Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Fiskeordbog

Hvad er mono line?
Hvad er fiskesnøre?
Hvad er fiskeline?

Fiskesnøre, fiskeline eller mono line er den slags line, som de fleste nok forbinder med lystfiskeri. En klar eller farvet line i et nylon materiale, som kan bruges til alle typer af lystfiskeri.
Fiskesnøre kan købes på ruller, hvorefter snøren spoles over på fiskehjulets spole. I de fleste grejbutikker kan man dog også få spolet line direkte på hjulet i butikken, og kun betale pr. løbende meter.
Det er vigtigt at man køber den rigtige tykkelse af line, alt efter hvad man skal fiske efter. Til langt det meste almindelige fiskeri er en 0,25 - 0,35 mm. fiskesnøre et godt valg, det vil sige medefiskeri efter karper, sudere, gedder, skaller osv, men også spinnefiskeri efter havørred, regnbueørred, hornfisk og lignende. I nogle tilfælde fx ved fiskeri efter stør eller meget store karper kræves en tykkere line. Jo tyndere line man bruger, jo længere kan man kaste. Til gengæld knækker en tynd line naturligvis nemmere end en tyk line.
Almindelig fiskesnøre eller mono line som det også kaldes er meget elastisk, og fisker man på dybt vand eller ønsker man at have en mere direkte kontakt til agnen, kan man i stedet fiske med en fletline eller spunden line som slet ikke er elastisk.

Læs om fletline her:
https://www.fiskefoto.dk/fiskeordbog/fletline-multifilament-line-spunden-line/149
En rulle med fiskesnøre. (mono line, )
En rulle med fiskesnøre.


Fangster af Aborre

Alle ord i ordbogen

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk