Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Fiskeordbog

Hvad er spunden line?
Hvad er fletline?
Hvad er multifilament line?

Fletline, multifilament line eller spunden line er en fiskesnøre som i modsætning til almindelig mono line ikke er gennemsigtig. Fletline er flettet sammen af flere tråde, deraf navnet fletline. Fletline er betydeligt stærkere end mono line, med fletline kan man derfor gå ned i en lav diameter og stadigt have en j brudstyrke. Jo tyndere line man fisker med, jo længere kan man kaste.
Desuden har fletline den fordel, at det i modsætning til mono line slet ikke er elastisk. Således har man en mere direkte kontakt til agnen med fletline, især hvis der fx fiskes fra båd på dybt vand.
Fletline er dog noget dyrere end almindelig fiskesnøre, og man vil oftere opleve linekludder når der fiskes med fletline. Fletline er desuden meget følsomt over for skarpe kanter og slitage. Får man bundbid ved en stenmole eller en betonkant, vil fletlinen således hurtigt springe, og agnen er mistet. Man kan komme ud over dette problem ved at sætte 1 - 2 meter mono line foran agnen.
Bemærk at man skal bruge en speciel fiskeknude til fletline. En almindelig fiskeknude glider op, hvis den bindes på spunden line.

Læs om mono line her:
https://www.fiskefoto.dk/fiskeordbog/fiskesnoere-fiskeline-mono-line/148
En rulle fletline fra Berkley. (spunden line, )
En rulle fletline fra Berkley.


Fangster af Skrubbe

Alle ord i ordbogen

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk