Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Flyfishing by Laura
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster

Grade A fladfisketur på Langelandsbæltet


Beskrivelse af turen:
Fiskeriet efter fladfisk på Langelandsbæltet svigter sjældent, men der kan være de dage hvor vejr og vind kombineret med bundtrawlernes griske og altødelæggende aktiviteter i de indre farvande gør at fiskeriet bliver svært. Disse dage oplever jeg dog heldigvis sjældent på de ture jeg arrangerer, og søndagens tur med M/S Felix rte på ingen måde heller under den kategori, det var en dag hvor alt bare gik op i en jere enhed. Vejret var fantastisk, sol og tørvejr stort set hele dagen, næsten havblik og kun 2 sekundmeter vind, og strømmen gav os en perfekt drivhastighed.
Kl. 08.00 drog vi 12 mand, her i blandt webmasteren fra denne nydelige hjemmeside og hans kammerat Bjørn, samt en flok der stort set bestod af medlemmer fra Grindsted sportsfiskerforening, afsted fra Spodsbjerg havn, og efter en god halv times sejltur gjorde vi holdt og tog første drev. Der var gang i fiskene allerede fra starten, og der gik ikke længe inden alle havde fisk i kurvene, fine rødspætter, skrupper og isinger krydret med lidt fangster af kutlinger i forskellige udgaver, lidt hvilling og en enkelt lille ulk.
Fisk over kiloet blev det også til idet en af deltagerne på turen, der var på sin første fladfisketur nogensinde, landede en fin rødspætte på 1,07 kilo ret tidligt på dagen. Der blev fanget mange store fisk, og dagens største blev en skruppe på 1,14 kilo.
For mit vedkommende blev det ikke til hverken nogen af de lidt mere specielle arter, eller fisk over kiloet, jeg var lidt mere beskeden og holdt mig til skrupper, isinger og rødspætter, og lod de andre more sig med de helt store, man må jo vise storsindethed en gang i mellem Er storsindethed egentlig et ord??? Nå men for mit vedkommende blev det til ialt 23 fisk, hvor den største var en rødspætte på 41 cm og 680 gram, en fin fisk der helt sikkert kommer til at smage fantastisk efter 45 minutter i ovnen med lidt smør, hvidvin og krydderurter.

Vi var ikke de eneste på vandet den dag, da der i weekenden også blev afholdt DM i fladfisk fra småbåde, så vandet var lige så prikket som en rødspætte med små både med håbefulde konkurrencefiskere, det var en oplevelse i sig selv at iagttage hvordan de små både fulgte efter turbådene som mågerne følger en fiskekutter.

Alt har jo desværre en ende, og jeg kunne fornemme at de fleste ombord ikke var helt klar til at afslutte dagens fiskeri da skipper ringede op for sidste gang, men alt ialt en rigtig god tur. Tak for godt selskab Kasper og Bjørn.

Fangster fra denne rapport

Rødspætte (Pleuronectes platessa) Fanget ved medefiskeri. 
Denne rødspætte blev hjemtaget. Fyn og øerne, Langelandsbæltet med MS Felix (Hav) rødspættefiskeri, øresund, børsteorm, fladfisk, djursland, glat

Rødspætte (Pleuronectes platessa)

Fanget ved medefiskeri på naturlig agn - Børsteorm
Fangst tidspunkt eftermiddag
Vægt:
0,68 kg.
Længde:
41 cm.
Konditionsfaktor:
0,99

Denne rødspætte blev hjemtaget.
Kasper Strube (mandag d. 9. september 2019 21:18:40)
Tak for godt selskab Jeg må snart lige få lavet noget på siden, så billederne kan vendes hehe

Stemningsbilleder

Det skønneste vejr til en fisketur på havet.
Det skønneste vejr til en fisketur på havet.

Nyeste fangster på FiskeFoto

Klik på et af ikonerne her under, hvis du vil dele din rapport.

Kasper Strube Webdesign
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Fiskegrej og havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Fluekastekurser og guidede ture til Varde Å og Skjern Å
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk

Find profil