Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Flyfishing by Laura
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster

Panserulke, almindelige ulke og langtornet ulke...


Beskrivelse af turen:
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har haft nogle spektakulære afteners fiskeri efter panserulke...

Onsdag valgte jeg at tage en spontan tur i jagten på en panserulk.
Forholdene var på ingen måde ideelle til fiskeri med mit tungevindue, da der var en del vind og bølger, samt en relativt kraftig strøm i vandet. Men efter lidt hurtig aftensmad i bilen, valgte jeg at give fiskeriet et forsøg.
Ca. 10 min blev brugt på at fange godt med friske rejer, og så gik fiskeriet ellers for alvor i gang.

-5 minutter skulle der til og så var der en flot panserulk i sigtet i pandelampens skær. Pulsen tog til, da jeg forsigtigt placerede min lille str. 20 krog med et lille stykke frisk reje 5-10 cm fra panserulken. Med det samme vendte fisken i retning af rejestykket, og her valgte den at hugge på krogen. Et hurtigt modhug og fisken rystede sig fri af krogholdet. 😬 Pulsen steg endnu mere, og da panserulken ikke syntes at have bemærket krogen, lagde jeg igen rejestykket foran den. Det lykkedes denne gang at få kroget panserulken, og med et forsigtigt løft op i tungevinduet, kunne jeg endelig knytte næven og beskedent udbryde et lille sejrsbrøl.

Fiskeart nr. 64 i dette kalenderår var en realitet.


-Der er absolut ingen ord, der kan beskrive følelsen, som jeg pt. har i kroppen, ovenpå en ny fiskeart og med det faktum, at jeg har haft mere end 15 fisketure på denne fiskeplads siden april i år, uden at se en eneste panserulk.
Dog skulle historien dog vise sig ikke at slutte hér. - for i løbet af aftenen lykkedes det mig at fange yderligere 1 panserulk, derudover spottede jeg flere panserulke og en stribefisk.

Hertil kunne jeg konstatere, at jeg faktisk havde fanget alle 3 ulkearter på turen i form af almindelig ulk, langtornet ulk og panserulk, hvilket jeg selvfølgelig tog et billede af, således at man fremadrettet kan se fiskearternes tydelige forskellige kendetegn.
-Om jeg er den første i danmark, der på samme tur har lykkedes med at fange alle 3 ulkearter, vides ikke, men en sjov fiskeoplevelse uanset hvad. 😁 🎣

Fangster fra denne rapport

Panserulk (Agonus cataphractus) Fanget ved medefiskeri.  Østjylland, (sted ikke oplyst) (Kyst) panserulkefiskeri, bundfisk

Panserulk (Agonus cataphractus)

Fanget ved medefiskeri

Stemningsbilleder

Gå til Kasper Strube's profil
Kasper Strube (søndag d. 15. november 2020 18:43:20)
Det er så fed en art - den må jeg have mig! Godt fisket. Munden ser ikke så lille ud på panserulken, størrelse 20 krogen kunne vel sagtens byttes ud med en størrelse 12 - 14 stykker, kunne den ikke? Tak for rapporterne.
Gå til Mark Hemmingsen's profil
Mark Hemmingsen (lørdag d. 21. november 2020 17:19:55)
Enig, det er en fed og ikke mindst fascinerende fiskeart, og tak. Jo, man kan godt gå lidt op i krogstørrelse. Selv har jeg fanget mine sidste 6 ud af 8 panserulke på en str. 14 krog.
Gå til Kasper Strube's profil
Kasper Strube (lørdag d. 21. november 2020 22:37:39)
Jeg må afsted med den gennemsigtige kasse
Du ser nu de 3 seneste kommentarer. Vis alle kommentarer >>

Nyeste fangster på FiskeFoto

Klik på et af ikonerne her under, hvis du vil dele din rapport.

Kasper Strube Webdesign
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Fiskegrej og havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Fluekastekurser og guidede ture til Varde Å og Skjern Å
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk

Find profil