Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Netbait
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster

Flade på Langelandsbæltet


Beskrivelse af turen:
Søndag gik turen endnu en gang østpå til Langeland og en dags fiskeri efter fladfisk på bæltet. Vejrudsigten havde forudsagt at vi ville få en rigtig fin fiskedag, med j sol og næsten ingen vind, i hvert fald ikke før sidst på dagen. Den havde dog også forudsagt risiko for tåge fra morgenen af og dermed nedsat sigtbarhed under køreturen. Så vi tog afsted en halv times tid tidligere end vi plejer for at være forberedt på lidt nedsat hastighed undervejs, tågen så vi nu ikke noget til så vi ankom i rigtig god tid til Spodsbjerg.

Det var nu heller ikke så ringe, for så var der god tid til at få klargjort grejet og dermed kunne sidde i ro og mag og nyde morgenmaden inden fiskeriet, efter ca. tre kvarters sejlads, kunne begynde.

Det startede nu lidt stille ud, og der blev kun sporadisk landet fladfisk rundt omkring på båden. Vejrudsigten havde ganske rigtigt forudsagt at der ville blive solskin og roligt vejr, og det holdt stik, hvad den dog ikke havde forudset var at strømmen ville blive ganske stærk og det gjorde fiskeriet svært.

Efter en times tids fiskeri lykkedes det dog for mig at få knækket koden, for jeg begyndte at fange fisk, og på blot et kvarters tid havde jeg fået fire fine rødspætter ombord, ikke vildt store, men fine spisefisk, da skipper kommer ud og siger at han synes vi skal sejle over på dan anden side af bæltet hvor strømmen er mindre stærk.

Jeg var selvsagt ikke enig da jeg nu endelig havde fået held med fangsterne, men jeg kunne godt se at det var lidt træls at der ellers ikke rigtig blev fanget noget, så jeg overgav mig og vi vendte skuden mod vest.

Efter en halv times sejlads kunne vi igen dyppe snørene, og det hjalp på fangsterne at vi flyttede. Der begyndte at blive fanget ok med fisk på hele båden, bortset fra en plads. For mig gik fiskeriet fuldstændigt i stå, uanset hvad jeg prøvede så kunne jeg bare ikke få fiskene lokket til hug, eller det er ikke helt rigtigt, for jeg fangede fisk, men alle sammen fisk der var under mindstemål eller også var de så tynde at det kun gav mening at slippe dem tilbage igen.

Så det var godt jeg havde kameraet med, for så kunne jeg da bruge tiden på at fotografere måger, vi så også marsvin på turen, faktisk 3 styks som i nogle minutter cirklede rundt om båden, men desværre på lang afstand så det blev ikke til så gode billeder af dem.

Det blev til ialt 6 rødspætter som kom med hjem, hvor af den største var på 36 cm og 300 gram. Desuden blev det til ca samme antal der blev genudsat, et par hvilling, en enkelt torsk og en berggylt kunne dagen også byde på, men de var nu så små så de kom retur med det samme.

Trods den lidt begrænsede fangst så var det en rigtig dejlig tur på Langelandsbæltet.

Fangster fra denne rapport

Rødspætte (Pleuronectes platessa) Fanget ved medefiskeri. 
Denne rødspætte blev hjemtaget. Fyn og øerne, Langelandsbæltet (Hav) rødspættefiskeri, øresund, børsteorm, fladfisk, djursland, glat

Rødspætte (Pleuronectes platessa)

Fanget ved medefiskeri på naturlig agn - Børsteorm
Fangst tidspunkt formiddag
Vægt:
0,3 kg.
Længde:
36 cm.
Konditionsfaktor:
0,64

Denne rødspætte blev hjemtaget.

Stemningsbilleder

3 marsvin circlede et par gange rundt om båden, men desværre på lidt lang afstand så det var svært at få et ordentligt billede af dem, jeg fik dog et enkelt af en af dem der lige bryder overfladen.
3 marsvin circlede et par gange rundt om båden, men desværre på lidt lang afstand så det var svært at få et ordentligt billede af dem, jeg fik dog et enkelt af en af dem der lige bryder overfladen.
Gå til Kasper Strube's profil
Kasper Strube (mandag d. 25. september 2023 09:18:15)
Super gode billeder af skraldemændene

Nyeste fangster på FiskeFoto

Klik på et af ikonerne her under, hvis du vil dele din rapport.

Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
En webshop med alt inden for fiskeagn, direkte til din dør.
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk