Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
Geoff Anderson

Stenbider - Traditionen tro...


Beskrivelse af turen:
Stenbider – Traditionen tro.
I går aftes tog jeg traditionen tro på en marts måned fisketur efter forårsbebuderen, bedre kendt som stenbideren.
Efter at have søgt mit normale stenbider hotspot igennem, måtte jeg sande at der ikke var nogle store flotte knaldrøde stenbider hanner i sigte, men på min rundtur, så jeg, ligesom året før, en del små stenbidere.
Sidste år, havde jeg forgæves forsøgt mig efter de små banditter, som dog viste sig at være mega lyssky. Af denne grund, lå det heller ikke lige for, at jeg skulle forsøge mig efter dem på denne tur, men da der ikke var nogle store individer, og jeg ikke ønskede at ende min fisketur som en nultur, løb jeg retur til bilen og hentede min isfiskestang. Desværre var jeg løbet tør for små tanagokroge, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt, som den dedikerede artsfisker jeg er, men…
Efter lidt roden rundt i mit grej, fandt jeg en lille boks, med Varivas tørfluekroge i str. 30. Spørgsmålet var nu blot om disse var små nok til de små stenbider munde, og dernæst om jeg ville kunne komme tæt nok på dem uden at de ville blive skræmt af mit lys.
Efter lidt søgen, hvor jeg med min lyskegle fik skræmt et par af de små stenbidere, fandt jeg et eksemplar, der holdte til ved et nedsunkent reb begroet med muslinger, den lille tørfluekrog blev agnet med lidt mysis. For ikke at skræmme stenbideren, blev pandelampens lys nedjusteret til minimum lysstyrke, og det lille stykke mysis langsomt listet ned i nærheden af den lille stenbider. Fisken flyttede sig lidt, men var det mon agnen den var interesseret i? – tja, det var agnen, for nu flyttede stenbideren sig hurtigt væk fra rebet, og min line fulgte med. Et lille tilslag med isfiskestang, og en lille nuttet stenbider, kunne løftes sikkert op i min hånd. Yes, mission stenbider, var nu en succes for tredje år i streg!
Herfra fik jeg taget et par fotos, og op i min fotoboks med rigeligt vand, kom stenbideren.
Jeg fortsatte nu fiskeriet lidt endnu og efter yderligere en times fiskeri, kunne jeg gøre status med 6 søde små stenbidere i forskellige farvenuancer. Efter lidt flere fotos, fik de alle friheden igen, således at de forhåbentligt kan være med til at fremtidssikre vores bestand af stenbidere.

Fangster fra denne rapport

Stenbider (Cyclopterus lumpus) Fanget ved medefiskeri. 
Denne stenbider blev genudsat. Nordjylland, (sted ikke oplyst) (Havn / mole) stenbiderfiskeri, kaviar, røget

Stenbider (Cyclopterus lumpus)

Fanget ved medefiskeri

Denne stenbider blev genudsat.

Stemningsbilleder

Gå til Kasper Strube's profil
Kasper Strube (mandag d. 27. marts 2023 20:01:26)
Nej de er søde
Gå til Mark Hemmingsen's profil
Mark Hemmingsen (mandag d. 27. marts 2023 20:50:26)
Mega nuttede.

Nyeste fangster på FiskeFoto

Klik på et af ikonerne her under, hvis du vil dele din rapport.

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk