Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster

Fiskeordbog

Hvad er knækline?

En knækline er et stykke line, som har en lavere brudstyrke end hovedlinen.
En knækline kan have flere formål. Ved fiskeri på dybt vand fra kuttere og turbåde, hvor der er stor chance for at få bundbid, kan man bruge en knækline imellem hovedlinen og ens pirk eller bundrig. Får man bundbid, vil man springe knæklinen før hovedlinen, og på den måde undgår man at miste noget af hovedlinen.
Under fiskeri med levende agnfisk efter maller, er der også udbredt at bruge en knækline. I dette tilfælde sidder knæklinen ikke imellem hovedlinen og agnen, men i forlængelse af agnen. Knæklinen bindes til en stor sten eller udhængende grene i en sø, og på den måde er den levende agnfisk fikseret på det samme sted, den har ikke mulighed for at svømme væk, da den både holdes fast af knæklinen og hovedlinen.
Når mallen hugger på agnen, springer den knæklinen, og man kan frit fighte fisken ind.
Bemærk at knæklinen skal have en væsentligt lavere brudstyrke end hovedlinen, så man er sikker på, at knæklinen springer først. Brudstyrken afhænger ikke altid af linens diameter, men som regel kan man læse på indpakningen til en fiskeline, hvor mange kilo den kan holde til. En fletline har som regel meget jere brudstyrke end en monofilament line af samme diameter (almindelig fiskesnøre). Altså vil en 0,25 monofilament line typisk kunne bruges som knækline til en 0,25 hovedline af fletline.


Fangster af Malle

Alle ord i ordbogen

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk