Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson
dørgning / trolling | fluefiskeri | isfiskeri | medefiskeri | pirkefiskeri | spinnefiskeri
Medefiskeri - naturlig agn til fredfisk og rovfisk

Medefiskeri - naturlig agn til fredfisk og rovfisk

Medefiskeri forbindes af mange med flådfiskeri efter ferskvandsfisk som karusse, skælkarpe, spejlkarpe, suder, brasen, rudskalle og skalle. Men medefiskeri dækker faktisk alt fiskeri, hvor der bruges en naturlig agn. Det vil sige agn som regnorm, maddiker, majs, brød, boilies, pellets, rejer, muslinger, fiskestykker, hele agnfisk og endda de forskellige PowerBait lignende produkter, som måske ikke er så naturlige endda.

Man kan som førnævnt medefiskeri med flåd, men medefiskeri kan også foregå med forskellige typer af bundforfang eller med fri line, altså line, krog, agn og ikke andet!

Medefiskeri foregår ofte ved at agnen præsenteres stillestående et sted, hvorefter hugget fra en fisk afventes. Men man kan sagens medefiske aktivt. Eksempelvis ved fiskeri efter fladfisk fra en drivende båd, ved at sende en regnorm ned af åen under et flåd, ved at spinne en klump PowerBait efter et bombada flåd eller ved at trække en død agnfisk langsomt forbi geddens snude.


Medefiskeri med flåd og bundforfang i sø, mose og å

Mange lystfiskere fanger deres første fisk med prop og regnorm i en sø, mose eller å. Det klassiske rig til medefiskeriet består af det røde og hvide flamingoflåd, et par splithagl som klemmes om linen og nederst en enkeltkrog med en regnorm eller et par majs. Rigget kastes ud, og når proppen går under eller flytter sig, strammes linen forsigtigt op, og der gives et modhug. Fiskearter som aborre, skalle, rudskalle og brasen er nemme at fange med dette rig. Til mere følsomme fiskearter som karpe, suder og karusse, men også de førnævnte skalle, rudskalle og brasen, kan det være en fordel at bruge et såkaldt penneflåd. Med penneflådet som er langt og slankt, kan man se de mindste nap, når flådet bevæget sig op eller ned, og modhugget kan gives på det helt rigtigt tidspunkt. Penneflådet udmærker sig også ved, at det er nemt at justere, sådan at man fisker lige over eller på bunden, hvor fiskene tit søger føde.

Medefiskeri med flåd efter søens store rovfisk som aborre, gedde og sandart kan være effektivt. Under flådet fiskes døde eller levende agnfisk som skalle, rudskalle, løje eller karusse. Agnfisken monteres på et forfang bestående af to trekroge og et stålforfang. Det er vigtigt at man bruger et stålforfang, hvis man fisker steder, hvor der findes gedder, da gedders skarpe tænder nemt kan skære almindelig fiskeline over. Flådet skal være så stort, at vægten af agnfisken ikke får flådet til at gå under.

4612 fangster ved medefiskeri

Vis flere
dørgning / trolling | fluefiskeri | isfiskeri | medefiskeri | pirkefiskeri | spinnefiskeri
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk