Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Pausefiskeren.dk
fiskpaakrogen.dk
ilures.dk
Lystfiskeri i vinterferien

Lystfiskeri i vinterferien

I vinterferien i uge 6, 7, 8 eller 9 kan det på trods af vinterens kulde, sagtens lade sig gøre at fange en gedde eller aborre i sø og å, en regnbueørred i put and take søen eller måske en torsk, hvilling eller sild på havnen. Fryser det så hårdt, at der kommer is på søerne, kan det spændende isfiskeri også prøves. Man skal dog altid sikre sig at isen er holdbar, inden man begiver sig ud på den.


Gedder og aborrer i sø og å i vinterferien

Selvom at temperaturen er lav i vinterferien, er det stadigt muligt at fange aborrer og gedder i søerne og åerne. Aborrerne fanges på bundforfang agnet med regnorm eller små agnfisk i form af skalle, rudskalle, karusse eller løje. Aborrerne kan også fanges på jiggs, spinner eller blink. Gedderne kan ligesom aborrerne fanges på blink, spinner eller jigg, og på større agnfisk. Kan du ikke skaffe friske agnfisk, kan frosne sild fra supermarkedet også bruges i den kolde måneder. Husk altid at brug et stålforfang, når du fisker efter gedder. Geddens skarpe tænder skærer nemt almindelig fiskesnøre over!

Vinter-regnbueørreder i put and take søen

Der bliver også sat fisk ud i put and take søerne om vinteren, og da regnbueørreder er ret aktive selv ved lav vandtemperatur, kan man sagtens fange dem i vinterferien. Ørrederne er måske lidt forsigtigere end normalt, og derfor kan det være nødvendigt at fiske med små lækkerbiskner eksempelvis rejer, små powerbait-maggots eller en lokkende regnorm. Prøv evt. at kombinere de forskellige typer af agn.

Der findes put and take søer over hele landet, på FiskeFoto finder du en oversigt over danske put and take søer.
http://www.fiskefoto.dk/oversigt-put-and-take-fiskesoer-i-danmark

Klik på et af billederne for at læse mere om ørredarterne.

Isfiskeri i vinterferien

Når kulden rigtigt bider, kan vores søer og moser fryse til. Fryser det længe nok, bliver isen så tyk, at den sagtens kan bære et menneske, og så kan der isfiskes. Der findes masser af udstyr til isfiskeri, men man kan sagtens klare sig med almindeligt fiskeudstyr. Det største problem kan være at lave hul i isen. Der findes specielle isbor til formålet, men en økse eller motorsav kan også klare jobbet. I put and take søerne kan regnbueørrederne nemt fanges igennem et hul i isen. Regnbueørrederne kan bl.a. fanges på powerbait, powerbait maggots, frosne rejer eller regnorm fisket under flåd. I søer og moser kan aborrerne som sædvanligt fanges på regnorm, og gedderne kan fanges på døde agnfisk i form af skalle, aborre, karusse eller en frossen sildefilet.

Husk at du skal være helt sikker på at isen kan holde, før du begiver dig ud på den!

Du kan læse mere om isfiskeri her:
http://www.fiskefoto.dk/fiskeritype/isfiskeri/7

Torsk, hvilling og sild på havnen

I vintermånederne kan man være heldig at støde på torsk i havne og ved moler. Torskene kan fanges på blink, kastepirk, store jiggs eller på naturlig agn i form af rejer, børsteorm, sandorm eller sildestrimler fisket på bunden. Monteres et sildeforfang foran pirk eller blink, har man også mulighed for at fange de sild eller hvillinger som også findes i havnene om vinteren.

Facebook

Like FiskeFoto på facebook og hold dig opdateret!Fiskekalender for februar

Se hele fiskekalenderen for februar her

Husk fisketegn

Er du imellem 18 og 64 år gammel, skal du huske at købe fisketegn, med mindre du fisker i en put and take sø. Du kan læse mere om fisketegn og hvordan du køber det her:
https://www.fisketegn.dk

Artikler om lystfiskeri i udlandet

Kasper Strube Webdesign
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Fiskegrej og havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Spændende fiskegrej til en god pris!
Gennemløbere til havørredfiskeri
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk

Find profil