Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Fiskeordbog

Hvad er et styroporflåd?
Hvad er en prop?
Hvad er en flyder?
Hvad er en fiskeprop?
Hvad er et flåd?

En prop, en flyder eller et flåd er et meget brugt stykke fiskegrej. Vi kender nok alle den rød-hvide flamingoprop, som nærmest er et symbol på lystfiskeri. En fiskeprop kan være lavet af mange forskellige materialer som flamingo, kork, plastic, plasticskum eller træ. Proppens vigtigste egenskab, er at være så let at den flyder på vandet, proppen bruges til at løfte agnen, og holde den på en bestemt dybde.
Proppen monteres på linen, og under proppen bindes fiskekrogen hvorpå agnen sættes. Ofte vil man sætte noget synk eller bly imellem prop og krog, for at give noget kastevægt, og for at få proppen til at stå lodret op i vandet. Der skal monteres så meget synk på linen, at proppen nemt kan hives under overfladen af en fisk, men ikke så meget at proppen synker før at der er bid.
Afstanden fra prop til krog kan justeres, sådan at man har mulighed for at fiske i forskellige dybder alt efter hvad man fisker efter. Nogle fiskearter som aborre, karpe, ål og hork findes ofte helt ved bunden, imens andre fiskearter som skalle, rudskalle, løje og rimte ofte findes tættere ved overfladen.
Fiskeri med prop er effektivt til mange fiskearter, alt fra små skaller, store gedder, regnbueørreder, havørreder og hornfisk kan fanges med propper af forskellig størrelse, og naturligvis en passende krog og agn.
De findes mange typer af flåd såsom; bobleflåd, penneflåd og gennemløbsflåd.
Den klassiske rød-hvide flamingo fiskeprop. (styroporflåd, flådfiskeri)
Den klassiske rød-hvide flamingo fiskeprop.


Fangster af Aborre

Alle ord i ordbogen

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk