Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Fiskeordbog

Hvad er et sænkenet?

Et sænkenet er et fiskeredskab, som fortrinsvist er beregnet til at fange mindre fisk. Sænkenettet består af et stykke finmasket fiskenet, som er spændt ud ved hjælp af nogle stænger af metal eller plastic. Sænkenettet er udformet så det har en flad bund og en kant som går ca. 10 cm opad hele vejen rundt langs kanten. I midten af nettet findes som regel en lille netpose, som man kan fylde med lokkemad til fiskene. Lokkemaden kan for eksempel være hvidt brød, forfodring til medefiskeri eller fiskeaffald.
I toppen af sænkenettet bindes en snor, og sænkenettet og lokkamaden sænkes forsigtigt ned på bunden af søen eller åen. Her skal sænkenettet have lov til at ligge i 10 minutter, og derefter løftes der op i et jævnt tempo. Hvis man er heldig, er sænkenettet fyldt med småfisk.
I Danmark vil man ofte fange fiskearter som skalle, rudskalle, hork, aborre, løje, regnløje og grundling med et sænkenet. De små fisk især skalle, rudskalle og løje er gode som agnfisk til fiskeri efter gedde, aborre og sandart.


Fangster af Skalle

Alle ord i ordbogen

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk