Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Flyfishing by Laura
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster

Den årlige sudertur med Pausefiskeren


Beskrivelse af turen:
Traditionen tro skulle der igen i år medefiskes efter sudere med Finn Pausefiskeren. (www.pausefiskeren.dk)
Fiskeriet startede sidst på eftermiddagen, efter en strategi-snak om fiskepladser, fodfodring og rigs over en iskold Sort Guld.
Jeg fiskede med penneflåd og majs, men havde som noget nyt også en stang med et bundrig ude. Rigget var udstyret med en feeder, som blev fyldt med en blanding af majs, rasp, vaniljesukker og noget jordbærpulver. Krogen på bundrigget blev agnet med to majs.
Efter et par timers fiskeri skete der lidt på min flådstang. Turens første suder krogede sig selv, imens jeg havde ryggen til. Den hev hurtigt line af hjulet, og da jeg fik givet modhug, sad fisken der stadigt. En fin suder på 51 cm. og 1,93 kilo.
Skallerne nappede også på både flåd og bundrig, men vi var egentligt ikke så plagede af dem, som vi nogle gange har været i denne mose. En times tid senere, imens vi sad og spiste aftensmad, gik en fisk på mit bundrig. Bidmelderen hylede, og jeg måtte efterlade den vestjyske cabonara special, til fordel for en fin lille suder på ca. 1,5 kilo. Fedt at bundfiskeriet med feeder også virkede!
Fiskeriet gik lidt i stå, og på et tidspunkt hen på aftenen, ville jeg lige tjekke om der stadigt var majs på mit bundrig og foder i feederen. Bidmelderen havde ikke bippet, men der var noget levende for enden af linen da jeg hev ind. En lang tynd sag - en kæmpe ål? Nej det var såmænd en gammel kending fra mosen. En meget tynd gedde, som kun var blevet endnu tyndere end sidst jeg fangede den. Gedden har en karakteristisk skade i undermunden, så den er nem at kende. Den var 82 cm. lang og vejede beskedne 2,11 kilo!
Aftenfiskeriet fortsatte, og omkring midnat fik Finn et godt hug. En suder på omkring 2,5 kilo kunne nettes i nattens mulm og mørke. Finns suder måtte fejres med en god rom, og kl. 1, var vi begge klar til et par timer i soveposerne.
Finn stod så vidt jeg ved op kl. 4, imens jeg snuede en times tid længere. Finn havde mistet en suder imens jeg sov, men han fik chancen igen, kort tid efter at jeg stod op. Endnu en god suder kom i fangstnettet, og for at det ikke skal være løgn, fik Finn endnu en suder inden vi stoppede fiskeriet ved 9-tiden om formiddagen. Ind imellem Finns sudere, fik han også et par gedder på agnfisk. Så vi endte med at fange 5 sudere, 3 gedder, et par håndfulde skaller og en aborre eller to.
En hyggelig tur i suder-mosen... men det var ikke nok, turen fortsatte i Den Gamle Grusgrav, hvor der skulle fiskes karper... læs med her: https://www.fiskefoto.dk/fangstrapport/karper/2871

Fangster fra denne rapport

Suder (Tinca tinca) Fanget ved medefiskeri.  Østjylland, Privat mose (Sø / mose) suderfiskeri, fredfisk, majs, regnorm, sommer, morgen, aften, fight

Suder (Tinca tinca)

Fanget ved medefiskeri på penne flåd - med majs på enkeltkrog
Fangst tidspunkt eftermiddag
Vægt:
1,93 kg.
Længde:
51 cm.
Konditionsfaktor:
1,45
Gedde (Esox lucius) Fanget ved medefiskeri. Det er ikke første gang at jeg fanger en gedde på majs i denne mose. Om den bevidst har taget majsen, eller har hugget efter en skalle som var ved at spise majs, er svært at sige. Østjylland, Privat mose (Sø / mose) geddefiskeri, glubsk, rovfisk, agnfisk, stålforfang, forfang, ælling, vandrotte

Gedde (Esox lucius)

Fanget ved medefiskeri på bundrig - med majs på enkeltkrog
Fangst tidspunkt aften
Vægt:
2,11 kg.
Længde:
82 cm.
Konditionsfaktor:
0,38
Det er ikke første gang at jeg fanger en gedde på majs i denne mose. Om den bevidst har taget majsen, eller har hugget efter en skalle som var ved at spise majs, er svært at sige.
Skalle (Rutilus rutilus) Fanget ved medefiskeri.  Østjylland, Privat mose (Sø / mose) skallefiskeri, sølv, regnorm, majs, brød, fredfisk

Skalle (Rutilus rutilus)

Fanget ved medefiskeri på penne flåd - med majs på enkeltkrog
Fangst tidspunkt eftermiddag

Stemningsbilleder

En god og nærende gang morgenmad ved mosen.
En god og nærende gang morgenmad ved mosen.
Den tynde gedde var meget yderligt kroget. Den gamle skade i undermunden ses tydeligt her.
Den tynde gedde var meget yderligt kroget. Den gamle skade i undermunden ses tydeligt her.
Når der fiskes sudere, bør fisken altid genudsættes!
Når der fiskes sudere, bør fisken altid genudsættes!
Aftensmaden er på vej - Finn er kokken!
Aftensmaden er på vej - Finn er kokken!

Nyeste fangster på FiskeFoto

Klik på et af ikonerne her under, hvis du vil dele din rapport.

Kasper Strube Webdesign
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Fiskegrej og havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Fluekastekurser og guidede ture til Varde Å og Skjern Å
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk

Find profil