Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Creeps 4 You
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster

Guldørred (Oncorhynchus mykiss)

Guldørred (Oncorhynchus mykiss) guldørredfiskeri, regnbueørred, put and take, dambrug,
Guldørred (Oncorhynchus mykiss) guldørredfiskeri, regnbueørred, put and take, dambrug, Guldørred (Oncorhynchus mykiss) guldørredfiskeri, regnbueørred, put and take, dambrug, Guldørred (Oncorhynchus mykiss) guldørredfiskeri, regnbueørred, put and take, dambrug, Guldørred (Oncorhynchus mykiss) guldørredfiskeri, regnbueørred, put and take, dambrug,

Kendetegn - Sådan kender du guldørred

Guldørreden er en gul form af den velkendte regnbueørred. Guldørreden er meget lys og har en kraftig gul farve, men bortset fra den gule farve, er den magen til regnbueørreden, og guldørred og regnbueørred har da også det samme latinske navn Oncorhynchus mykiss.
Guldørredens bug er meget lys eller hvid, imens ryg og side er gullig. Langs siden har guldørreden ligesom regnbueørreden en bred lilla eller rosa stribe. Finner og gællelåg er ligeledes lilla eller rødlige. Guldørreden er en laksefisk, og imellem ryg og halefinne findes en lille fedtfinne. Da guldørreder opdrættes i dambrug, vil finnerne ofte være skadede og stumpede. Opdrættes guldørreden i et dambrug, hvor fiskene ikke går for tæt, eller går guldørreden længe i en sø, hvor der er god plads, kan finnerne dog vokse ud igen, og fisken kan blive fuldfinnet. Guldørreden er en rovfisk, og har små spidse tænder i munden.

Læs om guldørredens naturlige form her:
https://www.fiskefoto.dk/fangster/regnbueoerred-oncorhynchus-mykiss/11

Guldørredfiskeri - Hvordan fanger man guldørred?

Guldørreden kan fanges på en lang række naturlige og kunstige agn. I put and take søen, er den kunstige dej PowerBait en klassiker til alle ørredarterne. En klump PowerBait formes om en lille trekrog og fiskes under flåd, på et bundforfang eller efter et bombardaflåd. Naturlig agn som regnorm, maddiker, skalrejer og majs, kan også være effektivt til søens guldørreder.
Guldørreden kan også fanges ved spinnefiskeri på små spinnere, blink, jiggs og woblere. Fluefiskeri efter ørreder er spændende og kan være yderst effektivt, fluer som Grøn Montana, Rød Montana og forskellige udgaver af bugger fluerne kan være den rette medicin, når en guldørred skal overlistes.

Læs evt. mere under regnbueørred:
https://www.fiskefoto.dk/fangster/regnbueoerred-oncorhynchus-mykiss/11

Fiskepladser - Hvor fanges guldørred?

Guldørreder opdrættes i dambrug og udsættes i mange put and take søer i Danmark. Dog kan der ske udslip fra dambrugene, og guldørrederne kan derfor til tider fanges i naturen.

Her finder du en oversigt over put and take fiskesøer i Danmark:
https://www.fiskefoto.dk/oversigt-put-and-take-fiskesoer-i-danmark

Spisefisk - Tilberedning af guldørred

Guldørreden er en god spisefisk. Fisken kan eksempelvis tilberedes ved koldrøgning, varmrøgning, dampet i ovnen eller stegt på panden som en steak.

Her finder du en guide som viser hvordan en guldørred kan fileteres:
https://www.fiskefoto.dk/artikel/guide-til-filetering-af-sej-moerksej-fjaesing-aborre-havoerred-rengbueoerred-makrel/57

Fiskekalender - Hvornår fanges guldørred?

Guldørreden kan fanges året rundt. Selv i de koldeste måneder er guldørreden meget aktiv. På varme sommerdage kan fiskene blive dovne midt på dagen, så her bør man fiske tidlig morgen eller om aftenen.
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
112210 11110 2

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for guldørred

Put & take9,400 kg.

Hvad vejer en guldørred ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af guldørred med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Mindstemål for guldørred:

Der findes ingen mindstemål for guldørred.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for guldørred:

Der findes ingen fredningstider for guldørred.
Find alle fredningstider for danske fisk her


13 fangster af Guldørred

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med guldørred-fangster

Morgenstund har guld i mund

Så blev det fredag og jeg var gået på forlænget weekend grundet overarbejde og da der i forvejen ikke var så meget og lave før mandag besluttede jeg mig for at holde fri og tage ud og lufte stængerne istedet. Jeg ankom ved søen 08.00 og lagde ud med at fiske med bulldog blink og erfarede hurtigt at det kunne blive super fiskeri. Allerede i første kast var der hug og op til flere følgere på en gang. Og kort tid efter lykkedes det også at kroge en guldørred. Derefter kom de på land med kort mellemrum. Da jeg havde fanget 3 stk valgte jeg at prøve et andet spot i håbet om en af søens flotte regnbuer kom forbi men så desværre ingen udover en enkelt mindre regnbue som fulgte efter 4 gange men dog ikke ville hugge. så jeg gik tilbage og hev fluestangen frem istedet. Og det var et godt valg jeg sluttede af med og fylde min kvote på ca 90 mins fiskeri 3 stk på blink og 4 på flue allesammen flotte Guldfisk
Vis hele fangstrapporten

Guld fra Lundum

Efter masser af guldørred-fangster fra Lundum på facebook de sidste par uger, måtte jeg afsted, og se om jeg kunne overliste min allerførste guldørred.
Vandet var fantastisk klart, og det var nemt at se at der både var masser af regnbueørreder, guldørreder og nogle brødinger. Min fiskemetode var såresimpel, ren line og en enkeltkrog med regnorm fisket på min lille UL stang. Regnormen blev kastet ud, og så lod jeg den bare synke langsomt ned igennem vandsøjlen... Det tog ikke lang tid, før jeg fik den første lille regnbue, og den næste fisk der huggede var sku en guldørred. En fin fisk på 1,87 kilo og 48 cm. Så var den art i hus. Yderligere 4 regnbuer fulgte, så det blev i alt til en guldørred og 5 regnbueørreder. Super fiskeri, og great sport på det lette UL grej.
Vis hele fangstrapporten

ørreder fra deres bedste side

en lille hurtig tur efter skole, vi købte et totimers kort og fiskede lidt i poppelsøen. i starten kastede jeg gang på gang til en meget stor fisk der desværre nægtede at bide på. Jeg fandt senere ud af at den var syg. på den måde spildte jeg en times fiskeri. øv. Heldigvis fangede jeg lidt efter en fin lille regnbue på 0,7 kg. rent bortset for størrelsen var den en fryd for øjet, måske den smukkeste regnbue jeg har fanget til dato. derefter spottede jeg en lille skygge i vandet. Den kastede jeg selvfølgelig til og det var godt at jeg gav fisken masser af betænkningstid for den var kroget meget yderligt. Af en eller anden grund var den en del stærkere end den burde være og selvom den også sprang et par gange under fighten fik jeg først forstået at det ikke var en regnbue da jeg nettede fisken. Det var nemlig en rigtig fin guldørred på 1 kg! glæder mig til at blære mig over for mine fiskervenner, især ham der er noget og 80 år. Han har fanget alverdens fisk, men en guldørred, det har han sgu ikke fanget
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Levende agn til fisketuren - levering lige til døren
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk