Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Kulmule (Merluccius merluccius)

Kulmule (Merluccius merluccius) kulmulefiskeri,
Kulmule (Merluccius merluccius) kulmulefiskeri, Kulmule (Merluccius merluccius) kulmulefiskeri, Kulmule (Merluccius merluccius) kulmulefiskeri, Kulmule (Merluccius merluccius) kulmulefiskeri,

Kendetegn - Sådan kender du kulmule

Kulmulen er helt sort i mundhulen, og det er sådan den har fået sit navn. Kulmulen kendes bl.a. også på de lange og spidse tænder, som nærmest minder om tænderne hos gedde eller sandart.

Kulmulefiskeri - Hvordan fanger man kulmule?

Kulmulen fanges som regel på naturlig agn. Til kulmulefiskeriet bruges et kraftigt paternoster rig, altså det klassiske bundforfang med synk i bunden og en linetjavs med en enkeltkrog et stykke oppe af linen. Krogen agnes med et stort stykke fisk, eksempelvis makrelfilet eller sildefilet. Som ekstra lokkemiddel kan en gummisprutte eller en elektronisk blinker monteres ved krogen sammen med agnen. Da der fiskes på store dybder, kan det være nødvendigt at bruge synk fra 300 - 500 gram, afhængigt af strøm- og vindforhold.

Fiskepladser - Hvor fanges kulmule?

Kulmulefiskeriet kendes i Danmark mest fra Nordsøen, hvor der fiskes fra båd langt fra land. Det er muligt at komme med en turbåd på en fisketur med målrettet fiskeri efter kulmule, her fiskes der på de helt rigtige fiskepladser. Se evt. nærmere på turbådene M/S Bodil og M/S Muddi her: https://emma-line.dk/

Spisefisk - Tilberedning af kulmule

Kulmule er en god og jt værdsat spisefisk. Kulmulen skæres nemt i fileter, og fileterne kan eksempelvis steges på panden eller bages i ovnen.

Hvor stor kan en kulmule blive?

Den tungeste kulmule indrapporteret på FiskeFoto vejer 8,5 kg. Den officielle danske lystfiskerrekord for kulmule er 13,5 kg. Den længste kulmule indrapporteret på FiskeFoto er 104 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for kulmule 113 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges kulmule?

Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
00 0 0 0 0 120 0 0 0

Danmarksrekord - De officielle danske rekorder for kulmule

4 kg line4,400 kg.
6 kg line3,800 kg.
8 kg line13,000 kg.
10 kg line3,700 kg.
Længderekord113,0 cm.
Dansk rekord13,500 kg.

Hvad vejer en kulmule ud fra dens længde?


Find svaret med denne funktion

Sammenlign billeder af kulmule med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Kulmule på andre sprog

Engelsk:hake
Tysk:Seehecht
Norsk:lysing
Svensk:kummel
Latin:Merluccius merluccius
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for kulmule:

Kulmule: 30 cm. (I saltvand) (Skagerrak/Kattegat)
Kulmule: 27 cm. (I saltvand) (Nordsøen, herunder Limfjorden og Ringkøbing Fjord)
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for kulmule:

Der findes ingen fredningstider for kulmule.
Find alle fredningstider for danske fisk her


5 fangster af KulmuleUdvalgte fangstrapporter med kulmule-fangster

Kulmule, kuller og lange fra Det Gule Rev

For et par måneder siden meldte jeg mig på en 20 timers bådtur på Nordsøen med kutteren Muddi. På kalenderen stod der kulmule / torsk, og mit store ønske var naturligvis at fange en af de lidt specielle kulmuler. Kort inden jeg skulle afsted, fik jeg at vide at kulmulefiskeriet gik på held for i år, så jeg regnede ikke med, at det blev til en decideret kulmuletur.
Fiskeriet efter kulmuler havde dog alligevel overrasket på den seneste tur, som Muddi havde haft på havet, så på denne tur, blev der også fisket muler - jubiiiii!
Fiskeriet efter kulmule foregår som regel med store stykker af makrelfilet, eller hele makreller som fiskes tæt på bunden på et kraftigt bundforfang. Mange på båden fiskede med et specielt forfang, som kan købes ombord. Et paternoster rig med indbygget blinker med batteri. Omkring mig blev der fanget en del kulmuler, før jeg havde heldet med mig. Min første kulmule var ikke stor, men den var der da - en ny art fra Danmark. Senere på turen fik jeg endnu en ny art, nemlig en kuller. Kullerne huggede også gerne på makrelfilet på bundforfanget. Jeg fik også torsk og makrel, og 15 minutter før fiskeriet stoppede, fik jeg minsandten også en lange!
En super tur, med to nye arter til mig og lidt madfisk til fryseren. Jeg havde 5 kuller, 5 torsk, en lange, en kulmule og to makreller med mig hjem.
Der blev også fanget knurhane, lubbe og sej af nogle af de andre lystfiskere på båden.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk