Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Stor tangnål (Syngnathus acus)

Stor tangnål (Syngnathus acus) tangnålfiskeri,
Stor tangnål (Syngnathus acus) tangnålfiskeri, Stor tangnål (Syngnathus acus) tangnålfiskeri, Stor tangnål (Syngnathus acus) tangnålfiskeri, Stor tangnål (Syngnathus acus) tangnålfiskeri,

Kendetegn - Sådan kender du stor tangnål

Der er endnu ikke skrevet en beskrivelse af stor tangnål.

Hvor stor kan en stor tangnål blive?

Den tungeste stor tangnål indrapporteret på FiskeFoto vejer 0,0258 kg. Den længste stor tangnål indrapporteret på FiskeFoto er 44 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for stor tangnål 46,5 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges stor tangnål?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
00 0 131110 0 0 0

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for stor tangnål

Mikro rekord46,5 cm.

Hvad vejer en stor tangnål ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af stor tangnål med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Stor tangnål på andre sprog

Engelsk:greater pipefish
Tysk:Große Seenadel
Norsk:stor kantnål
Svensk:större kantnål
Latin:Syngnathus acus
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for stor tangnål:

Der findes ingen mindstemål for stor tangnål.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for stor tangnål:

Der findes ingen fredningstider for stor tangnål.
Find alle fredningstider for danske fisk her


7 fangster af Stor tangnålUdvalgte fangstrapporter med stor tangnål-fangster

Artstur

Der var dømt spændende og sjældne fisk på denne tur. En tur der tilmed gav tre nye personlige rekorder. Heraf er to af dem tilmed potentielle danske rekorder.
Først gav turen en pr tungehvarre. Kort efter lykkedes det mig på mysis at fange en ny pr for stor tangnål. Vi så faktisk helt vildt mange store tangnåle denne aften/nat.
Herefter sad den 3. Pr på et lille stykke børsteorm i form af en glastunge. Både glastunge og tungehvarre er virkelig sjældne fisk i DK
Vis hele fangstrapporten

Stor tangnål, helt, m.m.

Jeg havde en ambition om at nå at fange 40 forskellige fiskearter inden udgangen af april. -Derfor satte jeg min lid til at jeg kunne fange art nr. 37, 38, 39 og 40, da jeg i går sammen med Skagen havfiskeklub tog turen til Herthas Flak.
Desværre gav havturen til Flakket kun 2 nye arter i form af grå Knurhane og Glyse. Hverken hvilling, berggylte eller lange kunne jeg få i tale.

Derfor var jeg nødt til at tage en aftentur efter de sidste 2 arter. -Det første stop blev gjort ved en lille sø, hvor jeg i første kast kunne lande en lille rudskalle. -Hurtigt videre gik turen til et havneområde, hvor jeg normalvis plejer at fange hvillinger. -En stang blev rigget til med sildeforfang agnet med sandorm, reje og sildefileter. Mens jeg ventede på at en hvilling skulle finde vejen til mine agnede kroge, listede jeg forsigtigt langs molen. -I havnebassinet lykkedes det mig at spotte en gruppe på 7 stk. stor tangnål, som var på jagt efter mysis i overfladen. Jeg mistede krogholdet til at en stor tangnål på præcis samme plads sidste år i maj måned, og derfor var jeg simpelthen nødt til at give det et forsøg igen. Hurtigt fandt jeg fiskestang nr. 2 i bilen. -Klog af erfaring fra sidste år, valgte jeg at skifte str. 30 krogen ud med en noget større krog i str. 16. Næste udfordring var at finde nogle mysis på lavt vand i den anden del af molen, som jeg dog måtte opgive. Det eneste agn, jeg præsterede at fangede var en reje. -et lille stykke af rejen blev agnet på krogen, hvorefter krogen blev placeret foran gruppen med store tangnåle.
Kort før midnat lykkedes det mig minsandten at få én af de store tangnåle til at hugge på min agn, med en kort fight til følge, og med lidt besvær fik jeg løftet den store tangnål op på molenkant. Yes... 😄
Selvom at jeg ingen hvillinger fangede, var målet om at nå de 40 fiskearter inden udgangen af april, ikke desto mindre nu nået. 💪🎣

Herfra tog jeg den lange tur hjem, for at få et par timers velfortjent søvn, inden jeg hertil morgen(d. 1. maj 2021) igen drog af sted på tur igen igen efter helt.
Jeg ankom hertil morgen ved et helt spot, som jeg har forsøgt mig ved af et par gange før uden held, men denne morgen var der helt på fiskepladsen.
Kort efter solopgangen, lykkedes det mig at fange flere helt, med fremragende helt på 48 cm og med en vægt på 1,12 kg som topfisk. -Yeah! Sikke fabelagtig helt. 😁

Slutteligt tog jeg efter morgenens helt-tur et smut forbi en å, hvor jeg hurtigt kunne lande en fin grundling.
Alt i alt, 2 begivenhedsrige fiskedøgn med hele 2 nye fiskearter i form af stor tangnål og helt til mit artsfisker CV. 😃
Vis hele fangstrapporten

Mikrofiskeri ved Tisvilde

Mens familien solede på stranden, lå jeg og flåd rundt i overfladen, mens jeg medefiskede efter småfisk. Jeg havde fået flere forskellige arter, da jeg fik øje på en stor tangnål. Jeg sænkede agnen ned foran fisken, og efter et par forsøg, bed denm på krogen. Oppe på land viste den sig at være 40,2 cm. Fisken blev efterfølgende godkendt som dansk rekord.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk