Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Fiskeordbog

Hvad er en pontonbåd?
Hvad er en flydering?
Hvad er en belly boat?

En flydering eller på engelsk belly boat er et lille oppusteligt fartøj, som kan bruges til at fiske fra. Flyderingen består af et eller flere luftkamre, som pustes op med en pumpe. Imellem luftkamrene findes et sæde, hvor lystfiseren iført waders kan sidde med benene i vandet. Med et par svømmefødder på fødderne, kan man nemt og hurtigt padle afsted med hele fartøjet. Nogle flyderinge er udstyret med åregafler, således at man også har mulighed for at ro med årer, hvis det bliver for hårdt at bruge benene til fremdrift. Svømmefødderne har dog den store fordel, at man hele tiden har armene fri, og på den måde nemmere kan fiske, imens man bevæger sig rundt.
Flyderingen fylder ikke ret meget, når den er pakket sammen, og den kan nemt være i bagagerummet eller på bagsædet af en almindelig personbil. Det lille fartøj er perfekt til fiskeri i søer og på fjorde, hvor vandet er forholdsvist roligt. Med en flydering kan man sejle helt ind på lavt vand, og afsøge selv de mindste vige og kringelkroge i søen.
Der findes masser af udstyr til flyderinge. Et lille anker samt et ankertov kan være en god ting at have med i flyderingen, og der kan også monteres elektronisk udstyr som ekkolod, kortplotter, GPS og elmotor på en flydering. Et stykke tilbehør som ikke kan undværes er en redningsvest, det er et lovkrav, at man har en redningsvest med eller på, når man fisker fra en flydering.
Et fartøj som ligner flyderingen meget er pontonbåden. På pontonbåden sidder man dog lidt jere, og ofte bruges kun årer til fremdrift.
En fydering fra Ron Thompson. (pontonbåd, )
En fydering fra Ron Thompson.


Fangster af Aborre

Alle ord i ordbogen

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk