Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson
Gran Canaria 2022 - flabede ferieflade og tunet underholdning!

Gran Canaria 2022 - flabede ferieflade og tunet underholdning!

Oprettet fredag d. 26. august 2022
Med lidt forsinkelse lykkedes det efter et par dage at finde en turbåd, der havde god gammeldaws bundfiskeri på programmet. White Striker blev valgt som platformen for Pausefiskerens drøm om fangst af en rokke eller haj - eller et eller andet magisk fra Atlanterhavets bund!

Efter en rask taxa-tur ned af klipperne fra hotellet (kørsel tur/retur inkluderet i prisen for fiskeriet!) landede Pausefiskeren ved Puerto Base på havnen i Puerto Rico - med den samlede fiskerflåde klar til afgang! White Striker lå som den første ved molen. Der blev hilst velkommen og kort efter blev skuden fyldt med et internationalt sammenrend af fiskeglade turister - der var repræsentanter fra Belgien, England, Sydafrika, Skotland, Tyskland og selvfølgelig fra lille Danmark! Og Spanien var naturligvis repræsenteret af besætningen!

Stængerne blev rigget til til trolling, mens Puerto Rico blev mindre bag os. Der skulle trolles efter mindre tun på vej ud til spottet, hvor vi skulle dyrke "bottom fishing" med agnfisk. Efter mere end en halv times tøffen derudaf med 4 kunstagn periodisk skummende bagude - uden det mindste livstegn i det salte vand - lød der en radiomelding fra en anden turbåd: De havde kontakt til en større stime skipjack tun! White Striker satte kursen ud mod området!

Sydafrikanske Matt fik turens første fisk ombord: The skipjack tuna (Katsuwonus pelamis) - på dansk: Bugstribet bonnit. En virkelig viril fisk! Belgien blev også noteret for en bugstribet bonnit.
Vi sejlede midt i stimen - og med en vandslange sprøjtende ud i overfladen holdt skipper fiskene nysgerrige ved White Striker! Så slyngede mandskabet rundt med de klassiske gummi-blæksprutter på relativt kort line og med plask i overfladen - og nogle fisk huggede resolut! Torsten fra Tyskland fik en skipjack - mens både englænderen og danskeren mistede deres! Modhugget med korte, kraftige trollingstænger på kort line gav ikke just den bedste krogning! Pausefiskeren havde fornøjelsen af fighten med skipjack tunen i ca 30-40 sekunder, inden den stod af lige ved kanten af båden ...

Lige så pludseligt som vi var kommet midt ind i stimen - lige så pludselig forsvandt tunene igen! Og skipper pegede bagud og råbte: Dolphins! De ser hyggelige ud, de der delfiner - men de jagede jo også tunen - og i denne omgang blev vores fælles bytte jaget i dybet!

Skipper spurgte til, om vi ville fortsætte jagten på skipjack tunen - med den usikkerhed der er med at finde stimen igen. Men alle fiskere stemte for at det var bundfiskeriet, der fortsat var målet. Så skipper tøffede White Striker et lille kvarter længere ud på Atlanterhavet - og fandt startspottet på over 35 meter.

De ønskede hug i dybet lod vente på sig. Men så var der jo tid til at dele røverhistorier fra de mange fiskevande i Europa og Sydafrika!

Ved middagstid tog sydafrikanske Matt pludseligt sin stang op fra stangholderen - og gav tilslag! Hurtigt fik han et fightbælte spændt om livet. Han kunne i første omgang ikke rykke meget på dyret 35 meter under os. Efter 7-8 minutters brydning - periodisk med hjælp fra tyske Torstens ene hånd på stangen, mens Matt rullede snøre ind - kom fisken endeligt til overfladen - en kampstærk rokke kom til syne. Selv i overfladen fightede den godt imod med sine vinger, men den måtte selvfølgelig overgive sig til sidst. Den yderst elegante Stor sommerfuglerokke (Gymnura altavela) blev kortvarigt trukket op på rælingen for at blive afkroget - og for at Matt kunne få et lille trofæfoto af sommerfuglerokken på estimeret vægt omkring 40 pund.

Så kom der gang i rokkerne! Torsten krogede en 4-5 punds ørnerokke - på engelsk Common Eagle Ray (Myliobatis aquila).

Også skotten fik bid på sin agnfiske-kombo … efterfulgt af en fight, der ikke helt foregik som forventet! Efter en mærkelig omgang tovtrækkeri dukker en havskildpadde op ved siden af båden! Den havde cruiset rundt om os et par gange - men valgte så åbenbart at dykke ned og snuppe - ikke et, men to bundtackler! Det forskrækkede dyr blev forsigtig dirigeret ind til rælingen, hvorefter mandskabet klippede krogene. Da de ikke var saltvandresistente ville det sidste af krogen nedbrydes ganske hurtigt. Der var større risiko for skader på skildpadden ved at tage den ombord for evt. at kunne løsne krogene mere optimalt.

Selv om det var en stor fornøjelse bare at være deltagende - og fotograferende - så ulmede det efterhånden også i Pausefiskerens fangersjæl! Og endeligt - en lille time før vi skulle starte hjemturen over bølgen blå var der et forsigtigt hug på Pausefiskerens bundtackel! Selv om det nok ikke var en stor fisk, nåede den alligevel at krydse rundt om agterstævnen og under 2 andre stænger inden der var kontrol over den. Selv om den slet ikke var så omfangsrig som Matts rokke, så kunne Pausefiskeren nu også notere sig en stor sommerfuglerokke på lystfisker-CV’et! - Ikke meget mere end 4-5 pund, men en ny art er en ny art!

Belgien afsluttede bundfiskeriet med endnu en ørnerokke - så i alt fangede vi under bundmede-sessionen 5 elller 6 ørnerokker - og 3 eksemplarer af stor sommerfuglerokke. Ikke så tosset et supplement til turisternes småborgerlige dagdriverliv ved poolbaren!

Da vi satte i gang med sejladsen mod Puerto Rico blev der igen sat et par stænger, der måske kunne give en bonusfisk eller 2 på vej ind. Skotten og danskeren havde begge smidt en skipjack tun på vejen ud, så de var de første til at få chancen - hvis den kom! Og BAM! Skotten sad på fightstolen, da der var hug på den ene trollingstang - og han gav hurtigt modhug. Og han fik lov til at arbejde for sagen! En yderst hidsig rygstribet pelamide eller bonito (Sarda sarda) var dagens punktum for fangsterne.

Efter en nærmest hjertelig afsked med det internationale lystfiskerhold var det bare hjem gennem varmen til hotellet - for at konstatere at en kold drink i poolen smagte helt fantastisk efter 6 timer på Atlanterhavet i hyggeligt selskab! Selvfølgelig med et tilpas fjollet smil, grundet rokkeart nr. 2 på den personlige artsliste!

Læs evt. den komplette beretning på https://pausefiskeren.dk/25072022---atlanterhavet-v-gran-canaria


Forfatter:

White Striker
White Striker
Puerto Rico forsvinder i horisonten, mens der rigges til.
Puerto Rico forsvinder i horisonten, mens der rigges til.
Sydafrika og Belgien fighter turens første fisk - skipjack tuna.
Sydafrika og Belgien fighter turens første fisk - skipjack tuna.
Friskfanget Skipjack Tuna
Friskfanget Skipjack Tuna
Sydafrikanske Matt præsenterer: Stor sommerfuglerokke
Sydafrikanske Matt præsenterer: Stor sommerfuglerokke
Ingen fangst uden foto ... tyskerne klikker ferieminder!
Ingen fangst uden foto ... tyskerne klikker ferieminder!
Skjoldet bifangst
Skjoldet bifangst
Endnu en ørnerokke
Endnu en ørnerokke
Pausefiskerens sommerfuglerokke
Pausefiskerens sommerfuglerokke
Skotten med bonito.
Skotten med bonito.
Piraterne kom efter drikkepengene
Piraterne kom efter drikkepengene

Andre artikler

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk