Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson
Fang en danmarksrekord

Fang en danmarksrekord

Oprettet tirsdag d. 19. maj 2015
Den 31. oktober 2014 annoncerede Det Danske Rekordudvalg, som står for danske fiskerekorder, at den tidligere minimumsgrænse på 500 gram var blevet ophævet. Grænsen på 500 gram betød, at fisk under 500 gram ikke kunne optages som dansk rekord.

At grænsen er fjernet, betyder at en masse arter, som normalt ikke vejer over 500 gram, nu kan optages som dansk rekord, eksempelvis fiskearter som trepigget hundestejle, nipigget hundestejle, tangsnarre, hork, grundling og mange flere.

Idet der ikke tidligere har været mulighed for at få optaget de små arter, har Rekordudvalget ikke modtaget ret mange anmeldelser af småarter. Således har der stort set været frit spil på den nye 'Microliste', som de små arter oprettes på. De to eneste arter som på forhånd var optaget som danske rekorder, inden offentliggørelsen af microlisten, var således en hårhvarre på 20,3 cm og en fjæsing på 43 cm.

At de to ovennævnte danske fiskerekorders størrelse er oplyst i centimeter, er ikke en fejl. Fiskene på microlisten optages nemlig på længde, og ikke på vægt som fiskene på den normale rekordliste. Derfor er det vigtigt at tage gode billeder af de småarter, man måtte fange. På billedet skal fisken vises sammen med et målebånd, så Rekordudvalget kan vurdere, om fisken kan optages. Der skal også indsendes et almindeligt trofæfoto. Bemærk at fisken skal være fanget på fiskestang, og der skal være et vidne på fangsten. Alt hvad du skal vide om danske fiskerekorder og optagelsen af disse, finder du på http://danskefiskerekorder.dk/, hvor du også kan downloade det skema, der skal udfyldes.

Indtil videre er der tilsyneladende kun få lystfiskere, som har fået øjnene op for de nye små rekorder, og i øjeblikket besiddes alle 8 microrekorder, af kun 4 forskellige personer. På FiskeFoto håber vi, at microlisten vil få flere lystfiskere til at interessere sig for de små danske arter under 500 gram. Jagten på de små arter hænger unægteligt sammen med disciplinen 'artsfiskeri', hvor lystfiskere forsøger at fange så mange forskellige arter som muligt. FiskeFoto vil på et senere tidspunkt bringe en artikel om artsfiskeri i Danmark.

Få inspiration til hvilke småarter du kan fange på oversigten over danske fiskearter:
http://www.fiskefoto.dk/alle-danske-fiskearter
Oversigten er ikke udtømmende, den indeholder kun de arter, som brugere hidtil har oprettet på FiskeFoto.

I den forbindelse vil vi anbefale alle fiskeinteresserede at oprette en brugerprofil på FiskeFoto. Med en profil på FiskeFoto kan du nemt og hurtigt få styr på, hvilke arter du har fanget, og hvilke du mangler. Desuden holder FiskeFoto også styr på dine fangstrapporter, dine personlige rekorder og meget mere. Du kan også få hjælp til at artsbestemme dine fangster på FiskeFotos forum under kategorien, "Hvad har jeg fanget?" http://www.fiskefoto.dk/forum/hvad-har-jeg-fanget-/6

Du kan oprette en bruger på FiskeFoto her:
http://www.fiskefoto.dk/opret-bruger


Forfatter:

De små arter gemmer sig tit under broer og langs bolværk.
De små arter gemmer sig tit under broer og langs bolværk.
En lille isfiskestang eller krabbestang er god til fiskeriet efter de små arter.
En lille isfiskestang eller krabbestang er god til fiskeriet efter de små arter.
En lille lerkutling på få centimeter.
En lille lerkutling på få centimeter.
En trepigget hundestejle på målebåndet.
En trepigget hundestejle på målebåndet.
Et billede der viser nøjagtigt hvor lang fisken er. (Hale)
Et billede der viser nøjagtigt hvor lang fisken er. (Hale)
Et billede der viser nøjagtigt hvor lang fisken er. (Hoved)
Et billede der viser nøjagtigt hvor lang fisken er. (Hoved)

Andre artikler

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk