Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Lille hundefisk (Umbra pygmaea)

Lille hundefisk (Umbra pygmaea) hundefiskfiskeri,
Lille hundefisk (Umbra pygmaea) hundefiskfiskeri, Lille hundefisk (Umbra pygmaea) hundefiskfiskeri, Lille hundefisk (Umbra pygmaea) hundefiskfiskeri, Lille hundefisk (Umbra pygmaea) hundefiskfiskeri,

Kendetegn - Sådan kender du lille hundefisk

Lille hundefisk rer som navnet antyder ikke til iblandt de største fiskearter. De eksemplarer som fanges i Danmark, er som regel 3-7 cm. lange. Lille hundefisk har en bred halerod og en stor padelformet halefinne. På grund af den brede halerod kan lille hundefisk mindre lidt om suderyngel. Hundefisken kan også forveksles med yngel af karusse, skælkarpe eller en voksen båndgrundling. Navnet hundefisk kan minde om hundestejle, altså trepigget hundestejle eller nipigget hundestejle, men lille hundefisk har ikke noget at gøre med hundestejlerne.

Hundefiskfiskeri - Hvordan fanger man lille hundefisk?

Lille hundefisk har en forholdsvist lille mund, så en mikro fiskekrog en såkaldt tanagokrog, er en stor hjælp, når den lille fisk skal kroges. Med en lille stump af en tynd regnorm fisket under flåd på en tanagokrog, overlistes hundefisken nemt. Fisker man med et løsthængende stykke regnorm på en stor enkeltkrog, kan det sagtens lade sig gøre at løfte en lille hundefisk i land, uden at den egentligt er kroget.

Fiskepladser - Hvor fanges lille hundefisk?

Lille hundefisk er ikke særligt udbredt i Danmark, men i søerne i området omkring Oksbøl i Vestjylland findes den!

Spisefisk - Tilberedning af lille hundefisk

Lille hundefisk spises ikke i Danmark, men bruges nogle steder i udlandet som agnfisk.

Hvor stor kan en lille hundefisk blive?

Den længste lille hundefisk indrapporteret på FiskeFoto er 6,1 cm. lang. Den officielle danske lystfiskerrekord målt i længde er for lille hundefisk 6,7 cm.

Fiskekalender - Hvornår fanges lille hundefisk?

De fleste lille hundefisk er blevet fanget i de varme måneder juni og juli midt på sommeren, men der er fanget lille hundefisk helt hen til oktober måned.
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
00 0 0 0 430 0 10 0

Danmarksrekord - Den officielle danske rekord for lille hundefisk

Mikro rekord6,7 cm.

Sammenlign billeder af lille hundefisk med billeder af en anden fiskeart

Vælg en fiskeart på listen:

Lille hundefisk på andre sprog

Engelsk:eastern mudminnow
Tysk:Kleiner Hundsfisch
Svensk:Dvärghundfisk
Latin:Umbra pygmaea
Find de udenlandske navne på andre arter her

Mindstemål for lille hundefisk:

Der findes ingen mindstemål for lille hundefisk.
Find alle mindstemål for danske fisk her

Fredningstider for lille hundefisk:

Der findes ingen fredningstider for lille hundefisk.
Find alle fredningstider for danske fisk her


8 fangster af Lille hundefiskUdvalgte fangstrapporter med lille hundefisk-fangster

Lille hundefisk

Sammen med Søren gik turen i dag vestpå, hvor vi skulle se, om der var en ny fiskeart at få til søren. Den lille hundefisk findes ikke så mange steder i Danmark, men vi havde et spot, som plejer at kunne kaste små hunde af sig.
Det tog heller ikke mange minutter, før der var bid på et lille stykke regnorm fisket under flåd på en af de små tanagokroge. Sørens nye art var i hus. Fiskeriet efter lille hundefisk gik godt, og vi fangede omkring 20 tilsammen, Søren stod for fangsten af de fleste af fiskene.
Vis hele fangstrapporten

At gå i hundene - Lille hundefisk

For 9 år siden fotograferede jeg en lille hundefisk i Aqua i Silkeborg, i dag kom dagen, hvor jeg selv skulle prøve at fange den lille nærmest sagnomspundne fisk! Se billederne fra Aqua her:
https://www.fiskefoto.dk/artikel/aqua-akvarium-og-dyrepark-2013-/51 Min fiskemakker Jørn var formegentligt den først i Danmark til at fange hundefisken eller lille hundefisk som den helt korrekt hedder. Jørn fangede fisken sidste år, og kort efter blev den også fanget af andre artsfiskere. For et par dage siden tog Jørn ud til hans hundefiske spot, for at se om de stadigt var at finde - og det var de! Så mine chancer for en lille hundefisk til arts CVet var gode... Det gik ud over heden til søen, hvor vi skulle fiske. Hundefiskene er ikke store, så det er nødvendigt med bittesmå kroge. Jørn havde tidligere givet mig et par tanago kroge, og for første gang skulle jeg prøve at fiske med dem. Ved søen fiskede vi tæt på land på omkring 30 cm vand. Tanago krogen var agnet med en lille stump regnorm og den blev fisket under et penneflåd. Jørn fortalte at de små hunde ikke var specielt forsigtige, og det var rigtigt nok. Efter få minuters fiskeri gik mit penneflåd lidt op og ned, og så stoppede det og så hoppede det lidt igen. Da jeg gav modhug var der ingen fisk på krogen, men jeg kastede hurtigt til det samme sted, for at se om hundefisken stadigt skulle være i bidehumør. Det var den, og efter et par nyk på flådet kunne jeg kroge min første lille hundefisk nogensinde. Fisken var kun omkring 5 cm lang, så det var i småtingsafdelingen. Tanago krogene krogede de små fisk super godt, og i løbet af et par timer fik jeg 6 hundefisk i fotoakvariet. Jørn fangede også to hundefisk som begge var større end mine. Måske brugte han et lidt større stykke orm? En super spændende og meget anderledes fisketur efter en lille ny ferskvandsart, jeg mangler efterhånden ikke så mange danske ferskvandsarter til artslisten. Tak for hjælpen til guiden!
Vis hele fangstrapporten

Gang i hundene

Et kort stop ved en skummel mørkebrun sø, gav tre fine små vovser på tre kvarter, hvilket er absolut godkendt. De lå på 2x 5,5 cm og en på 5,8 som er ny PR
Vis hele fangstrapporten

Første hunde på siden

Jeg var ude for at jagte den lille invasive fyr kaldet lille hundefisk. Det gik godt, og jeg kunne notere mig tre styk af arten, som vist aldrig har være fanget på stang i Danmark før. Den kunne i øvrigt skrives ind på min UL-liste som art nummer 75.
Vis hele fangstrapporten
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk