Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson
Eksotisk storvildt - i størrelse Small? Sommerferiefiskeri på Kalymnos (Grækenland)

Eksotisk storvildt - i størrelse Small? Sommerferiefiskeri på Kalymnos (Grækenland)

Oprettet mandag d. 9. november 2015
Familieferien 2015 gik til kriseramte Grækenland. Og hvis der ikke også skulle blive krisestemning i Pausefiskerens fiskestatistikker, så skulle der fiskeslim på fingrene! 3 tidligere forsøg på at sætte krogen fast i en skællet fætter fra Middelhavet var alle mislykkede.

Ikke mindst sidste år på Cypern skulle tungen holdes lige i munden og tålmodigheden trænes, da store grupper af mindre sorte fisk tumlede rundt i det klare saltvand lige over bunden og spillede undervands-rugby med mine små stykker rejer! Uden at komme i nærheden af at hænge fast på den ellers skarpe krog langt under det lille flåd.

Ja, man behøver jo ikke kaste masser af euro efter en storsmilende kaptajn på et charter-cruise efter tun og sværdfisk for at få lidt fiskelugtende sommerhygge sydpå! Selv om der da nok kan drømmes om større fangster og mere varieret fiskeri fra båd, så er der andre muligheder for fornøjelser med stang og snøre!

På Kalymnos kunne der ikke umiddelbart opspores nogen form for lystfiskerturisme med adgang til turbåde eller det der lignede – så lidt kyst- eller molefiskeri måtte igen være målet.

Hjemmefra havde Google Earth afsløret, at der i rimelig gå-afstand fra familiens fine hotel fandtes en lille havn. Efter i de første dage i det varme klima at have "dykket" rundt ved badestranden og undervands-filmet diverse eksotiske fisk var humøret tilpas jt - og forventningerne ligeså. Og efter flere dage med familiære gøremål ved poolen og tålmodighed ved diverse taske-, tøj- og solbrillebutikker var det vel helt ok med et lille frirum til farmand.

På den solbeskinnede altan med udsigt til den lille ø Telendos afsløredes den 5-delte Shimano Beastmaster og arbejdshesten blandt Pausefiskerens fiskehjul Exage ... og sammen med en lille fisketaske med stort og småt til fiskeriet påbegyndtes en vandring sydpå gennem turist-fælderne i Massouri og Myrties tidligt om morgenen - og en fin lille havn åbenbarede sig som forventet!

Fiskeriet startede på den yderste mole – med temperaturen på vej mod de 30 grader allerede tidlig på morgenen - med Savage Gear Sandeel-jiggen spændt efter et klassisk dansk sildeforfang - inspireret af de mange stimer af små fisk der dannede små sølvskinnende skyer i havnebassinet. Et forsøg, som de lokale rovfisk ignorerede på det groveste ...

Aktivt fiskeri gav sved på panden - og ikke andet! Når alt andet glipper: Pausefiskeri! Heldigvis var der i den sidste af 5 Mini-Markets pillede rejer i fryseren - så de noget blege krebsdyrkroppe kunne agnes på et ganske almindeligt fladfiskeforfang med 2 kroge. Efter 15 minutter med drillende hug, der ikke ville hænge fast, blev de almindelige fladfiskekroge byttet ud med noget mindre, men meget skarpere medekroge i størrelse 4.

Det medførte et ”TA-DAAAA!” ... første drev med det tilpassede rig: Pausefiskerens første fangst fra Middelhavet! Ikke just storvildt - men en lille frækkert af en ”Scorpionfish” (Scorpaena papillosa). En eksotisk fætter til vores egen ulk - så forsigtighed med peang-saksen ved fotografering og afkrogning!

Og glæden vil ingen ende tage! Straks efter genudsætningen og fejringen af den lille skorpionsfisk vibrerede stangspidsen igen i et voldsomt angreb. En vældig "White Sea Bream" (Diplodus vulgaris) fightes med stor fornøjelse ind til molen.

Og kort efter var der igen interesse for rejen derude i indsejlingen til havnen: En mormor-flad? Hvordan kan naturen finde på at dekorere sine skællede skabninger med blomstret tapet i camouflage-farver? ”Skønheden kommer indefra”, sagde den grumme mormorfladfisk (Bothus podas) med den store afstand mellem øjnene! På engelsk kaldes arten så vidt jeg kan fastslå for "Wide Eyed flounder" - gæt hvorfor!

En glimrende morgenstund med tilpas fangstsucces rundes af–langt fra Middelhavets storvildt, men stadig tilpas med fornøjelige, eksotiske bekendtskaber! Det kunne så kort efter fejres med en tur i poolen – og en kold Pina Colada! Det er sgu’ ferie!

Hvor mon fiskegrejet skal med hen til næste år?

Se mere på www.pausefiskeren.dk


Forfatter:

Kalymnos (Grækenland)
Kalymnos (Grækenland)
Lystfiskeri på Kalymnos (Grækenland).
Lystfiskeri på Kalymnos (Grækenland).
Savage Gear Sandeel.
Savage Gear Sandeel.
Forfang agnet med rejer.
Forfang agnet med rejer.
En scorpionfish (Scorpaena papillosa)
En scorpionfish (Scorpaena papillosa)
Et lille forfriskende fix ... når den første Middelhavsfisk er kroget.
Et lille forfriskende fix ... når den første Middelhavsfisk er kroget.
White Sea Bream (Diplodus vulgaris)
White Sea Bream (Diplodus vulgaris)
White Sea Bream (Diplodus vulgaris)
White Sea Bream (Diplodus vulgaris)
Wide Eyed flounder (Bothus podas)
Wide Eyed flounder (Bothus podas)
Wide Eyed flounder (Bothus podas)
Wide Eyed flounder (Bothus podas)

Andre artikler

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk