Efter karusseturen fiskede vi lidt ved Gudenåen, og det var godt. Det gav hurtigt tre nye arter til årslisten, hvoraf de to var helt nye: Jeg fik min første flire og første brasen - troede jeg - det viste sig at være endnu en flire. Brasen var mit uofficielle mål for i år, og den burde kunne fanges overalt, men den undviger mig altså fortsat. Derudover fangede vi en del hork, som jeg tidligere kun har fanget een gang. Aborrerne var naturligvis også til stede på pladsen.
Vis hele fangstrapporten

Gode efterårs-rudskaller fra mosen

I en lille mose som har forbindelse til Gudenåen, var der rigtigt gang i fredfiskene idag. Store stimer af skaller og rudskaller havde samlet sig, og de var nemme at få til at bide. En gang imellem blev skallerne jagtet, så de sprang fri af vandet, så der har nok være nogle rovfisk inde for at æde sig tykke inden vinteren. Rovfiskene så jeg ikke noget til, på nær nogle små aborrer, men jeg fik nogle rigtigt fine store rudskaller. skaller, en hork og en flire eller måske brasen.
Vis hele fangstrapporten

Vinterskaller

Et par timer ved åen gav en god portion store skaller. Alle fisk var over 20 cm. og den største var 27 cm. lang. Sjovt fiskeri med det lette UL. grej. Jeg fangede også en fisk, som jeg har bestemt til at være en flire. Jeg er dog lidt i tvivl om det kan være en lille brasen.
Vis hele fangstrapporten

Flire-fisk

Et smut til åen sammen med Søren. Der var godt gang i fiskene, og vi fangede mange skaller i alle størrelser. De største skaller var oppe omkring de 30 cm. Ud over skaller fik jeg også en flire og Søren fangede nogle små aborrer.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk