Sport Dres
Emma Line
Geoff Anderson
Flyfishing by Laura
fiskpaakrogen.dk
My Fish Poster
Lystfiskeri Storebælt med Knasten (Hav)

Lystfiskeri Storebælt med Knasten (Hav)


Storebælt er bæltet imellem Fyn og Sjælland. Der kan fiskes efter mange forskellige fiskearter på storebælt. Turbådene som sejler på Storebælt har ture efter hornfisk, sild, makrel, fladfisk, torsk og sej. Du kan finde en oversigt over nogle af de turbåde som sejler i Danmark her på FiskeFoto:

http://www.fiskefoto.dk/oversigt-turbaade-kutterture-og-havture-i-danmark

Fiskeriet efter hornfisk starter i foråret, og foregår enten med blink eller flådfiskede fiskestrimler. Fiskestrimlerne kan være af sild eller hornfisk. I foråret er fiskeriet efter sild også godt. Sildene fanges på sildeforfang og et sildebly eller kastepirk. Der findes mange forskellige slags sildeforfang, og nogle dage kan det have stor betydning, hvilket forfang man fisker med. Så det kan være en god idé, at have flere forskellige slags forfang med på fisketuren.

Makrellerne kommer til bæltet i løbet af forsommeren, og kan ligesom sild fanges på sildeforfang eller makrelforfang. Makrel hugger også gerne direkte på et blink eller en pirk. Makrellerne kan ligesom hornfisk også fanges på fiskestrimler fisket under flåd. Når man medefisker efter makreller, kan det være en fordel at fiske med et gennemløbsflåd, da agnen gerne må præsenteres 3 meter eller mere under overfladen.

De fanges mange fladfisk på Storebælt. De fladfiskearter som fanges er normalt skrubbe, ising og rødspætte. Fladfiskene fanges på bundforfang agnet med børsteorm eller sandorm. Man kan tune fiskeriet lidt, ved at bruge et såkaldt perleforfang. Perleforfanget et bundforfang som er pyntet med perler, spinnerblade og stumper af farvet plasticrør. Perleforfang er især effektive ved aktivt fisker, enten fra en drivende båd, eller ved indspinding af forfanget.

Fiskeriet efter torsk og sej foregår med pirke på op til 500 gram, alt efter hvor mange meter vand man fisker på, og hvor meget strøm der er. Over pirken vil man ofte montere nogle ophængere i form af gummisprutter, gummimakker eller store glimmerfluer. Fiskeri efter torsk og sej kræver som regel en kraftig pirkestang og et tilhørende pirkehjul.

Disse arter fanges på denne fiskeplads

Fiskekalender

Fiskekalenderen viser hvilke arter der er fanget på den aktuelle fiskeplads, men statistikken er generel for hele Danmark.
Kalenderen bygger på data fra fangstrapporter på FiskeFoto, og opdateres automatisk når der oprettes nye fangstrapporter.
Klik på artens navn for at få info om arten og for se alle fangster af arten. Eller klik på et tal ud for arten for at vise fangster af arten fra den pågældende måned.
Januar
Februar
Marts
April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
December
Ising010 989848412
Makrel10 0 0 422251816210
Rødspætte00 0 443631050 0
Skrubbe00 22318147723712
Torsk480 1113182487431
Ulk020 810520 2331

Vælg en anden fiskeplads:

14 fangster fra Storebælt med Knasten, Fyn og øerne (Hav)

Vis flere
Kasper Strube Webdesign
Shopping guide
Det største udvalg - I den største butik – Til den bedste pris.
Fiskegrej og havture med M/S Bodil og M/S Muddi.
Find din nærmeste forhandler af kvalitetstøj fra Geoff Anderson her
Fluekastekurser og guidede ture til Varde Å og Skjern Å
Spændende fiskegrej til en god pris!
Få din helt egen fiskeplakat!
Find FiskeFoto.dk på Facebook
Pausefiskeren.dk

Find profil