Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Fiskeordbog

Hvad er et gennemløbsblink?
Hvad er en gennemløber?

En gennemløber eller et gennemløbsblink er et blink, hvor linen føres igennem et hul, som går fra den ene ende af blinket til den anden. Når linen er ført igennem gennemløbsblinket, sættes en perle på linen, og en trekrog eller enkeltkrog bindes på linen. Således kan blinket glide op af linen, men under indspinning vil blinket sidde på sin plads bagerst på linen ved krogen. Perlen som føres på linen bag ved gennemløbsblinket, har til formål at skåne knuden for blinkets slitage under kast og indspinning. Til gennemløbere kan man både benytte trekroge og enkeltkroge. Det er en smagssag hvilken krog man ønsker at bruge. Nogle mener at enkeltkroge kroger bedre end trekroge, og omvendt mener andre at trekroge er det rigtige at bruge.
Fordelen ved at bruge en gennemløber er, at en kroget fisk ikke har så nemt ved at vride sig af krogen. På et traditionelt blink hvor krogen sidder fast i den ene ende af blinket med en springring, har fisken efter sigende større chance for at vride sig af og slippe væk. Når fisken hugger kan gennemløberen glide op af linen, og man har direkte kontakt til fisken igennem line og krog. Man kan med fordel bruge en lidt kraftigere monofilline på de nederste 50 cm. før blinket, så man ikke risikerer, at gennemløbsblinkets roterende bevægelser slider linen over. Dette er især vigtigt ved fiskeri med fletline som hovedline, da fletline nemmere slides over end monofilline. De nederste 50 cm. line kan bindes på hovedlinen via en svirvel.
Gennemløbere er populære til kystens havørreder, og de virker ligeledes til søens søørreder. Mindre gennemløbere bruges i put and take søerne til fiskeri efter regnbueørred, guldørred, tigerørred og hvad der eller bliver sat ud.
Et gennemløbsblink fra danske ILURES. (gennemløbsblink, )
Et gennemløbsblink fra danske ILURES.


Fangster af Søørred

Alle ord i ordbogen

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk