Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Westcoast Sportfishing
fiskpaakrogen.dk
Crazy Fish
Lystfiskeri stranden ved Hvide Sande (Kyst)

Lystfiskeri stranden ved Hvide Sande (Kyst)


Hvide Sande ligger imellem hav og fjord ved den jyske vestkyst. På vestsiden af Hvide Sande ligger Vesterhavet og på østsiden Ringkøbing Fjord. Hvide Sande er delt i en sydlig og en nordlig bydel, imellem de to bydele går en stor kanal, som forbinder fjorden med havet. Slusen i kanalen sørger for at den rigtige mængde ferskvand fra fjorden ledes ud i Vesterhavet, og at der også ledes saltvand ind i Ringkøbing Fjord. Ringkøbing fjord forsynes med ferskvand fra bl.a. Skjern Å og Vonå.
Hvert år kommer tusindvis af turister (især tyskere) til Hvide Sande, for at nyde den flotte natur, stranden, fisk fra Hvide Sandes fiskehandlere, men også for selv at fange fisk.

Blandt lystfiskere er Hvide Sande kendt for sild i foråret, hornfisk i forsommeren og sidst men ikke mindst makrel i sommer og efterår. Desuden fanges der også en del skrubber og isinger fra strandene og molerne ved Hvide Sande. Er man mere til fiskeri fra båd, er det også muligt at komme på en kuttetur til "Det Hvide Rev" efter torsk, sej lange og lignende.

Sildene kommer til Hvide Sande i marts-april, og fanges hovedsageligt omkring slusen. Sildene trækker mange lystfiskere til Hvide Sande, og til tider er der så mange lystfiskere ved slusen, at det kan være svært at få en plads. Sildefiskeriet foregår med sildeforfang, og er bedst når sluserne er lukkede. Du kan finde en udførlig guide til sildefiskeri her på FiskeFoto:
http://www.fiskefoto.dk/artikel/begynderguide-til-sildefiskeri-og-et-par-tricks-/62

Ca. en måneds tid efter sildene kommer hornfiskene til Hvide Sande. I april-maj fanges de første hornfisk i Hvide Sande. Hornfiskene fanges ligesom sildene hovedsageligt ved slusen, men hornfiskene kan også fanges fra molerne ved Hvide Sande, som går ud i Vesterhavet. Hornfisk kan fanges på blink, kastepirk og med et flådfisket stykke fisk.

Bemærk at der i 2015 blev indført betalingsfiskeri i området omkring slusen. Se mere her:
http://www.hvidesande-sportsfiskercenter.dk/

Makrellerne fanges fra molerne ved Hvide Sande, og af og til fra stranden omkring molerne. Makrellerne kommer til Hvide Sande i juli. Når vinden har været i øst i et par dage, bliver vandet ved vestkysten som regel klart, og det betyder at makrellerne kan jage småsild helt inde ved kysten. Makrelfiskeriet ved den jyske vestkyst er derfor bedst, når det er østenvind, og det har været det i et par dage. Makrellerne fanges på blink, kastepirk og silde- eller makrelforfang.

Skrubber og isinger kan fanges fra molerne ved Hvide Sande, men også fra kysten nord og syd for Hvide Sande.

I havnebassinerne i Hvide Sande kan bl.a. fanges ål, ålekvabber, multer og kutlinger.

Disse arter fanges på denne fiskeplads

Fiskekalender

Fiskekalenderen viser hvilke arter der er fanget på den aktuelle fiskeplads, men statistikken er generel for hele Danmark.
Kalenderen bygger på data fra fangstrapporter på FiskeFoto, og opdateres automatisk når der oprettes nye fangstrapporter.
Klik på artens navn for at få info om arten og for se alle fangster af arten. Eller klik på et tal ud for arten for at vise fangster af arten fra den pågældende måned.
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
Hvilling130 0 1433240 0

Vælg en anden fiskeplads:

1 fangst fra stranden ved Hvide Sande, Vestjylland (Kyst)

Kasper Strube Webdesign
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Fiskegrej og havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Udlejning af fiskekajakker og guidede fisketure ved Hvide Sande og i Ringkøbing Fjord
Spændende fiskegrej til en god pris!
Gummidyr til regnbueørred, aborre, gedde og andre rovfisk!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk

Find profil