Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Lubbe / lyssej (Pollachius pollachius)

Lubbe / lyssej (Pollachius pollachius) lubbefiskeri, lyssejfiskeri,
Lubbe / lyssej (Pollachius pollachius) lubbefiskeri, lyssejfiskeri, Lubbe / lyssej (Pollachius pollachius) lubbefiskeri, lyssejfiskeri, Lubbe / lyssej (Pollachius pollachius) lubbefiskeri, lyssejfiskeri, Lubbe / lyssej (Pollachius pollachius) lubbefiskeri, lyssejfiskeri,

Kendetegn - Sådan kender du lubbe / lyssej

Lubben som også går under navnet lyssej, er en strømlinet torskefisk. Lubben kan forveksles med mørksej, men hvor mørksejen har en lige sidelinje, har lubben en sidelinje, som slår et kraftigt knæk. Lubben er mørk på ryggen og meget lys på side og bug. Lubben fighter godt!

Lubbefiskeri - Hvordan fanger man lubbe / lyssej?

Fra båd fanges lubbe typisk på en pirk med 1 - 3 ophængere i form at gummi blæksprutter, gummimakker eller store fluer. Ved fiskeri fra land kan en lille kastepirk eller et blink være effektivt til lubberne. Et makrelforfang eller sildeforfang over pirk eller blink, kan forøge chancerne for at få lubbe.
Lubben kan også fanges på naturlig agn som en helt tobis, sild, skalrejer, sandorm eller børsteorm.

Fiskepladser - Hvor fanges lubbe / lyssej?

Lubben fanges typisk fra båd på dybt vand, men af og til fanges der også lubber fra land i Danmark. Lubber fanges ofte fra havne, moler eller steder hvor der er dybt tæt på land. Lubber går tilsyneladende ofte sammen med mørksej.

Spisefisk - Tilberedning af lubbe / lyssej

Lubben er en god spisefisk.
I guiden her kan du se hvordan en lubbe kan fileteres:
https://www.fiskefoto.dk/artikel/guide-til-filetering-af-sej-moerksej-fjaesing-aborre-havoerred-rengbueoerred-makrel/57

Hvor stor kan en lubbe / lyssej blive?

Den tungeste lubbe / lyssej indrapporteret på FiskeFoto vejer 7,5 kg. Den officielle danske lystfiskerrekord for lubbe / lyssej er 9,4 kg. Den længste lubbe / lyssej indrapporteret på FiskeFoto er 36,5 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for lubbe / lyssej 101 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges lubbe / lyssej?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
00 20 12310 0 0 0

Danmarksrekord - De officielle danske rekorder for lubbe / lyssej

2 kg line2,502 kg.
4 kg line4,250 kg.
6 kg line5,650 kg.
8 kg line4,650 kg.
10 kg line8,200 kg.
Længderekord101,0 cm.
Dansk rekord9,400 kg.

Hvad vejer en lubbe / lyssej ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af lubbe / lyssej med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Lubbe / lyssej på andre sprog

Engelsk:pollack
Tysk:Polack
Norsk:lyr
Svensk:lyrtorsk, bleka
Latin:Pollachius pollachius
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for lubbe / lyssej:

Lubbe / Lyssej: 30 cm. (I saltvand) (Nordsøen, herunder Limfjorden og Ringkøbing Fjord)
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for lubbe / lyssej:

Der findes ingen fredningstider for lubbe / lyssej.
Find alle fredningstider for danske fisk her


9 fangster af Lubbe / lyssej

Vis flere


Udvalgte fangstrapporter med lubbe / lyssej-fangster

En lille lubbe

En tur til et havneområde gav denne lille fine lubbe på tobisforfang.
Vis hele fangstrapporten

Sommeraften på Århus havn

Det skulle udnyttes at vinden var stilnet af og temperaturen så småt var begyndt at ligne noget der minder om sommer. Kasper var heldigvis nem at lokke med på havnen, og det skulle vise sig at være en ganske klog beslutning at alliere sig med en rutineret tobisfisker, som ikke selv havde fået det store medeudstyr med.
Da jeg fik søsat den første tobis gik der ikke ret lang tid før en fin sej på 43,5 cm fik den inhaleret. Herefter gik der noget tid før der igen var bud efter tobisen. Denne gang var det en lubbe, der havde bidt på. Lubben blev efterfulgt af en fin torsk, der dog fik friheden igen. Den sidste tobis kastede endnu en sej af sig som lige var en tand større end den første. Da tobisene var sluppet op søsatte jeg en sildehale som kastede en lille torsk af sig.
Fik derudover to sild, nogle småtorsk og en ulk på pirk og sildeforfang og mistede en sej.
Vis hele fangstrapporten

Fangstrapport fra Nordjylland, Hanstholm Havn (Havn / mole)

Brian havde fundet nogle billige pladser til en 10 timers tur til Det Gule Rev. Vi skulle sejle fra Thyborøn søndag morgen, så vi to afsted fra Århus lørdag, så vi lige kunne nå lidt fiskeri i det nordjyske, inden den store tur på havet.
Brian hentede Jeppe og jeg i Århus til middag, grejerne blev pakket i bilen, og kursen sat imod nordvest. Første fiskestop var ved nogle fder ved vestkysten, hvor der skulle være en god chance for havbars. Sigtbarheden i vandet var fin, og havet var så fladt, at vi sagtens kunne fiske fra fderne. Havbarsen var dog ikke hjemme, og det eneste vi fik med os, var et par tobis som Jeppe fangede.
Derefter fik vi aftensmad hos Brians forældre i Thy, og så kørte vi til Hanstholm.
Vi ville gerne fange lidt makreller i Hanstholm, som skulle bruges til agn på kutterturen den efterfølgende dag. Makrellerne svigtede os, men til gengæld var der nærmest overflod af fine torsk på havnen. Rigtigt flotte fisk op til 2 kilo! Der var også mange mindre sej, og jeg fik mig en ny art, som jeg aldrig før har fanget i Danmark. En lubbe/lyssej! Ikke nok med at jeg fik mig en lubbe, jeg fangede også hele 3 tiarmede blæksprutter. Blæksprutterne huggede direkte på min pirk, og krogen sad i alle 3 tilfælde lige omkring blæksprutternes mund, så der er ingen tvivl om at sprutterne selv har taget pirken. Blæksprutterne sprøjtede vildt med vand og blæk under fight og afkrogning, så man skulle lige passe på, at man ikke stod i skudlinjen. Blæksprutterne var utroligt flotte, og kunne skifte farve fra mørk rød til helt hvid, og tilbage igen på få sekunder. Da blæksprutte skulle være en god spise, måtte de 3 sprutter lade livet. Senere på aftenen fangede vi også skrubber, rødspætter og isinger. Man må sige at der var gang i fiskeriet, og vi havde næsten lyst til at droppe den efterfølgende dags fiskeri fra kutter, til gengæld for endnu en moletur til Hanstholm.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk