Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster
dørgning / trolling | fluefiskeri | isfiskeri | medefiskeri | pirkefiskeri | spinnefiskeri
Fluefiskeri efter havørred, regnbueørred, gedde og fredfisk

Fluefiskeri efter havørred, regnbueørred, gedde og fredfisk

Fluefiskeri er aktivt fiskeri, for lystfiskeren som vil opsøge fisken, og lokke den til hug med den helt rigtige flue, serveret på den helt rigtige måde! Fluefiskeri foregår med specielt fiskeudstyr i form af fluestang, fluehjul og flueline. Kasteteknikken med en fluestang er anderledes end med en almindelig spinnestang. Fluestang og flueline er designet sådan, at linen kan lægges ud på vandet, når stangen bevæges i svingende bevægelser frem og tilbage. Teknikken kræver en del øvelse, men når fluekastet først spiller, er det en ren fornøjelse at kaste med fluestangen. For enden af linen sidder en flue. Fluen kan være alt fra en lille nymfe på få millimeter til en stor geddeflue på over 20 cm. I Danmark er fluefiskeri efter havørred, laks og regnbueørred populært, men fiskeri efter aborrer og især gedder med flue, er også blevet populært de seneste år. Fredfisk som skalle, rudskalle og rimte kan også fanges på flue.

Fluefangede fisk har fået sin egen klasse inden for danske rekorder. Se de officielle danske fiskerekorder her:
https://www.fiskefoto.dk/oversigt-danmarksrekorder-rekorder-for-danske-vilde-fisk

Fluefiskeri efter havørred, laks og regnbueørred

I de store vestvendte jyske åer er der tradition for fluefiskeri efter havørred og laks. Det gælder bl.a. i Skjern Å, Storå og Brede Å. Til fiskeriet bruges kraftige fluestænger og klassiske laksefluer. Bemærk at man mange steder skal være medlem af en forening, eller betale sig til et specielt fiskekort, for at fiske i de kendte lakse- og havørred-åer.
I de danske åer og ved kysten, kan der også fanges regnbueørreder. Regnbueørreden rer ikke til i Danmark, og de fisk som findes i naturen, stammer fra udslip fra dambrug og havbrug. I put and take søerne hvor regnbueørrederne udsættes, er fluer som Grøn Montana, Rød Montana og forskellige udgaver af bugger fluerne ofte et hit. Ud over regnbueørreder kan man også fange bækørred, guldørred, tigerørred, kildeørred, fjeldørred, brødding og rødding i nogle af put and take søerne.

Her finde du en oversigt over danske put and take søer:
https://www.fiskefoto.dk/oversigt-put-and-take-fiskesoer-i-danmark

Fluefiskeri efter gedde og aborre

Fluefiskeri efter aborre og især gedde er blevet populært de seneste år. Gedderne fanges ofte på store flashfluer, men kan også fanges på mindre fluer, eksempelvis fluer af typen zonker eller andre livlige fluetyper. Aborrerne kan også fanges på zonker fluerne, røde og orange fluer kan være særligt effektive til søens sortstribede. Når der fiskes i vand, hvor der er chance for gedder, bør man bruge et stalforfang eller et forfang bestående af 0,5 mm. nylon eller fluorocarbon line.

Fluefiskeri efter fredfisk

Fredfisk som skalle, rudskalle og rimte er lette at fange på flue. Små lette fluer i lyse farver, kan være den rette medicin til fredfiskene. Selv mindre skaller og rudskaller kan være sjove at fighte, hvis man fisker med tilpas let fluegrej. Andre fredfisk som skælkarpe, spejlkarpe, brasen, sølvkarusse og græskarpe kan også fanges på flue.

166 fangster ved fluefiskeri

Vis flere
dørgning / trolling | fluefiskeri | isfiskeri | medefiskeri | pirkefiskeri | spinnefiskeri
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk